0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 27
« Отговор #120 -: Юли 01, 2008, 19:30:30 pm »
Момичета, днес си взех резултата от МБ, та пише следното:
  ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ: Изолира се в голямо количество Enterococcus spp.
                     Не се изолира Candida spp.

Доктора излезна в отпуска, не знам кой да попитам, не знам какво да правя
« Отговор #121 -: Юли 01, 2008, 19:42:44 pm »
Кандидата са гъбички-явно нямаш (получава се и при занижен имунитет). За ентерококите вероятно ще трябва да ти предпишат антибиотик, но най-добре е да се обърнеш към някой от колегите на наблюдаващия лекар, защото може да се наложат допълнителни микробиологични изследвания. Сигурно има уговорка с някого.
« Последна редакция: Юли 01, 2008, 19:49:59 pm от Faith_hope »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #122 -: Юли 01, 2008, 19:45:54 pm »
Mary иди при личната лекарка, тя ще ти каже какво да правиш. Ако и тя е отпуска трябва да има абонамент в спешен център. Ако не в бърза помощ. Ако пак не - на частен. Или ако има голяма болница - в нея. Или там, където ще раждаш.
Извинявай - не зная от къде си. В София е толкова лесно...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #123 -: Юли 01, 2008, 19:46:52 pm »
Mary, аз лекувах Enterococcus spp. миналата година с fasigin, trichomonacid, dotur caps., tantum rosa pulv. и mycomax. Помня, че и двамата с половинката пихме лекарства и секса беше забранен до излекуванито, но тогава не бях бременна още, така че незная сега какво лечение ще трябва! Защо не се обадиш на док и да се консултираш с него?

*
« Отговор #124 -: Юли 01, 2008, 19:54:11 pm »
Лелеееееееее така се шашнах, че направо не е истина. Преди стимулацията правих и цитонамазка и МБ всичко беше наред и сега ново 20. Май като ви чета нещата не са съвсем за пренебрегване, ами доста сериозни. Имам личния телефон на доки, освен срам - не срам ще звъня.
Тами, аз съм от Пирдоп, а тук си имаме само един гинеколог в болницата и един на честна практика, ма пусто нямам им доверие.
*
« Отговор #125 -: Юли 01, 2008, 19:57:12 pm »
Mary, няма срам, направо звънкай на док. Не се шашкай, мисля че не е толкова страшно, но предполагам че ще се наложи някакъв антибиотик, все пак трябва да се лекува.  :bighug:

« Отговор #126 -: Юли 01, 2008, 19:57:50 pm »
Тези само 5 дни платен отпуск за следващата година са някаква измислица на вашата счетоводителка. Или може да са политика на фирмата (което е същото) но по закон не е така. Никой не може да те задължи да си взимаш отпуска, когато не си на работа по други причини. Дори и когато си отпуска ако се разболееш и си вземеш болничен с тези работни дни ти се удължава отпуската. Или се прекъсва.

Тамара, благодаря за разяснението. Малко ме поуспокои, но фирмата ми е частна ирландска, а те се превърнаха в битер български тарикати. Но наистина се надявам да не ми се налага да си ползвам насила отпуската. А за ценния кадър...малко се съмнявам, че ценят хората си-има голямо текучество  :(
*
« Отговор #127 -: Юли 01, 2008, 20:01:05 pm »
Сега се обадих и доки каза Ospamox 500мг. на 8 часа за 5-7 дни.
Ей мислех си че ще пропусна антибиотика, но май е по добре от двете злини по-малкото зло.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #128 -: Юли 01, 2008, 20:23:22 pm »
Faith_hope с това за ценния кадър, исках да кажа, че законът позволява на шефа да разреши да не си взимаш отпуската тази година. Т.е. няма да има наказани, ако ти е останала повече от 5 дни. Винаги си е било това в кодекса, че отпуската от тази година трябва да се ползва тази година. Но никога не е спазвано, защото има много възможности това да не се случи. Стига и двамата с шефа ти да нямате нищо против (по-скоро шефът ти).
При нас например няма проблем с парите за заплати и отпуски, но хората вечно не достигат (дори и заради текучеството). Така че аз си имам отпуска от 2005, която още си ми виси и не е проблем. Преди да се пенсионират колеги с години не ползват отпуски и не е проблем. А ние сме повече от държавни. Постоянно ни правят проверки от Сметната палата, МТСП и от къде ли не и никога не е имало проблеми с изостаналите отпуски.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #129 -: Юли 01, 2008, 20:50:48 pm »
Благодаря! Първо да свърша моята работа, а после да се надявам да ми се наредят работите и с отпуската :D
*
« Отговор #130 -: Юли 02, 2008, 11:41:10 am »
Mary и аз преди не съм имала проблеми, но през тази бременност се побърках от гадини. Не се шашкай. Пий каквото са ти предписали. Предполагам, че са ти направили и антибиограма.

*
« Отговор #131 -: Юли 02, 2008, 14:47:53 pm »
Да имам.
*
« Отговор #132 -: Юли 03, 2008, 07:38:07 am »
 Mary ,знам как се чувстваш и аз бях така, през бременността до сега пих 3 пъти антибиотици и много се притеснявах . Но щом док ти ги е изписал не трябва да е проблем .
everton  аз бях така някъде от към 7 месец, ябълките горе ме боляха, но после ми мина изведнъж. сега имам други болежки като се преуморя от ходене или стоене права и отзад мускулите на дупето ме болят като седна и няма ставане , но вече много ми тежи корема.
Abloy , ти как ще раждаш, че аз още се чудя, секцио или вагинално (ако нямаш лекарска препоръка за секцио)?
« Отговор #133 -: Юли 03, 2008, 08:40:41 am »
Мари, а с антибиотика не ти ли дадоха и нещо противогъбично. Защото нали знаеш, че от антибиотика също се хващат гадини. Аз като пих антибиотик, правех промивки.
« Отговор #134 -: Юли 03, 2008, 08:53:54 am »
Антибиотиците задължително се приемат с витамин А. Тъй като витамин А не е препоръчителен за бременни, вероятно трябва да предложат алтернатива иначе кандидата няма да се размине.
*
« Отговор #135 -: Юли 03, 2008, 09:44:28 am »
Ми не са, аз нали му се обадих по телефона през работно време, та предполагам, че е бил малко разсеян. А това противогъбично какво е, канестен крем става ли? Баси мамата.
« Отговор #136 -: Юли 03, 2008, 09:57:00 am »
Мари, миличка, не се шашкай :). Няма срашно. Просто трябва да пиеш, витамини. Мазилата са за друг вид гъбички или при вече установени влагалищни такива. Кандида може да се развие в гърлото, хранопровода, влагалището-няма конкретно място - това е просто следствие от прием на антибиотици без витамини. За начало просто пий вит B, ако нямаш нещо конкретно предписано. Не се притеснявай и да се обадиш на онзи почиващ си доктор. Това му е работата и сигурно е бил наясно с ангажиментите си, когато е избирал професията си.
« Последна редакция: Юли 03, 2008, 09:59:19 am от Faith_hope »
« Отговор #137 -: Юли 03, 2008, 12:21:38 pm »
Антибиотиците задължително се приемат с витамин А. Тъй като витамин А не е препоръчителен за бременни, вероятно трябва да предложат алтернатива иначе кандидата няма да се размине.

Мисля, че с вит.В се пият.
Мари, лекувай ги тия гадости. Не се притеснявай за приема на антибиотик. За лежането по гръб - казват, след 4-ти месец не се препоръчва, тъй че ориентирай се към лежане настрани.

Елма, с болничните от тази година има промяна. По старата уредба не беше препоръчително да има прекъсвания между болничните, защото падаше базата (самото обезщетение за болничен беше база). От тази година база е осигурителният доход, от който са изчиследни болничните - на практика прекъсванията между болничните не свалят базата за по-нататък. Така че платена отпуска е ОК.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #138 -: Юли 03, 2008, 15:27:12 pm »
Заедно с антибиотика започнах и Nystatin.
« Отговор #139 -: Юли 03, 2008, 16:32:44 pm »
Това предписаха ли ти го?