0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #780 -: Септември 19, 2008, 17:57:37 pm »
Какво изследване се прави за чревни паразити?

Нали за да се определи непоносимост към лактоза се минава на диета?
Защо според вас детето получава разстройство от пресни плодове и зеленчуци? След като не ги приема добре, не е ли редно да се премахнат от менюто, което си е пак диета?
Какво според вас се прави за да се нормализира флората на детския стомах?

*изследват се изпражнения за паразити.
*не, не се правят "диети" за изключване на лактазен дефицит-само се дава безлактозно мляко. Ако детето е голямо-се разрежда млякото с вода, ако не може да се спре.
*защото има увреждания от "диетите", безсмислените лечения и лекарствата и диарията е хронична. Освен това, има и по-широк *захариден дефицит и към фруктоза,захароза, а не само към лактоза. Затова и след плодовете прави диария. Освен ако не е от Креон, който толкова глупаво е предписан.
*Нужно е да възстановите нормалното хранене на детето, с тези малки ограничения, за които Ви писах. Ябълка, например, може да се даде.Супички, готвено с умерено приготвяне-това е нужно (на пара, варено, пасирано). НИЩО не е нужно за "нормализиране на флората"-нормалното хранене само я "регулира".

Разбира се диагнозата трябва да е коректна. Без това няма успех, защото просто не знаете какво му е на детето. За възможностите Ви писах по-горе... .
« Последна редакция: Септември 19, 2008, 18:01:19 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #781 -: Септември 19, 2008, 18:30:29 pm »
Докторе,
единствената ми надежда е Вие да обясните каква може да е причината за това, което се получава с крачето на Вики. Ето ходихме отново на ортопед. Поредното заключение, е че няма проблем. Няма плоскостъпие. Баща й все пак настоя да отидем и на невролог. Единствено там не бяхме ходили /може би все още си спомняте всички изследвания, които правихме/. Невролога също заключи, че няма неврологичен проблем. Е, защо след като никъде няма проблем /за което , ако е така ще съм безксрайно щастлива/ отново се получи това  с крачето. И ето, както всеки друг път днес  отново е добре. Всичко пак за около седмица. Първите дни изявено само след сън, 3-4 ден постоянно, силно изявено и към 6-7 ден отзвучава само. Няма болка /поне този път не спомена да чувства нещо/, само промяна в походката и крачето/дясното/.
Възможноли е наистина да е част от израстването?
Какво му е на детето?
Как да постъпя? Трябва ли да правя още нещо или просто да чакам и да се моля да го израсте?
Силно се надявам на Вашето мнение!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #782 -: Септември 19, 2008, 18:51:30 pm »
Нямам обяснение.
Но все пак мисля че детето има плоскостъпие.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #783 -: Септември 19, 2008, 19:01:20 pm »
И още нещо сега ми терзае мисълта...
Като влязохме в кабинета, преди да дойде лекарят, сестрата и разгледа изследванията /кръвните, които правихме миналата година/ и каза "фибриноген-ът й е малко завишен".
Според докторът всички показатели са нормални.

Фибриноген 3,1 при референтни граници 2-4
Щом си влиза в реф. стойности значи е в норма, нали?

Ох, така ми е свита душичката. Дано всичко е наред с детенцето ми.
« Последна редакция: Септември 19, 2008, 19:05:46 pm от tan »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #784 -: Септември 19, 2008, 19:10:10 pm »
Не е работа на други, освен лекаря, да интерпретира.
Иначе стойността е в референтните за лабораторията стойности.
Sir Alec Guinness
« Отговор #785 -: Септември 19, 2008, 21:42:36 pm »
Благодаря, че дадохте своето мнение по нашия проблем.
Оценявам и факта, че правите всичко безкористно и само с желанието да помогнете - приемете поздравите ми за което. 

П.П. Изпитвам странно усещане като знам, че вашия баща е лекувал мен, а сега вие лекувате дъщеря ми :))).
*

Birdie

• 11040
« Отговор #786 -: Септември 19, 2008, 22:26:55 pm »
П.П. Изпитвам странно усещане като знам, че вашия баща е лекувал мен, а сега вие лекувате дъщеря ми

?? това не го разбрах... :)
Sir Alec Guinness
« Отговор #787 -: Септември 19, 2008, 23:00:34 pm »

?? това не го разбрах... :)

Държите на анонимността си, затова лаконично ще кажа - там край голямата река в моето детство нямаше много добри педиатри, а моята майка винаги ми е осигурявала най-доброто .
*

Birdie

• 11040
« Отговор #788 -: Септември 19, 2008, 23:04:13 pm »
:)
Хм... би трябвало тогава да сте над 30-32г...защото моят баща е покойник от повече от 32 години... .
Нещо не се връзват данните.
« Последна редакция: Септември 20, 2008, 02:24:16 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #789 -: Септември 20, 2008, 14:33:56 pm »
:) А защо смятате, че съм под 32? Макар лично да мислех, че и като по-голяма пак майка го е викала ... ще питам като имам възможност.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #790 -: Септември 20, 2008, 19:12:29 pm »
Докторе, прадварително ще заявя, че ми е известно, че не можете да лекувате чрез итернет, така че ще ви разбера, ако подминете моите въпроси:
Както вече знаете, в четвъртък Вики вдигна 38.4 градуса. преглед в спешен център - редуване на Нурофен и Панадол с констатация за червено гърло.
Лекарката ни е в отпуск и е на почивка, въпреки всичко се свързах с нея. Каза да редувам посочените  по-горе медикаменти, плюс Мултисаностол, а ако е недъзможен приема му /Вики не го обича и го плюе / - Калций и Вит С.
Аз понеже съм като "шило в торба" и ме тормозеше това зачервено гърло, в петък сутринта го заведох на УНГ специалист - констатация зачервен ушен канал на ляво ухо, дясното било по добре. Гърло и нос - ОК. Предположи, че става въпрос за вирусно заболяване / и може да е права, защото и аз от нощес съм с гърлобол и ухобол/.
Изписа - Нурофен 3 пъти през 6 часа по 4 мл, Низита мас. Отипакс - попитах я какво мисли за Гармазон на Шеринг - Плу, но тя категорично го отрече. "За всеки случай" защото при нас се събират 3 почивни дни и при поддържане на висока температура изписа Аугемнтин 475/5мл на 12 часа - на въпроса ми дали не е висока дозата, каза, че за ушна инфекция се изписвал максимум антибиотик като доза.

Обективно: Вики няма температура. Предполагам от Нурофена. Обаче според мен въпреки Отипакса, ушите го болят. Има и леко запушване на носа. Мога ли с чиста съвест да сменя Отипакса с Гармазон. И после ако трябва да се премине на Аугментин има ли някакво съществено значение, че съм капала Гармазон. Доколкото ми е известно и Гармазона и Аугментина са гентамицин, антибиотици от пенецелинова група - единия за локално приложение, другия не.

« Последна редакция: Септември 20, 2008, 19:19:06 pm от lady_11 »
« Отговор #791 -: Септември 20, 2008, 19:47:30 pm »
Здравейте докторе! Нашия проблем е следният: от вчера дъщеря ми е с хрема, първоначално водниста, а вече е гъста и жълтеникава. Нослето е много запушено и диша единстевно през устата. Поддържа температура 38-38,5. За Т редувам Панадол и Нурофен през около 4 часа, ако е над 38 градуса. За хремата промивам с физологичен разтвор и 3 пъти дневно Виброцил. Днес ака по-често от обикновено, като последния път беше по-рядко и слузесто. Все още нищо не съм давала за разстройство. Започва и да покашля от време на време. Заключението на педиатърката от вчера е чисти гърди, спокойно гърло и причина за всичко е зъбите. Само да отбележа, че двата горни кучешки зъба вече боцкат, а долните два са много подути.
Моля за Вашето мнение и трябва ли да прибавя още нещо към лечението.

« Отговор #792 -: Септември 20, 2008, 20:30:23 pm »
Здравейте, Докторе!

Ужасното разстройство на Мая мина на четвъртия ден след появата, дано не се връща.
Въпросът ми сега за ваксината БЦЖ - можем ли да я поставим десетина дни след изкарания вирус? Ако не я сложим сега, ще чакаме до следващото лято, когато детето ще е на близп две години - късно ли ще е?
Имам и една молба. Бихте ли направили списък (по-добре даже в отделна тема) какво трябва да съдържа домашната ни аптечка? Кое от всички лекарства препоръчвате например за изгаряне, за запушен нос и т.н. Разбира се, при всеки случай трябва да се подхожда индивидуално, но какво препоръчвате в общия случай?

