0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

добър гинеколог в Бургас
« -: Юни 11, 2008, 10:14:46 am »
Здравейте момичета,
скоро открих този форум и много ми допадна.И тъй като със съпруга ми правим опити да си имаме бебче от близо една година и нещо все не се получава.Затова реших да Ви помоля да споделите мнения и впечатления за добър гинеколог в Бургас на момичета , които са имали този проблем.Аз ходих два пъти при доктор Вълкадинова, направи ми обикновен преглед и ми видя БТ и каза, че всичко е наред и няма проблем, да продължаваме с опитите,придписа ми само Дуфастон, но аз не съм убедена, че след една година опити всичко е наред и реших да Ви помоля за вашата помощ.Чувала съм добри отзиви за доктор Мърмърова, но все още се колебая към кого да се насоча и какви изследвания първоначално да предприема, въобще се чудя дали в Бургас има достатъчно добри специалисти.Предварително Ви благодаря момичета!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ani_mih][/url]
Re: добър гинеколог в Бургас
« Отговор #1 -: Юни 20, 2008, 17:19:20 pm »
д-р Калчева
« Отговор #2 -: Юни 24, 2008, 09:14:57 am »
Едва ли ще намериш това което търсиш в Бургас.
Но Калчева е добър вариант все пак,предвид останалите!
Успех!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
« Отговор #3 -: Юни 25, 2008, 09:10:35 am »
Здравейте !
Gabi_Ivanova , аз имам същия проблем...с търсенето на добър гинеколог във Бургас !  :( За жалост не мога да открия такъв! Или по точно не мога да открия такъв който да работи по ЗК ! Сега съм си взела направление и незнам при кой да ида ... :( Ходила съм при Георгиев,Драгнева,(които не работят с ЗК и от които не съм доволна),сега съм при Факалиева...
Но сега искам още едно мнение ...Ние с половинката ми също пробваме от година и половина и още нищо....Последно взимах- дуфастон от 14тия ден на цикала и клостилбегит от 3тия ден...Запредизвикване на овулация- тъй като нямах такава и само това беше проблема...Сега "уж"имам ову според лекарката ми , а нямам температура-37 ! :(
Затова - МОЛЯ ВИ ВСИЧКИ КОИТО СТЕ ОТ БУРГАС ИЛИ ПОНЕ ЗНАЕТЕ НЯКОЙ ДОБЪР ГИНЕКОЛОГ КОЙТО РАБОТИ С ЗДРАВНАТА КАСА - ДА МИ ПОМОГНЕТЕ С ИМЕТО МУ !!!  :(
Благодаря предварително :)
п.с/Очаквам препоръки и от Варна .....
url=http://www.azibebe.com][/url]
« Отговор #4 -: Юни 25, 2008, 09:13:08 am »
Забравих да попитам за Д-р Китапов, дали работи със ЗК и какво Ви е мнението за него?! :wink:
*
« Отговор #5 -: Юни 25, 2008, 15:27:51 pm »
Но сега искам още едно мнение ...Ние с половинката ми също пробваме от година и половина и още нищо....Последно взимах- дуфастон от 14тия ден на цикала и клостилбегит от 3тия ден...Запредизвикване на овулация- тъй като нямах такава и ..
След година и половина неуспешни опити, явно ви е време да отидете в клиника по стерилитет. Първо за спермограма. Най-близо е Варна. В сайта има доста информация за специалистите по стерилитет. В Бургас няма смисъл да ходиш на лекар, такива специалисти няма.
 Другото, което ми направи впечатление е , че си пила клостилбегит. Преди да ти го назначи лекаря, провери ли състоянието на тръбите ти?
  И изобщо аз не бих пила лекарства , предписани ми от бургаски гинеколог.
« Отговор #6 -: Юни 26, 2008, 08:52:27 am »
Жекова , здравей!
Явно не съм се изразила правилно!!!
Първо -благодаря ти все пак за отговора ;)
Мисля, че това със клиниката по стерилитет е малко прибързано, мила !
А сега да изясня:
Има хора ,които  с години нямат деца - без да ходят в такива клиники !
А и при нас е само  година и половина - всички ми казват , че твърде рано за притеснения ,при положение ,че при нас няма явен проблем!
Всички изследвания са ми добри , на мъжа ми също - спермограма е правена и всичко е ОК ;)
Просто нямам овулация.Не, не ми е правила такова изследване за проходимост на тръбите! НО,според нея "явно" няма смисъл от такова .Казва,че всичко ми е наред, и ме уверява,че няма причина да нямаме бебе лятото или есента !!! :D
Е, аз разбирасе съм притеснена .Знам , че трябва да се направят такива изследвания , преди да взимам хапчета за предизвикване на овулация , но ....:(
Знам  също , че във Бургас - няма добри лекари , да не говорим за специалисти!
На мен всъщност не ми трябва специалист по стерлилитет, ами добър диагностик !За съм сигурна в това което са ми казали до момента ....
Но нямам особен голям избор точно сега.... за съжаление.
Затова и помолих за препоръки за що годе добър лекар , който да работи с ЗК  :(

