0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Възможно ли е да е пролактина?
« -: Юни 11, 2008, 02:08:41 am »
Докато си блъсках главата около причините за поредния неуспешен ин витро опит попаднах на нещо :
"Ако имате ПКЯ или понижена функция на щитовидната жлеза (хипотироидизъм), това може да доведе до хиперпролактинемия. 30% от времето, жените, които имат виок пролактин, отделят мляко от гърдите си (галакторея) - спонтанно или при стискане на зърната по време на самоизследването на гърдите. Други симптоми са намаляване на влагалищния секрет и .."   Такаааа! Хипотиреоидизма е налице. Незнам дали това, че от два - три пъти съм имала кисти на яйчниците означава поликистоза. Не са ми поставяли такава диагноза. Кистите са се пукали кога спонтанно, кога с противозачатъчни. Почти липсващия влагалищен секрет ми е запазена марка :? Но най-вече ме впечатли галактореята. Ами аз това си го имам ... не помня от кога 8O Покрай двете инсеминации и трите опита ин витро пролактин ми е изследван два пъти, като и двата пъти беше в норма. Ама това беше доста отдавна - преди година и половина-две.После не са ми назначавали изследване на хормони :? С тези симптоми вероятността да е висок ми изглежда доста голяма :?  Първото , което искам да разбера е :Влияе ли високото ниво на пролактина на имплантацията???? :BangHead:
Има много материали по темата и сега се захващам да чета.  Яд ме е на себе си, защото като що годе образована жена, и още повече като "видна столична медицинска сестра"  :oops: не се сетих, че тая галакторея може да не е съвсем в реда на нещата и не пуснах нови хормони, па било то и на своя глава :BangHead: :BangHead: :BangHead:

Re: Възможно ли е да е пролактина?
« Отговор #1 -: Юни 11, 2008, 08:32:21 am »
не знам дали пролактина влияе върху имплантацията,но мога да ти кажа че може да имаш галакторея при напълно нормален Пролактин!!Аз имах такава но пролактина ми беше в норма ,но въпреки това ми изписаха Достинекс-за спиране на галактореята.Резултат само след 3 седмици-пролактин под нормата.Добре че си пуснах изследвания на моя глава.Във всеки случаи си пусни изследвания на пролактина -за да си сигурна че галактореята не е от това.Успех
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #2 -: Юни 11, 2008, 13:42:23 pm »
пролактина трябва да е в норма. още по-добре ако е ок 200-300. точно на какво пречеше не помня, но знам че не трябва да е повишен.
като повечето правила, естествено и това има своите изключения...и историята познава не малко жени забременели с повишен пролактин.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #3 -: Юни 11, 2008, 14:40:18 pm »
Дани, мила, моят пролактин в деня на пункцията беше 1100 8O, и аз много се бях ошашавила, но д-р Владимиров ме изпрати при д-р Начев и той ме успокои, че пролактина е стресов хормон, и за точното му изследване трябва 3 поредни сутрини в легнало положение да се взема кръв и тогава вече да се определи.  После вече като забременях, си го изследвах сама, без никой да ме кара и беше спаднал на 880 , и така и повече не съм го изследвала, но Начев ми каза че при бременност се повишава и няма смисъл да го следя. Преди това съм го изследвала пак и е бил в норма и не съм с поликистоза. А и откакто съм забременяла сякаш на моменти се отделя секрат от гърдите.Знам от д-р Владимиров, че при забременяване, по-добре е пролактина да е на горна, отколкото на долна граница.

П.п съжалявам за поредния ти неуспех, мислех си тайничко че сега ще успееш,вярвам, че следващия път най-после ще изгрее слънцето при теб!!!
« Отговор #4 -: Юни 12, 2008, 21:51:17 pm »
Благодаря, момичета! Вчера ме боцнаха за пролактин и тсх и гадния сайт сега не се отваря и не мога да си видя резултатите:x

« Отговор #5 -: Юни 13, 2008, 11:10:33 am »
Дани,това което зная от моя ендокринолог,понеже и аз бях с хипотириодизъм и от части с ПКЯ,абе като теб,и пролактин повишен,та доки казва,че когато пролактина е висок,пропорционално прогестерона е нисък,а знаеш че това е нужно за имплаацията,и тогава приемаме утрогестан.Но когато се приложат ниски дози парлодел,и пролактина е добре,тогава нещата идват на място.Но най добре да се посъветваш с твоя репродуктивен ендокринолог.Желая ти успех и дано следващиея път всичко да мине добре :crossfingers:
« Отговор #6 -: Юни 13, 2008, 18:08:30 pm »
Благодаря  :) Днес успях да видя резултатите. Пролактина е в норма - 312 при референтни стойности от 70 до 600.  Една беля по-малко :wink: Но ми направи впечатлени е новия резултат на ТСХ-то - 1.8  Да, в норма е, но при прием на л-тироксин 125гами и топло и слънчево време, без прием на кафе. Предишния резултат беше от март, при 100 гами  и лошо време , на едно кафе -  беше 0.67 :? Сбъркана работа :?

« Отговор #7 -: Юни 14, 2008, 14:52:20 pm »
Ами,това е чудесен резултат,и ТСХ-то ти е супер :balk_103:
« Отговор #8 -: Юни 20, 2008, 16:40:15 pm »
Високия пролактин води до спонтанен аборт , а преди това до липса на овулация .Аз забременях с пролактин 280, но си имам аденомче.Само за три месеца вече е 800 пролактина и мойта ендокриноложка се опасява от спонтанен аборт.Незнам каква връзка има високия пролактин и ниския прогестерон-аз съм такъв случай .Но за всеки случай пих през цялото време дуфастон, а след това прегнил ми слагаха.Надявам се следващия път при теб да е успешен !