0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #840 -: Септември 25, 2008, 19:56:32 pm »
Докторе, дава ли се вит.Д на децата над 1 година?
Олинт или Коларгол при хрема, кое е по-добро?
Хубав ден!  :D
1.Ако детето се храни добре, може и да не давате. НО по този въпрос единно мнение няма. Аз предпочитам храненето.

Точно храненето ни е голям проблем и Ви моля за съвет и за това. Първоначален интерес към храната има, иска и опитва всичко, но не се събират повече от 150-200 г твърда храна за деня. Нахранва се с 4-6 лъжички и после само играе с храната. Затова пък суче като новородено, не успявам да махна дори нощното кърмене, като пиявче е закачена за мен и нямам идея как да я отбия. Какво да й давам за повишаване на апетита?

Благодаря Ви!
Хубава вечер!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #841 -: Септември 25, 2008, 21:11:39 pm »
"...не се събират повече от 150-200 г твърда храна за деня"
Достатъчно е.
Кърмете на спокойствие.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #842 -: Септември 25, 2008, 21:14:46 pm »
Здравейте докторе,

Преди 5 дни се разболя бащата на Тони от летния вирус, който ни вкара в болница. След таткото минах аз, реших че и Тони, но преди малко повърна обилно на фонтан, като през целият ден нямаше апетит и видимо нещо не му беше комфортно.
Във втарник след като видях слузести жълти изпражнения веднага дадох хидрасек 10 мг и Смекта, това на обяд, след обяд отново поради вече воднистите такива. Вечерта отново дадох хедрасек и гентамицин  1 мл. С гентамицина продължих два дни, тоест до снощи през 12 ч. Също така вчера дадох само една доза сутринта хидрасек и нямяхме никакви изхождания за деня,днес сутринта имахме три кашави, но леко жълтави и миризма напомняща на диаричните, поради тази причина дадох само Смекта. Появи се от вчера, но днес е осезаемо и силно подутото коремче, както при предният път, тогава пак след няколко дни се поду така.
Как да порцедирам да давам ли гентамицин още, смекта има ли нужда от нея?
В момента освен капки еспумизан за коремчето нищо не мисля да му давам и евентуално за вечерта ще сложа една свещичка Vomacur.
Предстоят почивни дни е съм притеснена.
Незнам дали е удачно да дам АМ (АЛ110) преди сън?
Давам му витамини Саностол сутрин, да ги спра ли?

Температура не е вдигал и в момента няма, но ще го следя.

Малко хаотично писах, дано съм била ясна.
Благодаря.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #843 -: Септември 25, 2008, 21:21:03 pm »
Хидрасек, Ал110-ако можете.
Аз не давам гентамицин ,по принцип.
Първите две са достатъчни-и млякото не бих сменял, но Тони-бой си е по-особен.
Витамините не пречат.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #844 -: Септември 25, 2008, 21:33:56 pm »
Хидрасек, Ал110-ако можете.
Аз не давам гентамицин ,по принцип.
Първите две са достатъчни-и млякото не бих сменял, но Тони-бой си е по-особен.
Витамините не пречат.

Извинете но нещо не можах да го разбера това, кое мляко да не сменям.

Аз в момента давам АЛ110, но скоро кутията ще свърши а се оказва , че в момента го няма в търговската ни мрежа, затова ми препоръчват NAN Sensitive. Смятат "компетентни" че дори това АМ е по добро от АЛ110, но тъй като прочетох, че съдържа лактоза, затова се допитвам до вас, знам ли.
За витамините да питам схема 20 дни прием след това пауза от 10 добре ли е или  10 на 20 е по добър вариант, мисля тримесечен курс да направя.

П.П. Да го пробвам ли с вечерно АМ или да не го мъча, като го питам за млякото не подскача от радост.
« Последна редакция: Септември 25, 2008, 21:35:39 pm от Perdeto »

*
« Отговор #845 -: Септември 25, 2008, 22:49:53 pm »
Д-р Бърди, моля ви помогнете ми със съвет по следния проблем : синът ми, който е на 1.6 месеца,от около седмица е с обривче в областта на едната слабинна гънка, състоящо се първоначално от няколко пъпчици. Мазах с крема за зачервено дупе на Клоран, от няколко дена мажа със Стелатрия. Вчера обривът стана силно червен, а днес вече пъпчиците, които не са се увеличили от както са се появили, станаха гнойни. Какво да правя ?
*
« Отговор #846 -: Септември 25, 2008, 23:04:03 pm »
Докторе утре сме на лекар, но дотогава да докладвам какво е положението при нас.
След като сложих Вомакур, последва обилно отделяне на газове и отново жълти и слузести изпражнения, явно не сме преборили вируса :( :x
Сложих още една за вечерта, както дадох и гентамицин, тук това препоръчват или Nelidix. Ние с него се излекувахме с баща му, какво мислите вие за лекарството и толкова малко дете?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #847 -: Септември 25, 2008, 23:42:46 pm »
Д-р Бърди, моля ви помогнете ми със съвет по следния проблем : синът ми, който е на 1.6 месеца,от около седмица е с обривче в областта на едната слабинна гънка, състоящо се първоначално от няколко пъпчици. Мазах с крема за зачервено дупе на Клоран, от няколко дена мажа със Стелатрия. Вчера обривът стана силно червен, а днес вече пъпчиците, които не са се увеличили от както са се появили, станаха гнойни. Какво да правя ?
Намажете с Дактакорт.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #848 -: Септември 25, 2008, 23:44:37 pm »
Докторе утре сме на лекар, но дотогава да докладвам какво е положението при нас.
След като сложих Вомакур, последва обилно отделяне на газове и отново жълти и слузести изпражнения, явно не сме преборили вируса :( :x
Сложих още една за вечерта, както дадох и гентамицин, тук това препоръчват или Nelidix. Ние с него се излекувахме с баща му, какво мислите вие за лекарството и толкова малко дете?

Има се пред вид че при обикновени диарии млякото не се сменя с лечебно. По принцип.
Оставете на Ал110. НАН Сензитив не е напълно безлактозно.
Свещичките за какво му ги слагате-те му действат както свещички при запек... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #849 -: Септември 26, 2008, 14:55:38 pm »
добър ден д-р Бърди.Преди няколко дена ви попитах възможно ли е дъщеря ми да се със синузит.сега искам пак да се консултирам.поради появилата се кашлица, направихме консулт с детски пулмолог.след прегледа доктора ме попита детето говори ли на сън и имало ли е някакви тикове.казах, че се е случвало нещо да си бърбори докато спи.относно тиковете като по малка, на всяко нейно неугаждане имаше навика да се хвърля назад - един вид протест.това отмина, но говора на сън понякога се появява.Доктора попита и дали е имала гърч  8O.неговото заключение - от честите хреми и дишане през устата, мозъка чувства глад.вследствие на което се появява това мятане назад и говора през ноща.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
« Отговор #850 -: Септември 26, 2008, 15:07:54 pm »
Безсмислен бред.
Трета сливица дава нощни мозъчни хипоксии, но това тук е извън контекст.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #851 -: Септември 26, 2008, 15:14:48 pm »
същия лекар ме посъветва да й сложа тампони в ушите, и за секунди да й потопя главата във солена вода 8O 8O така че в синусите да попадне водата и да изчисти съдържимото.за мен това е мисия невъзможна,даже не си я представям.
понеделник излиза и микробиологията от носа.предполагам,че ще изпишат антибиотик.тогава ще съм пред нова дилема - да давам или не.
благодаря ви д-р Бърди за вниманието-
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #852 -: Септември 26, 2008, 15:52:29 pm »
Ето ни и нас днес. Бяхме при педиатър и ни назначиха инжекции гентамицин с цел избягване на хоспитализация през почивните дни. Може да се изчака още според него, но на мен не ми се рискува. При прегледа се установиха зачарвени ушички, едното малко повече, но не става дума за отит. Гърлото е добре. Според педиатъра не трябва да предприемам нищо за ушите, евентуално тампони със спирт само за загряване. Това неможах да го разбера и попитах от какво са зачервени ушите след като не е отит, не е гърло, в отговор получих смотоляване и ... категоричен отказ за отит  :?
Трябва ли да предприема нещо, да го водя ли при друг лекар?

Нощта беше неспокойна с накъсан сън от болка-плач и често търсене на вода.
Сутринта имаше видимо апетит изпи 180 мл. АМ и търсеще още, но скоро му стана лошо, не повърна но според мен беше на косъм. Изведнъж стана неадекватен и само лежеше отпуснат, след като дадох гентамицин и хидрасек се освести и при лекаря изглеждаше даже "нормално". Посещението при педиатър ни отне 2 ч. и Тони изведнъж отново омаломощя, като преди това пожела и хапна малко солети. Апетит в къщи нямаше и заспа.

Имам няколко питанки:
1.Освен инж.гентамицин 2х20 мг. и хидрасек 3х10 мг и евентуално АЛ110 за този вирус  друго лечение необходимо ли е?
2.Смекта да давам ли или хидрасек е достатъчен? До момента няма изхождане, но е със засилена пересталтика и болки, но не чести мисля.
3.За ушите какво да правя при друг лекар за второ мнение или ... ? растат ни последните кътници, ако това има връзка  :?
4.Има ли значение къде се поставя инжекцията?

Извинявам се за дъгия пост, но отново съм настъпила "педала на газта" :(
« Последна редакция: Септември 26, 2008, 17:21:52 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #853 -: Септември 26, 2008, 17:28:21 pm »
Простете, но за какво е Антибиотика? и чак инжекции?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #854 -: Септември 26, 2008, 17:42:31 pm »
д-р Бърди, в такива ситуации какви изследвания назначавате вие.за лечение няма да ви питам сега, а евентуално ще ви напиша какво е заключението в понеделник.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #855 -: Септември 26, 2008, 17:46:18 pm »
*изследваме за трета сливица+ рентгенография (странична)
*изследваме за синузит+рентгенография
*носен и гърлен секрет

Можете да промивате нослето със "Стеримар", "Низита".
Ако нищо не излиза- не е нужно да промивате.

Изводи.Диагноза. Лечение.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #856 -: Септември 26, 2008, 17:53:38 pm »
снимана е за синузит само, сега ще направя втора снимка за трета сливица.благодаря ви.
*
« Отговор #857 -: Септември 26, 2008, 19:48:32 pm »
Простете, но за какво е Антибиотика? и чак инжекции?

Докторе тук този род заболявания се лекуват от педиатрите на свободна практика и в болницата с Ентерол, Смекта и Гентамицин. Някои пък комбинират Гентамицин и Нелидикс, Ентерол и Смекта.
Инжекциите са по скоро за мое успокоение и по бързо подобрение, ужаса който преживях в нашата болница, неискам никога да преживявам. Може и да е пресилено за повечето, но не искам да чакам и рискувам.
Колко е правилно лечението незнам, затова и се допитвам до вас. Лошото е че винаги аз съм тази, която трябва да вземе решение за действие, а ни би трябвало да е така.
Искам да имам доверие на всеки един лекар и да не занимавам интернет аудиторията с перипетиите ни, но нямам и тук е проблема ми/ни.

Тони има до момента едно примесено изхождане (твърдо + кашаво-воднисто със слуз)
Пожела да яде малко каша и тя беше безмлечна с ал110.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #858 -: Септември 26, 2008, 21:57:52 pm »
В момента върлува точно този вирус по морето. Неприятна история, преживяхме го лятото :x Общо взето лечението е като описаното в статията.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-26&article=249442
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #859 -: Септември 27, 2008, 08:56:18 am »
Здравейте д-р Бърди :)Детето ми е на 1 год и 3 месеца.
Преди няколко дни вдигна температура 38градуса и за 2 дни я овладяхме.Извиках личната за всеки случай.И тя предписа осцилококцинум и хомеожен(защото видя леко зачервено гърло),не чу нищо на гърдите му.
Оправи се детето,но след още 2 дни започна да кашля сухо.В момента е така.
Ще ми препоръчате ли сироп за суха кашлица?