Благодаря още веднъж !
*
« Отговор #7 -: Юни 26, 2008, 09:10:13 am »
Цитат
Тези хора могат да съжаляват само за загубеното време!
*
« Отговор #8 -: Юни 26, 2008, 09:19:13 am »
В Бургас НЯМА лекари които могат адекватно да ти помогнат с нещо - даже по-скоро може да ти навредят в опитите си да експериментират! ( нито по ЗК , нито на частно работещи)
Мира е повече от права , че не ти е рано за да се обърнеш към специалист! Това че се обръщаш към такъв лекар не означава Ин-витро и т.н. Тези доктори имат за цел да разберат защо не се получава в нормални условия! Много често някои неподозирани неща пречат! (щит.жлеза , хормони, хламидия , тръби ит.н.)
Не си губи времето в Б-с , защото няма смисъл да пилееш време ,нерви и пари!
Пиша този пост защото съм минала по този път и продължавам да го вървя и да се боря за най-скъпото! Успех!
*
« Отговор #9 -: Юни 26, 2008, 09:26:36 am »
...Мисля, че това със клиниката по стерилитет е малко прибързано, мила !...
... че твърде рано за притеснения ,при положение ,че при нас няма явен проблем!
Просто нямам овулация.Не, не ми е правила такова изследване за проходимост на тръбите! НО,според нея "явно" няма смисъл от такова .Казва,че всичко ми е наред, и ме уверява,че няма причина да нямаме бебе лятото или есента !!! :D

[/quote]

Липсата на овулация не е "няма явен проблем" ! И мене ме уверяваха и обещава , че ще забременея ! ( Едно от "светилата"  :lol: в Б-с)... ама ...още не съм! Сега ходя в София (превена ми е вече операция)...откриха ми и др.проблеми , но както и да е!А целта не е и само да забременееш , а и да износиш здраво бебе! Обърни си внимание! Изборът си е твой!Много е важно в какви ръце ще попаднеш! Стискам палци скоро да гушнеш своето бебче!
« Отговор #10 -: Юни 26, 2008, 10:33:16 am »
Благодаря ти Роси :)
Но каде да ходя?При кой?
Кажи име !!!
 :(
*
« Отговор #11 -: Юни 26, 2008, 10:36:04 am »
nadetopk, ти явно не търсиш съвет . Търсиш хора, които да се съгласят с твоето мнение.
« Отговор #12 -: Юни 26, 2008, 11:13:41 am »
Извинявай Жекова, но аз найстина не мисля, че имам проблем , който изисква чак такова вглъбяване , каквото всички тук всяват!И нали знаем, че по вече от всичко е важно да сме спокойни !!!Не че не ни трябва съвет и лекар !
Може и да греша- напълно възможно  е!
Но не мисля, че трябва по този начин да се прествят нещата.
Все пак не сме лекараи нали?
И не можем да знаем повече от тях!
Нека да не се плашим взаймно тук :)
Нищо лично нямам към теб ;)
Но по спокойно само ....
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #13 -: Юни 26, 2008, 11:51:22 am »
Цитат
А и при нас е само  година и половина - всички ми казват , че твърде рано за притеснения ,при положение ,че при нас няма явен проблем!
Всички изследвания са ми добри , на мъжа ми също - спермограма е правена и всичко е ОК
Просто нямам овулация.Не, не ми е правила такова изследване за проходимост на тръбите! НО,според нея "явно" няма смисъл от такова .Казва,че всичко ми е наред, и ме уверява,че няма причина да нямаме бебе лятото или есента !!!

