Здарвей, аз също захраних по-късно, на 5 мес. и 3 седм., но непосредствено след първия ден на захранване, прекъснахме, защото Кристина се разболя и беше много отпаднала. По съвет на педиатъра ни и на Бърди изчакахме лечението да приключи. Бързо се възстанови и де факто на 6 мес. продължих или по-скоро наново. Кристина явно се беше наплашила от лъжицата, защото с нея давахме някои лекарства. По съвет на Бърди купих нови, различни лъжички, шаренки, различни материали, примерно пласмасови или силиконови, също така сменихме и различни места на хранене - в спалнята, в други стаи и тя започна да си хапва много добре. С ябълка захраних. Нямах никакви проблеми с плодовите, само по-късно със зеленчуковите, но не заради лъжичката, а заради моите "манджи", не ги хареса и минахме на готово - яде с огромен апетит без проблрем от лъжичка.
Друго - една приятелка ми каза, че е хранила детето си така, както ти - от шише с по-широки дупки. До годинка и малко. Само така, но тя казва, че на нея и било по-лесно така. Ок, за мен не е добре това, но тя така е преценила. Оказва се обаче, че след годинка и няколко месеца, дъщеря й е започнала да си яде от раз с лъжичка, сега е на 6 годинки и няма никакви проблеми.
Успех и не се терзай.