0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Glori

Здравейте момичета! Как само исках да се похваля с положителен тест, но уви!
Ще си излея душата тук, защото ми е много тежко.
На 24 май правихме трета инсеминация и на 15-тия (8 юни) ден - щастие, бледа втора чертичка! Не можех да повярвам и летях от щастие. На следващия ден отново уринарен тест и отново втора черта. Реших след два дни да си пусна кръвен, за да съм сигурна. Кръвния тест беше 211 mlU/ml, в лабораторията ми честитиха. След още два дни (на 13.06) посетих клиниката, за преглед. Уви на ултразвука не се видя плоден сак. Изпратиха ме за нов кръвен тест на ЧХГ, който е 700mlU/ml. И ми казаха да отида след 2 дни отново. Днес при прегледа с ултразвук отново не се видя плоден сак, отново направихме кръвен тест. ЧХГ-то днес ми е 1900. Док се съмнява, че има риск от извънматочна бременност. Във вторник ме викат отново и ако и тогава не се види плоден сак ще ми правят лапароскопия. Просто съм съкрушена. След 4 години и половина опити за пръв път видях две чертички, а може да се окаже извънматочна. Не мога ди ви опиша как се чувствам. Надявам се на чудо... :balk_145:
*
Re: Съмнение за извънматочна бременност
« Отговор #1 -: Юни 15, 2008, 17:32:15 pm »
Не можах да се логна, затова излизам като гост

При такива стойности на ЧХГ би трябвало да се види плоден сак, нали?
« Последна редакция: Юни 15, 2008, 17:35:52 pm от Glory »
« Отговор #2 -: Юни 15, 2008, 18:00:02 pm »
Ох, миличка, не знам какво да ти кажа, освен че ще се моля нещата да се развият благоприятно за теб. Дано видите сакче и всичко да е ок!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #3 -: Юни 15, 2008, 18:04:08 pm »
Съжалявам, миличка! Дано не се окаже това, от което се опасяваш! При мен стойността на ЧХГ беше над 1500 и също се оказа извънматочна бременност! Бременността беше също при трета стимулирана инсеменация, след 17-годишен стерилитет! Последва лапароскопска операция за премахване на бременността, тъй като тя беше неразстроена и ми махнаха едната тръба. Операцията е лека и физическото възстановяване е бързо, но за психическото ... Стискам ти палци все пак да не е извънматочна!

*
« Отговор #4 -: Юни 15, 2008, 18:12:43 pm »
Много ви благодаря момичета, че ми давате надежда.  :bighug:
« Отговор #5 -: Юни 15, 2008, 18:18:50 pm »
 Плоден сак се вижда , когато е над 2000 стойността на ЧХГ и то при преглед с вагинален ехо.Може би още е рано да го видите. При кръвните тестове , които си правила стойностите се удвояват на всеки 2 дни , което е много хубаво , така , че се успокой и изчакай до вторника.Има жени , при които ЧХГ нараства по - бавно.
 При извънматочна бременност  мисля , че няма такова удвояване на стойностите.
Дано опасенията ти се окажат напразни!
 Ще ти стискам палци! :bighug:
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #6 -: Юни 15, 2008, 18:41:10 pm »
Не съм сигурна кога се вижда сакчето, но като пресметнах, минали са 22 дни от инсе, значи 3 г.с. и 1 ден. Може би е рано .
*
« Отговор #7 -: Юни 15, 2008, 19:35:46 pm »
Проследи след ден ЧХГ, предполагам си наясно плоден сак се вижда при стойности на ЧХГ над 1000.
« Отговор #8 -: Юни 15, 2008, 19:53:55 pm »
Проследи след ден ЧХГ, предполагам си наясно плоден сак се вижда при стойности на ЧХГ над 1000.
А аз си мислех , че предела е около 2000. 8O
Съществена помощ за поставяне на диагнозата ненарушена ЕБ, оказва изследването на β-фракцията на човешкия хорионгонадотропин (ЧХГ) - специфичен за бременността хормон, който се продуцира от клетките на хориона (обвивка на плодния сак). Неговата плазмена концентрация се удвоява на всеки два дни и достига максимални стойности от около 100 000mIU/ml. в 8-ма г.с. Тестовете за откриване на β-ЧХГ използуват два вида материал – урина и кръвен серум. Определено по-чувствителен и точен метод е този използуващ серум. Така, в 99% от случаите с ненарушена ЕБ се позитивират тестовете изследващи серумните нива на β-ЧХГ, докато при уринните тестове (наличните в аптечната мрежа) това се наблюдава в 50-55% от случаите. Друго важно предимство на серумното изследване е възможността за проследяване в динамика на количествените промени на β-ЧХГ. Така, при стойности на β-ЧХГ > 2000mIU/ml. и липса на данни за вътрематочна бременност от вагиналната ехография, диагнозата ЕБ е с много висока степен на вероятност.
Към съвременните методи на диагностика на ненарушената ЕБ спада и диагностичната лапароскопия – минимално инвазивна хирургична интервенция, при която операторът директно оглежда органите в коремната кухина и поставя диагнозата ad oculus – с помощта на окото.
ЕБ- ектопична бременност
« Отговор #9 -: Юни 15, 2008, 19:55:43 pm »
Много ви благодаря момичета, че ми давате надежда.  :bighug:

