Къде се затрихте всички.
Аз отново имам питане.
Излезе ми резултата от микробиологията,естествено имам гъби
,д-рЕмин ми е изписал лечение доста дълго.Според вас кога е най удобно за започване на лечението,така че да се избегне поставянето на свещички по време на цикъл?
А ето и резултатите:
Епителни клетки – норма
T. vaginalis: - отр.
Candida albicans: (+) пол.
Повече от 150 лактобацили, дрождевидни клетки на поле, епителни клетки, единични левкоцити.
Културелно изследване:
Заключение: Подчертано изразена кандидоза
Микробиологична диагноза: Candida albicans 105
От полученият резултат се прави извода, че страдате от кандидиална инфекция. По принцип кандидиална инфекция най-често е хронична и се лекува много трудно и упорито. Необходимо е голямо постоянство.
Моля, прочетете внимателно цялото лечение преди да започнете приложението му.
1. Първоначално е необходимо да си направите промивка на влагалището с Tantum Rosa: 1 пакетче в 500 мл преварена вода в дамския душ (два дни само промивка сутрин и вечер).
2. Следва приложение на Gynazol – крем: поставя се дълбоко във влагалището със специален апликатор и действа 1 седмица.
3. След 10 дни от началото на приложението на Gynazol и след еднократна промивка на влагалището с препарата от точка 1 следва приложение на Lomexin 600 (caps. vag 0.600). Прилага се дълбоко във влагалището в легнало положение. След три дни повторна апликация.
4. След 5 дни от последното приложение на Lomexin и след еднократна промивка на влагалището с препарата от точка 1 следва приложение на Clotrimazol свещички (6 бр. в една опаковка). Необходими са Ви две опаковки. По една свещичка вечер преди лягане, в продължение на 12 дни.
5. Fluconazol капсули от 150 mg (4 капсули в опаковка): една капсула дневно през устата след хранене, вечер преди лягане. Това лекарство трябва да се вземе и от съпруга Ви! Започнете приема на препарата едновременно с приложението на Gynazol. Повторна капсула за Вас и за съпруга Ви след 72 часа от първата табл. Следва трета капсула за Вас и за съпруга Ви след 120 часа от първата. След това е необходимо прием на 1 капсула след 15 дни от първата – и за двамата. След това е необходимо прием на 1 капсула месечно след мензис, в продължение на 1 месец – и за двамата. Едновременно с приложението на Fluconazol е необходимо съпругът Ви да си маже главата на пениса, както и препуциума с Lomexin creme 2 % 30 g – два пъти дневно.
6.След приключване на цялото лечение се прави еднократна промивка на влагалището с препарата от точка 1 (до тук Вие вече сте клинично здрава и е необходимо да се направи контролно микробиологично изследване) и започвате приложението на препарата с Lactagyn – caps – по 1 капсула дълбоко във влагалището всеки ден, в продължение на 20 дни (Можете да намерите препарата Lactagyn в клиниката).
През време на лечението не бива да имате полови контакти или те да се осъществяват само с презерватив.
Можете да използвате продуктите от серията Lactacyd Femina или Floragyn – грижа за интимната хигиена.