0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кажете ми момичета...в клиниакта ми биха първия гонал мускулно.Дадоха ми ги събота и неделя за вкъщи.Аз отидох в Ракова болница до нас при една позната мед сестра.Тя чете и каза,че трябва да ги бием подкожно/така пише на упътването/
Притесних се и се обадих на док.Той каза,че може и така и така.
Интересува ме знаете ли нещо по въпроса и случвало ли се е на някоя от вас да и ги бият и по двата варианта.За мен е важно,защото ако наистина може утре ще си го бия сама...

Спомням си ,че при първия опит в клиниката на Щерев ми биеха гонала в корема,но сега се притеснявам ,че първия ден беше в дупето а днес в коремчето...
*
Re: спешно за Гонала подкожно или мускулно
« Отговор #1 -: Юни 14, 2008, 21:38:22 pm »
Принципът е: както се започне - така и да се продължи 8)

« Отговор #2 -: Юни 14, 2008, 22:34:27 pm »
Наистина може и мускулно, и подкожно, но трябва да си избереш един начин на поставяне и да се придържаш към него!
*
« Отговор #3 -: Юни 14, 2008, 22:50:45 pm »
оффф,дано да няма проблем ,че днес ми го биха подкожно,а първия ден беше мускулно :oops:
« Отговор #4 -: Юни 14, 2008, 23:37:31 pm »
В клиниката в която ходя на всички момичета им ги биеха подкожно,в корема.Аз си ги биех сама същто подкожно.Мисля че нямя проблем,че първата ти е била мускулна.Аз имах подобен казус и ми обясниха че няма голяма разлика,а само че мускулно е по-болезнено.
« Отговор #5 -: Юни 15, 2008, 08:43:07 am »
didon - те момичетата са ти казали, ама и аз да споделя - както си почнала така продължаваш, мисля, че еднократно разминаване не е фатално  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #6 -: Юни 15, 2008, 10:38:09 am »
ох,момичета, успокоихте ме!
Аз тази сутрин направих сефтето :) бих си съвсем сама Декапептила...И мисля да продължа и с гонала следобяда...Така де и без това и вчера го бихме подкожно...пък и на листовката така пише...

Лелеееее,цяла нощ сънувам ижекции.хихихи
Мисля си ,че когато дозата е по-голяма го бият мускулно,ама аз си мисля,че коремчето ми има достатъчно сланинки, та да може да поеме и мойта доза хихихи
« Отговор #7 -: Юни 15, 2008, 12:50:27 pm »
А ти каква доза си слагаш? Аз имах по 3 гонала от 75 единици подкожно и нямаше никакъв проблем. Слагах ги в една спринцовка (до 3 може). Начина на поставяне, не е свързан с количеството, а с резорбцията на лекарството. Когато се поставя мускулно резорбцията (усвояването от организма) е по-бърза.
*
« Отговор #8 -: Юни 15, 2008, 16:19:20 pm »
аз имам точно по три.Смесвам ги в една спринцовка...Спомням си ,че и Щеревата ми го биеха в корема...Обаче на новото място сестрата ми го би в дупето,макар пак да ми се стори подкожно/нищо не усетих/тя каза че е мускулно.Та и оттам се притесних.Като отидох в събота да ми го бият в болницата до нас и сестрата каза,че е най-добре както си пише в листовката пък и така ще мога и сама да си го бия...Взех ,че звъннах за всеки случай на Владимиров и той каза,че може и така и така /май се повторих от първия си пост... :oops:/

ЕЕЕЕ,току що си я бих в коремчето сама.Утре пак ще питам док,но предполагам,че няма да има проблем...
*
« Отговор #9 -: Юни 15, 2008, 16:51:49 pm »
при мен беше мускулно (Гонал и Мерионал),казаха ми че док държи така. Подкожните и аз си ги слагах сама.
*
« Отговор #10 -: Юни 15, 2008, 17:22:42 pm »
Когато се поставя в корема гонала по-малко боли или по точно има болка като ухапване от комар.
*
« Отговор #11 -: Юни 15, 2008, 17:43:00 pm »
Викси,а ти при кой доктор си.През цялата стимулация ли беше мускулно.Случвало ли се е по време на една стимулация да ги поставяш и по двата начина.

Аз принципно съм с овулация и силно се надявам ако е станало леко объркване да не се отрази кой знае колко на растежа на фоликулите
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #12 -: Юни 15, 2008, 21:33:32 pm »
Според мен а и според лекар, с който съм обсъждала по-добре е подкожно да се подстави.

Преди време, мен ме вълнуваше тоя въпрос и намерих отговор.  :wink:

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #13 -: Юни 15, 2008, 22:24:08 pm »
Това ме устройва перфектно,Дийп.Благодарско  :lol:
А твоя док кой е ,може и на лични да ми го пратиш
*
« Отговор #14 -: Юни 15, 2008, 23:48:47 pm »
Дидонче и аз съм при Владимиров,първия ден от стимулацията декапептила ми го биха подкожно в ръката,същия ден следобяд ми биха  4 гонала, 2 марионала и 1 декапептил с 1 разтвор мускулно,сестрите ми казаха за събота и неделя да си ги бия мускулно, по същия начин с 1 разтвор.Утре ще видя как ще ме боцкат, че сутринта имам 1 декапептил и ако искаш ще ти пиша.Успех!
« Последна редакция: Юни 15, 2008, 23:54:01 pm от tanj74 »
« Отговор #15 -: Юни 16, 2008, 09:45:58 am »
Момичета, а когато трябва да слагате по 400 - 450 единици Гонал или Пурегон или друго, а дори  и повече - всичките заедно ли ги слагате или например - сутрин половината и вечер половината?
« Отговор #16 -: Юни 16, 2008, 10:35:59 am »
Слагах си ги подкожно, сама в коремчето.
В последните дни на гонал, бях на 6 и 7 ампули на ден от 75 единици. От клиниката ми казаха да ги слгам сутрин и вечер по 3 или сутрин 3, вечер 4.
*
« Отговор #17 -: Юни 16, 2008, 15:51:32 pm »
Момичета, а когато трябва да слагате по 400 - 450 единици Гонал или Пурегон или друго, а дори  и повече - всичките заедно ли ги слагате или например - сутрин половината и вечер половината?
Аз започнах с Гонал 450.Първите 3 дена ми разделиха дозата на 2/сутрин и вечер по 225/След 3 ден ми я намалиха и включиха Менопур.
 Успех!
*
« Отговор #18 -: Юни 16, 2008, 23:03:02 pm »
днес питах първо сестрите и те казаха,че док предпочитал мускулно.Когато обаче влезнах на преглед и говорих с док,той каза може и така и така,не е проблем.Също ми смени единия Гонал с два мерионала,за два дни,Бия ги наведнъж,а сутрин бия декапептила.Защо ли ми смени Гонала,Дали картинката не му хареса
« Отговор #19 -: Юни 17, 2008, 07:38:58 am »

Хехеее 600 единици Гонал + Мерионал (вече не си спомням колко :oops:) в два разтворителя еднократно мускулно :lol: :lol: :lol:

Никакви грижи, само дето колегите ми, като ме гледаха как по обедно време си бъркам адската смес в спринцовката, и пребледнявата (и тва ми било мъже, пфу  :wink::lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!