Тези хора, дето от години нямат деца и не отиват в клиники по стерилитет, много вероятно биха скъсили малко тези години, ако бяха потърсили помощ на време. Щом не става с години, значи има проблем и обикновените гинеколози не могат да решат проблема, затова си има такива специализирани клиники. Да си заровиш главата като щраус и да се надяваш на чудо с години.... е най- малкото безотговорно. Или пък просто за тези хора, бебето не е преоритет. А може по-късно много да съжаляват за загубеното време, но....то няма да се върне.
Какъв видим проблем очакаваш да имаш? Стерилитета обикновено не е видим, като рана на коляното например.
Не се пият лекарства преди да са направени всички изследвания, за да се установи проблема. Първо диагноза, след това лечение. Не може първо да се пият лекарства, а после да се търси проблема. След като казваш, че уж само нямаш овулация и след като си пила клостил, защо не си забременяла тогава? Заначи проблема не е само там явно. Защо не мислиш за здравето и времето си? Ами клостил не се пие току-така и не се взима повече от 6 пъти в живота. И съвета да изследваш проходимост на тръбите, изобщо не е безмислен, а даже наложителен. Причината при вас, може да е съвсем дребна, но тя първо трябва да се открие, нали?
А, и да, ние не сме лекари, ние просто си помагаме всички тук. И понякога знаем много неща от опит. Защото има момичета тук, които се борят с години и са вече толкова навътре в нещата, повече от един квартален гинеколог. Не титай старило, питай патило.
Никой тук не желае лошо на другия, всички ние тук сме обединени от една цел, да имаме деца. Няма място за сръдни.
А, и  стерилитет се не лекува със спокойствие, защото до сега всички  да бяха забременели и този сайт нямаше да съществува.
Никой никого не плаши тук. Да се лекуваш, да се изследваш и да решиш проблема, това не е плашене, а една стъпка към така желаното бебе.

Още много мога да пиша, ама ще се въздържа. Защото като че ли ми се струва, че няма много смисъл.
Желая ти успех. Дано гинеколога ти от Бургас, реши бързо проблема при вас. :)
« Последна редакция: Юни 26, 2008, 13:34:14 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #14 -: Юни 26, 2008, 22:05:39 pm »
Цитат
Всички изследвания са ми добри , на мъжа ми също - спермограма е правена и всичко е ОК
Просто нямам овулация.Не, не ми е правила такова изследване за проходимост на тръбите! НО,според нея "явно" няма смисъл от такова .Казва,че всичко ми е наред, и ме уверява,че няма причина да нямаме бебе лятото или есента !!!

Тези хора, дето от години нямат деца и не отиват в клиники по стерилитет, много вероятно биха скъсили малко тези години, ако бяха потърсили помощ на време. Щом не става с години, значи има проблем и обикновените гинеколози не могат да решат проблема, затова си има такива специализирани клиники. Да си заровиш главата като щраус и да се надяваш на чудо с години.... е най- малкото безотговорно. Или пък просто за тези хора, бебето не е преоритет. А може по-късно много да съжаляват за загубеното време, но....то няма да се върне.
Какъв видим проблем очакаваш да имаш? Стерилитета обикновено не е видим, като рана на коляното например.
Не се пият лекарства преди да са направени всички изследвания, за да се установи проблема. Първо диагноза, след това лечение. Не може първо да се пият лекарства, а после да се търси проблема. След като казваш, че уж само нямаш овулация и след като си пила клостил, защо не си забременяла тогава? Заначи проблема не е само там явно. Защо не мислиш за здравето и времето си? Ами клостил не се пие току-така и не се взима повече от 6 пъти в живота. И съвета да изследваш проходимост на тръбите, изобщо не е безмислен, а даже наложителен. Причината при вас, може да е съвсем дребна, но тя първо трябва да се открие, нали?
А, и да, ние не сме лекари, ние просто си помагаме всички тук. И понякога знаем много неща от опит. Защото има момичета тук, които се борят с години и са вече толкова навътре в нещата, повече от един квартален гинеколог. Не титай старило, питай патило.
Никой тук не желае лошо на другия, всички ние тук сме обединени от една цел, да имаме деца. Няма място за сръдни.
А, и  стерилитет се не лекува със спокойствие, защото до сега всички  да бяха забременели и този сайт нямаше да съществува.
Никой никого не плаши тук. Да се лекуваш, да се изследваш и да решиш проблема, това не е плашене, а една стъпка към така желаното бебе.