Миличка при моята извънматочна ЧХГто не растеше така както при теб.Не се притеснявай изчакайте до вторник и дано всичко да е ок.
Ще стискам от сърце палци да се похвалиш.
*
« Отговор #10 -: Юни 15, 2008, 21:29:30 pm »
Наистина все още има някакъв шанс.
Чудесни сте!  :thankyousign:
*
« Отговор #11 -: Юни 15, 2008, 21:40:50 pm »
И на мен ми се струва, че има шанс и да не извънматочна. Доста расте ЧХГ-то. Дано всичко да е наред
*
« Отговор #12 -: Юни 15, 2008, 22:31:59 pm »
Да се включа и аз. Все се надявам, мила, притесненията да се окажат безпочвени. Моля се за това. Иначе ЧХГ-то ти расте страхотно. При моята извънматочна не беше така, не растеше както трябва. Стискам палци във вторник да имаш добри новини.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
« Отговор #13 -: Юни 15, 2008, 22:42:54 pm »
Глори,стискам палци във вторник да ни зарадваш.Дано не е извънматочна. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #14 -: Юни 15, 2008, 23:50:08 pm »
Глори  :crossfingers: да видите сакчето!
*
« Отговор #15 -: Юни 16, 2008, 00:57:56 am »
Глори, подкрепям момичетата, които казват, че много бързо нараства ЧХГ-то, за да е извънматочна.
Стискам ти палци скоро да видите точицата!  :blowingdust2:

*
« Отговор #16 -: Юни 16, 2008, 08:24:08 am »
Добро утро и благодаря момичета!
Да ви попитам все пак знаете ли д-р Владимиров при кого изпраща за лапароскопия?
« Отговор #17 -: Юни 16, 2008, 10:41:53 am »
Глори,мене д-р Владимиров ме изпрати в Майчин дом при д-р Димитров при сьмнение за извьн маточна.Стискам палци тревогите да са напразни.
« Отговор #18 -: Юни 16, 2008, 16:47:20 pm »
Глори,кураж!Не се притеснявай,наистина има шанс да е нормална бременност и ти пожелавам да е така.Аз самата съм с две извънматочни зад гърба си ,които бяха диагностицирани много по-късно.Така че не се отчайвай,гледай по-ведро на нещата и късметът ще бъде с теб.Стискам палци всичко да е наред.
*
« Отговор #19 -: Юни 16, 2008, 17:29:34 pm »
 :bighug: :balk_81: :thankyousign: