0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Май вече открих какво е имал впредвид доктора
« Отговор #20 -: Юни 21, 2008, 07:02:26 am »
Ендометриозата и нейната колежка аденомиоза - казал ми е аденомиом, което май е най-лошото от всички възможни варианти...
Налагало се отстраняване на матката...
Край с мечтите...
Рени, момиче къде ги четеш тези неща?  Аденомиом е простоформа на миома, която се образува от тъканта на едометриума и мускулната тъкан на матката. 
Аз имам 3 миомни възела и по начина по който ми ги описаха най-вероятно са същите като твоите, защото са в стената на матката т.е. при мускула. Не знам дали обхващат и ендометриума. Преди време една лекарка искаше да ме оперира и аз просто повече не стъпих при нея, защото знам, че малки миоми не се пипат. Според моят лекар, съм направила много добре, защото след като са малки и не създават проблеми, няма нужда  да се махат, а само се следят да не би да порастнат. За бременност е опасно, ако имаш миома, която е въте в матката и при положение, че плода се имлпантира на нея. Когато е в стената и е малка, няма ниакъв проблем да забременееш и по никакъв начин не пречи на износването на плода. Аз вече започнах цикъл за вътрематочна инсеминация и нямам и най-малкото намерение да ги пипам тези възли. Преди една година забременях естествено въпреки,че след това пометнах, но това беше от лекарства, които взимах и няма нищо общо с миомните възли.
 Миомите са често срещани доброкачествени тумори и много жени ги имат без дори да подозират. Майка ми има, свекървата е имала .. абе много жени ги имат. Реално погледнато повечето жени не ги гледат толкова подробно както нас и често въобще дори не им ги откриват.Престани да си тревожиш главичката с това. Сигурна съм, че няма да имаш никакъв проблем. Ето, дори и лекарят ти е дал протокола за лекарствата, значи не смята, че е проблем.
Пожелавам ти да ти се сбъднат мечите. Сигурна съм, че всичко ще е наред.
 :bighug:

Боби
« Последна редакция: Юни 21, 2008, 07:22:54 am от Bobbie »