Докато си блъсках главата около причините за поредния неуспешен ин витро опит попаднах на нещо :
"Ако имате ПКЯ или понижена функция на щитовидната жлеза (хипотироидизъм), това може да доведе до хиперпролактинемия. 30% от времето, жените, които имат виок пролактин, отделят мляко от гърдите си (галакторея) - спонтанно или при стискане на зърната по време на самоизследването на гърдите. Други симптоми са намаляване на влагалищния секрет и .." Такаааа! Хипотиреоидизма е налице. Незнам дали това, че от два - три пъти съм имала кисти на яйчниците означава поликистоза. Не са ми поставяли такава диагноза. Кистите са се пукали кога спонтанно, кога с противозачатъчни. Почти липсващия влагалищен секрет ми е запазена марка
Но най-вече ме впечатли галактореята. Ами аз това си го имам ... не помня от кога
Покрай двете инсеминации и трите опита ин витро пролактин ми е изследван два пъти, като и двата пъти беше в норма. Ама това беше доста отдавна - преди година и половина-две.После не са ми назначавали изследване на хормони
С тези симптоми вероятността да е висок ми изглежда доста голяма
Първото , което искам да разбера е :
Влияе ли високото ниво на пролактина на имплантацията???? Има много материали по темата и сега се захващам да чета. Яд ме е на себе си, защото като що годе образована жена, и още повече като "видна столична медицинска сестра"
не се сетих, че тая галакторея може да не е съвсем в реда на нещата и не пуснах нови хормони, па било то и на своя глава