Поздрви & хубава вечер!
« Отговор #793 -: Септември 21, 2008, 23:22:39 pm »
Здравейте Докторе!Синът ми е на 1г. и 7 мес.Вече 4-ти ден е със разтройство.И понеже съвпадна с почивните дни,нищо не съм предприела.В четвъртък бяхме на лекар.Изписаха му Ентерол и Хидрасек.Ентерол давах 1 ден.Тогава прочетох,че не го препоръчвате и го спрях(то не ,че имаше и някакъв ефект от него...)Започнах да му давам Хидрасек 3*10г и Смекта-1 а ден.До днес подобрение няма .Разтройството продължава.Температура не е вдигал,повръщане няма,яде(на диета е,и като ви чета явно трябва да я прекратим).Кажете да изчакам ли и утре(понеже е почивен дени какво да предприема.Какви изследвания да искам.Днес ви открих и цял ден чета.Защо нямаме и в Бг такива педиатри :(Желая ви здраве!
« Отговор #794 -: Септември 22, 2008, 00:16:48 am »
Здравейте д-р Бърди.
Лека и спокойна вечер Ви желая.
Моля Ви дайте съвет по следния проблем.
Моята дъщеря до ок. 1 год беще хранена по вашета схема, т. е. сутрин и вечер само АМ.
Още преди да навърши 1 год под давление на останалите майики, започнах да предлагам попара, която категорично ми беще отказана. Продължихме на АМ само.
След като навърши 1 год започнах да опитвам и други закуски - попара, кус-кус, грис, попара от мляко с бисквити, корн флейкс....
Диването хаопва само по няколко лъжички, с изкл. на гриса и попарата от АМ с бисквити /от тях малко повече/. След това и давам АМ, което изпива.
1. Нормално ли е на тази възраст закуската да е само АМ /в момента Аптамил за над 12 мес./. Тормози ме това, че отказва да закусва нормално като другите деца, с неща, които се приемат добре от децата. Тя е доста злояда по принцип.
Да продължавам ли да опитвам да предлагам друго за закуска/различно от АМ/. Засега резултата е, че ставам да и го приготвя, изхвърлям почти цялото количество и се треса от нерви :( :(. И докога да караме само на АМ. Пълноценна закуска ли е????
2. Кое е по-доброто според Вас? АМ или нормалното прясно мляко. Защото на кутията АМ пише, естествено, че е по здравословно от нормалното мляко, ама нали все пак си е изкуственяк, а и цената му е пъти по-висока. Тя не е от значение по принцип.
сатана доста подробно, дано не Ви отегча,
Благодаря Ви.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #795 -: Септември 22, 2008, 00:32:37 am »
Докторе, прадварително ще заявя, че ми е известно, че не можете да лекувате чрез итернет, така че ще ви разбера, ако подминете моите въпроси:
Както вече знаете, в четвъртък Вики вдигна 38.4 градуса. преглед в спешен център - редуване на Нурофен и Панадол с констатация за червено гърло.
Лекарката ни е в отпуск и е на почивка, въпреки всичко се свързах с нея. Каза да редувам посочените  по-горе медикаменти, плюс Мултисаностол, а ако е недъзможен приема му /Вики не го обича и го плюе / - Калций и Вит С.
Аз понеже съм като "шило в торба" и ме тормозеше това зачервено гърло, в петък сутринта го заведох на УНГ специалист - констатация зачервен ушен канал на ляво ухо, дясното било по добре. Гърло и нос - ОК. Предположи, че става въпрос за вирусно заболяване / и може да е права, защото и аз от нощес съм с гърлобол и ухобол/.
Изписа - Нурофен 3 пъти през 6 часа по 4 мл, Низита мас. Отипакс - попитах я какво мисли за Гармазон на Шеринг - Плу, но тя категорично го отрече. "За всеки случай" защото при нас се събират 3 почивни дни и при поддържане на висока температура изписа Аугемнтин 475/5мл на 12 часа - на въпроса ми дали не е висока дозата, каза, че за ушна инфекция се изписвал максимум антибиотик като доза.

Обективно: Вики няма температура. Предполагам от Нурофена. Обаче според мен въпреки Отипакса, ушите го болят. Има и леко запушване на носа. Мога ли с чиста съвест да сменя Отипакса с Гармазон. И после ако трябва да се премине на Аугментин има ли някакво съществено значение, че съм капала Гармазон. Доколкото ми е известно и Гармазона и Аугментина са гентамицин, антибиотици от пенецелинова група - единия за локално приложение, другия не.

