0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пуснати са на 5 ден от МЦ
THS -6,73(0.5-4.2)
LH-7.56(1.6-9.30)
FSH -18.21(1,7-11,4)
E2 0,079(0,08-0,079)
testeron 1,2 (0-3)
благодаря ви предварително!!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: хормонални изследвания-моля за коментар
« Отговор #1 -: Юни 06, 2008, 12:59:42 pm »
тсх ти е завишен. мисля че е добре да го повториш заедно с останалите щитовидни хормони и антитела, както и да направиш ехография на жлезата.
за останалите ти хормони нямам мнение
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #2 -: Юни 06, 2008, 15:59:11 pm »
Да,наистина ти е високо тсх-то,но и фсх е високо,съотношението с лх май не е добро,мисля че трябва да е около 1-1.5.При тези високи стойности на тсх,нямаш ли симптоми като изпотяване,сърцебиене,понапълняване,но най-добре да го обсъдиш със репродуктивен ендокринолог.
« Отговор #3 -: Юни 07, 2008, 06:53:26 am »
благодаря ви момичета!!!
да опрделено ще видя ендокринолог ,но имам час чак др седмица ,а с тези резултати доста се притесних.ДАли може ТХС да  се влияе от стрес?нощта преди да пусна изследванията бая доста притеснена с малкия -беше вдигнал мн висока темп и почти не спах.иначе нямам сърцебиене,не съм напълняла-даже отслабнах последната година.Виене на свяр имам от време на време,пирпотяване също при стрес но си мисля че са от ниското кръвно.Това коеот ме притеснява е и високото ФСХ-четох че говори за изчерпан ячников резерв.А съм на 28!възможно ли е?каква е зависимостта на висок ФСХ и нисък Е2 ?аз всъщност съм объркала по горе
Е2 е 0,079 при референтни граници 0.08-0,79.Така 4е и Е2 маи не е в норма.
благодаря ви за подкрепата !!!!!!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Юни 07, 2008, 15:14:04 pm »
тсх се влияе от кофеин, за стрес не съм чувала
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #5 -: Юни 07, 2008, 20:39:11 pm »
Конкретно напрежение -от предната вечер преди изследването- не  би могла да окаже  такова влияние.
Като цяло стресовото състояние се  отразява на функцията на щитовидната жлеза-все пак високото ТСХ  говори за тиреоидит на Хашимото,което е автоимунно заболяване и често причината за него може да е стрес ,но това е в дългосрочен план и като цяло за оранизма .
ТСХ не бива да те притеснява толкова-с подходящата доза медикамнети лесно влиза в норма -при цел забременяване трябва да е около 2,като влияе за износването на плода.
за ФСХ -все пак с-стите се менят всеки цикъл и ако става въпрос за яйчников резерв мисля че изследване на  Инхибин и Антимюлеров  е по показателно-но за това  трябва да  говориш с гинеколога си
Успех от мен

« Отговор #6 -: Юни 08, 2008, 13:40:02 pm »
Благодаря ви момичета!!
Ващия опит и съветите ви са безценни!засега съм си взела час при ендокринолог и се надявам тя да ме насочи какво да правя и с гинекологичните проблеми
« Отговор #7 -: Юни 10, 2008, 21:31:03 pm »
здравейте момичета!
пуснах си отново хормоните на щитовидната жлеза и антителата.това са резултатите
ТСХ-3.07 РЕФ(о,34--5.5)
ФТ3   _4.47 реф(3.60-6.00)
ФТ4 _ 12.01  реф (7.85-14.40)
ANti-TG 2.9  реф(2.5-4.9)
ANTI_TPO 1.9 реф(0-9)
Пролактин 51  реф (70-565)
Пролактина е под нормата ,но това е защото приемам Достинекс заради галактореята.Явно дозата трябва да се коригира.Хормините на щитовидната жлеза ми се виждат в норма ,но ще съм благодарна и на вашия коментар.Не знам защо се получава такова разминаване в стойностите на ТХС .Или е лабораторна грешка или недоспиването наистина е оказало влияние.другия месец ще пускам пак репродуктивните.