Още много мога да пиша, ама ще се въздържа. Защото като че ли ми се струва, че няма много смисъл.
Желая ти успех. Дано гинеколога ти от Бургас, реши бързо проблема при вас. :)

Напълно съм съгласна с поста! Всеки сам избира пътя си ...дано намериш правлния! Успех! Наистина тук никой не би искал да те подведе или да ти вземе парите и да експериментира! Бъди сигурна ,че винаги тук можеш да намериш съвет и подкрепа ( въпреки че е само душевна!)
*
« Отговор #15 -: Юни 26, 2008, 23:53:22 pm »
Аз само ще кажа, че загубих 4 години в лутане при бургаските ни лекари. Пъвите две години ми казваха, че всичко ми било ОК и след като не забременях, се започнаха диагнозите. Та поликистоза ли не беше, та тумор в мозъка, та запушени тръби, абе идиотии, добре че намерих "Зачатие" и след като изчетох доста статии от сайта, започнах да се вслушвам в съветите на препатили. Оказа се, че моята липса на овулация е от намалената ми яйчникова дейност, откриха ми и Хашимото,плюс Антифосфолипиден синдром. Спермограмите в Бургас до една бяха супер и ОК, а се оказа че и там положението не е цвете.
Успех и късмет.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #16 -: Юни 27, 2008, 09:23:54 am »
МИЛИ ДАМИ!
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ !
Разочарована съм е меко казано !
Само ще кажа, че нямате право така да ме нападате и вините, че не си гледам здравето и не преприемам мерки!Не сте наясно хич!
Мн неща може да разбирате и да са Ви ясни, но има и мн които незнаете!
Почвам да съжалявам ,че потърсих някаква помощ и подкрепа тук!
Продължавайте взаймно  да се самонавивате и да си вкарвате разни филми в главите!
Повече няма смисъл да коментирам! :x
Късмет на всички ВИ !!!
*
« Отговор #17 -: Юни 27, 2008, 09:59:47 am »
МИЛИ ДАМИ!
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ !
Разочарована съм е меко казано !
Само ще кажа, че нямате право така да ме нападате и вините, че не си гледам здравето и не преприемам мерки!Не сте наясно хич!
Мн неща може да разбирате и да са Ви ясни, но има и мн които незнаете!
Почвам да съжалявам ,че потърсих някаква помощ и подкрепа тук!
Продължавайте взаймно  да се самонавивате и да си вкарвате разни филми в главите!
Повече няма смисъл да коментирам! :x
Късмет на всички ВИ !!!

никой не те напада  и не иска да те обиди! Не сме лекари наистина , но ти потърси съвет ....което естествено  не означава , че някой на сила те кара да отидеш където и да било.
Дано скоро да станеш мам на едно здраво бебче!
*

Osiana

• 4888

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #19 -: Юни 27, 2008, 14:43:13 pm »
Пожелавам ти да си останеш все така разочарована и никога да не усетиш болката на безплодието. Дано никога не се случи да се очароваш от нашите приказки и
никога не се налага да си вкарваш разни
"филми"  8O (това новия лаф ли е?  :lol: ) в главата!

Аз, от много филми повече от 6 години се боря за дете. Аз също пих клостил....напразно естествено! Защото никой не се сети, че трябва и спермограма преди това... И се оказа, че мъжа ми е с олигозооспермия. А аз си имам овулация...ама какво от това...
Исках да ти спестя напразното и безполезно лутане, от собствен опит...но явно съм сбъркала. Съжалявам, че ти дадох съвет. Просто не го заслужаваш. Не си заслужава изобщо дори да чета тая тема.
И съм сигурна, че дори и след време да разбереш че не си права, няма никога да се извиниш.

Последно пиша по темата, който иска да разбере, разбира, който не....здраве да е.
« Последна редакция: Юни 27, 2008, 14:58:44 pm от Osiana »