Може да ползвате Гаразон, но при тази възраст на детето АБ е по за предпочитане.
Ако има отит, разбира се.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #796 -: Септември 22, 2008, 00:33:29 am »
Здравейте докторе! Нашия проблем е следният: от вчера дъщеря ми е с хрема, първоначално водниста, а вече е гъста и жълтеникава. Нослето е много запушено и диша единстевно през устата. Поддържа температура 38-38,5. За Т редувам Панадол и Нурофен през около 4 часа, ако е над 38 градуса. За хремата промивам с физологичен разтвор и 3 пъти дневно Виброцил. Днес ака по-често от обикновено, като последния път беше по-рядко и слузесто. Все още нищо не съм давала за разстройство. Започва и да покашля от време на време. Заключението на педиатърката от вчера е чисти гърди, спокойно гърло и причина за всичко е зъбите. Само да отбележа, че двата горни кучешки зъба вече боцкат, а долните два са много подути.
Моля за Вашето мнение и трябва ли да прибавя още нещо към лечението.
Не, не е от зъбките.
Търсете друга причина и обяснение.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #797 -: Септември 22, 2008, 00:34:46 am »
Здравейте, Докторе!

Ужасното разстройство на Мая мина на четвъртия ден след появата, дано не се връща.
Въпросът ми сега за ваксината БЦЖ - можем ли да я поставим десетина дни след изкарания вирус? Ако не я сложим сега, ще чакаме до следващото лято, когато детето ще е на близп две години - късно ли ще е?
Имам и една молба. Бихте ли направили списък (по-добре даже в отделна тема) какво трябва да съдържа домашната ни аптечка? Кое от всички лекарства препоръчвате например за изгаряне, за запушен нос и т.н. Разбира се, при всеки случай трябва да се подхожда индивидуално, но какво препоръчвате в общия случай?

Поздрви & хубава вечер!

Да,може да направите БЦЖ.
Ще напиша...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #798 -: Септември 22, 2008, 00:48:13 am »
Здравейте д-р Бърди.
Лека и спокойна вечер Ви желая.
Моля Ви дайте съвет по следния проблем.
Моята дъщеря до ок. 1 год беще хранена по вашета схема, т. е. сутрин и вечер само АМ.
Още преди да навърши 1 год под давление на останалите майики, започнах да предлагам попара, която категорично ми беще отказана. Продължихме на АМ само.
След като навърши 1 год започнах да опитвам и други закуски - попара, кус-кус, грис, попара от мляко с бисквити, корн флейкс....
Диването хаопва само по няколко лъжички, с изкл. на гриса и попарата от АМ с бисквити /от тях малко повече/. След това и давам АМ, което изпива.
1. Нормално ли е на тази възраст закуската да е само АМ /в момента Аптамил за над 12 мес./. Тормози ме това, че отказва да закусва нормално като другите деца, с неща, които се приемат добре от децата. Тя е доста злояда по принцип.
Да продължавам ли да опитвам да предлагам друго за закуска/различно от АМ/. Засега резултата е, че ставам да и го приготвя, изхвърлям почти цялото количество и се треса от нерви :( :(. И докога да караме само на АМ. Пълноценна закуска ли е????
2. Кое е по-доброто според Вас? АМ или нормалното прясно мляко. Защото на кутията АМ пише, естествено, че е по здравословно от нормалното мляко, ама нали все пак си е изкуственяк, а и цената му е пъти по-висока. Тя не е от значение по принцип.
сатана доста подробно, дано не Ви отегча,
Благодаря Ви.
1.Да, нормално е. Не си струват нервите по този въпрос.
2.Нормално прясно мляко се дава след 12м възраст.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #799 -: Септември 22, 2008, 01:04:27 am »
Ние сме вече почти на 3 години и сутрин все още закусваме само АМ. Издържа си до обяда, който е в 12.30 и не си е искал друго ядене. Сега от както ходи на градина - яде в 10.30 геврек, който е само наполовина огризан.
Аз не съм се притеснявала, знам че ако огладнее ще намери начин да си каже.
Освен това все още вечер е само на АМ, има следобедна закуска, но вечеря не предлагам. Издържа цялата нощ с това мляко.
Докторе, надявам се, че не е грешна тази схема, след като той наддава добре, храни се добре и не е ставал да си иска храна? :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю