0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Висок пролактин и м. цикъл
« -: Юни 15, 2008, 01:52:43 am »
Понеже не можах да преценя в коя тема точно да задам въпроса си, реших да пусна нова.
Искам да попитам момичетата, приемали/щи лекарства за регулиране на пролактина : Влияят ли медикаментите от този тип върху продължителността на месечния цикъл?
Аз бях с цикъл от 27-28 дни до I-ва стимулация (на ову), след това предполагам вследствие стимулацията, цикълът ми стана 25-31дни.
В момента съм на Достинекс (заради висок пролактин).
Да очаквам регулиране на цикъла (ако пролактина влезе в норма) или няма да има промяна?

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Висок пролактин и м. цикъл
« Отговор #1 -: Юни 15, 2008, 09:14:13 am »
Здравей,и аз вече втори мес.съм на Достинекс,с редовен 26-28 дн.цикъл съм била винаги и не се е разбутал откакто съм на Достинекс,дори на 27.05.ми махнаха миома с лапароскопия и док.ми каза,че вероятно първия цикъл след операцията ще закъснее,но ми дойде точно на 28-я ден,така че при мен всичко е наред с цикъла,но пък от 2мес.не съм следила О,заради операцията,сега като ми свърши пак ще меря температура,надявам се да имам овулация.Успех ти желая дано да ти бях полезна.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #2 -: Юни 15, 2008, 11:43:26 am »
Аз имах Хиперпролактинемия и тогава още преди да я установим цикълът си ми беше редовен,просто беше много оскъден,заради което и потърсихме проблема.Пих 5 месеца Бромокриптин,като през това време цикълът си ми остана редовен просто се нормализира количеството.На мен ми е 26-27 дни и преди,и по време,и след високия пролактин си беше еднакъв по време!Дано да съм помогнала поне мъничко! :)
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Юни 15, 2008, 11:52:51 am »
от ок 5 години съм на парлодел. нямам промяна в цикъла
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #4 -: Юни 15, 2008, 12:25:21 pm »
Благодаря Ви, момичета!
Понеже в листовката на Достинекс пише, че се прилага като медикамент за лечение и на нередовен цикъл.
Аз съм на 3-та доза, но все си мислех, че сигурно ще повлияе. Днес ми е 31-ви ден и направо ще се побъркам от тази неизвестност.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #5 -: Юни 15, 2008, 19:48:52 pm »
Благодаря Ви, момичета!
Понеже в листовката на Достинекс пише, че се прилага като медикамент за лечение и на нередовен цикъл.
Аз съм на 3-та доза, но все си мислех, че сигурно ще повлияе. Днес ми е 31-ви ден и направо ще се побъркам от тази неизвестност.
А сигурна ли си,че не си бременна,в листовката на Достинекса пише също,че при положителен тест трябва веднага да се спре.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #6 -: Юни 15, 2008, 21:35:00 pm »
За регулиране на цикъла, zаЩото при хиперпролактинемия или/и аденом на хипофиzата липсва овулация, което прави и цикълът нередовен. От 11 години пие медикаменти (първо бромокриптин, а сега вече достинекс) и продължителността не се увеличила. От 30 дни стана на 35, но беШе след спонтанен аборт, предполагам, че няма ниЩо обЩо с достинекса.
« Отговор #7 -: Юни 16, 2008, 01:55:10 am »
Правих тест и е отицателен.ЧАКАМ... :(
« Отговор #8 -: Юни 20, 2008, 16:50:38 pm »
Плами, моя цикъл беше нередовен-стана доста по-дълъг някъде към 35 дни и страшно намля като количество.Започвайки хапчета за висок пролактин (намериха ми аденом на хипофизата)цикъла остана  толкова нередовен и оскъден. Едва на 5 месец и 6 месец дойде на 28 дни , като количество остана оскъден ,а на 7 месец се оказах бременна .
« Отговор #9 -: Юни 24, 2008, 13:43:03 pm »
Плами, моя цикъл беше нередовен-стана доста по-дълъг някъде към 35 дни и страшно намля като количество.Започвайки хапчета за висок пролактин (намериха ми аденом на хипофизата)цикъла остана  толкова нередовен и оскъден. Едва на 5 месец и 6 месец дойде на 28 дни , като количество остана оскъден ,а на 7 месец се оказах бременна .
Честито, mari_pet!Лека бременност ти пожелавам!
И моя цикъл този месец е учудващо оскъден (като имам предвид какво става 2-ри и 3-ти ден), освен това беше 4-дневен ( а по принцип е около 6-7 ).На всичкото отгоре ми дойде на 32-ри ден, следователно и нередовен!
Първите 4 дози от Достинекса си ги изпих (4седмици х 1/2 хапче).
Днес : 8-ми ден от цикъла Пролактина ми е 83.88 (90-523).Възможно ли е пък това?
Утре съм на док., ще видим какво ще каже (идеята е, ако всичко е наред да направим стимулация с Клостилбегит - 3 месеца).
*
« Отговор #10 -: Юни 25, 2008, 15:39:25 pm »
Аз имам висок пролактин и от 3 години съм на бромокрипитин.
По принцип нямам промяна в цикъла. Но забелязах една такава връзка:
- висок пролактин - липса на овулация - дълъг цикъл 32 - 38 дни
- нисък пролактин - цикъл 29-31 дни - болезнени гърди преди менструация
Нисък стана че се бях предозирала, а висок като спра хапчетата - скача до небесата. Понеже ми писна от глупости дозата последно сама си я контролирах и правих изследвания около 6 месеца че да нацеля точно колко трябва да е. Изследванията ги правих по едно и също време в една и съща лаборатория, че да няма разлика в данните.
Сега паднах от 2 х 1 т на 1 х 1/2 т. бромокриптин, а пролактина е близо до горната граница.

« Отговор #11 -: Юни 27, 2008, 22:12:30 pm »
Аз засега спирам Достинекса (за месец), после пак изследване и ако е в граници (без лекарства), следват 3 месеца с Клостилбегит.
Заредила съм се с тестове за ову, че с този нередовен цикъл, ще видим ако има, дали ще нацеля.