0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 27
« Отговор #160 -: Юли 07, 2008, 12:36:35 pm »
Дианка, само по първия въпрос мога да ти отговоря - на мен ми взеха те секрет, но Сигридов ме свали при Стаменов и Стаменов го взе (сиреч не знам сигридов горе, където гледа на УЗ, дали има условия, мисля няма гинекологичен стол) - така че непременно помоли да ти пуснат МБ.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #161 -: Юли 07, 2008, 18:36:56 pm »
Здравейте момичета,
да ви се похваля и аз. Днес бях на редовна ЖК. Докторката ни показа голямата госпожица. Тя шава и ни маха с ръчичка. Върви по-големичка - вече е около 900 гр. Едно малко розово слонче....Важното е, че всичко е наред и аз съм спокойна. На 28.07. ще записваме за първи път тонове. Ще пиша пак!

на всички успешна и слънчева седмица. Късмет!
Целувам ви всички!   
« Отговор #162 -: Юли 07, 2008, 19:50:30 pm »
Момичета искам да питам д-р Сигридов работи ли със здравната каса?Пациентка съм на д-р Стаменов (в 8г.с.съм) и доколкото разбрах ще имам още един преглед при него и след това насочвал към Сигридов.А същто така каза че трябва да се запиша на женска консултация.Но тъй като не съм от София се чудя дали трябва да си направя картона по местоживеене или при д-р Сигриодов или някъде по София.Моля дайте съвет.
*
« Отговор #163 -: Юли 07, 2008, 19:57:33 pm »
Момичета искам да питам д-р Сигридов работи ли със здравната каса?Пациентка съм на д-р Стаменов (в 8г.с.съм) и доколкото разбрах ще имам още един преглед при него и след това насочвал към Сигридов.А същто така каза че трябва да се запиша на женска консултация.Но тъй като не съм от София се чудя дали трябва да си направя картона по местоживеене или при д-р Сигриодов или някъде по София.Моля дайте съвет.
Д-р Сигридов не работи по здравната каса.
Той може да си ти води консултацията , но ако искаш да ползваш болнични и да си правиш изследвания към касата може да се запишеш и на консултация някъде където работят по касата.
*
« Отговор #164 -: Юли 07, 2008, 19:59:16 pm »
raqna77, не само д-р Сигирдов, но и цялата клиника "Малинов" е изцяло частна и не работят със здравната каса. не бързай да се записваш на ЖК, най-добре виж какво ще ти каже д-р Сигридов - идеята ми е, че той изчаква да мине 10-12 г.с. о след това насочва към ЖК. може би го прави за да проследи ПКК и другите изследвания, които се поемат от Здр. каса :D желая ти успех!!!!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #165 -: Юли 07, 2008, 20:08:08 pm »
- по-притеснителното е,, че вчера една колежка ми се обади, че е болна от заушка  :x открили са й я на 05.07,а аз съшият ден си поговорих с нея, може би сме били на 1-2 метра, но все пак сме били в контакт.
Аз питах през януари в института по заразни и паразитни болести каква е опасността да се заразя от колежка, на която сина й беше болен и тя го гледаше, но идваше и на работа. Отговориха ми че заушката се предава чрез слюнка. Това, което трябва да направя е да не се целувам с нея, да не ям с нейните прибори и други подобни и няма страшно. С две думи да не си плюем в устата.
Иначе тя не беше боледувала, а гледа сина си болен и не се разболя. Явно не се разпространява толкова лесно сред възрастни.
Ако има начин да се проверят антитела, защо не.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #166 -: Юли 08, 2008, 08:26:55 am »
Здравейте мами - бремелинки :)
Да се отчета и аз - миналата седмица бяхме на преглед - бебо е вече голям - цели 6см беше :)
Махаше ми с ръчички и краченца от вътре :)
В почивните дни го водихме и на концертите на Manowar и Alice Cooper. Мислих, че при силната музика може и да не му е добре, но всичко мина по мед и масло - слънчицето май ще се увлича по музиката на мама и тате - надяваме се поне :)
Доки каза да отидем на преглед след месец, а тук ще си ходя на ЖК. Днес мисля да отида да ми пусне изследванията да видим влизаме ли в стойностите.
Кажете ми моля Ви на вас вземаха ли Ви секрет за микробиология? Май не ми се иска да ме "бъркат", но пък искам да видя какво е положението.
Ииии още нещо - как се справяте с апетита? На моменти имам чувството, че ще изям света, а в други нищо не ми се хапва.
Като казахте болести - двамата ми племенника са в момента болнички от някакъв летен вирус и не мога да ги виждам :(
Дори с брат си и снаха си се виждаме от далеч - пазят ме, но много ми липсват  :?
Целувки на всички мами и леко носене на бебоците през горещите дни
Благодарим Ви Д-р Александров!
*
« Отговор #167 -: Юли 08, 2008, 08:40:57 am »
За микробиологията не се претиснявай и на мен ми вземаха.
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #168 -: Юли 08, 2008, 11:17:12 am »
На мен досега не са ми взимали микробиология, както и не са ми пускали изследвания, освен в самото начало, направо се чудя дали да не си ги назнача самичка.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #169 -: Юли 08, 2008, 11:39:25 am »
На мен също не са ми взимали микробиология, а от самото начало на бременността си имам бяло течение. Направо се притеснявам като чета. Следващата седмица съм на ЖК. Дали да не помоля да ми вземат МБ? :? Ама нещо хич не ми се иска при този лекар. Май ще си чакам д-р Владимиров и ще го отложа до септември. Тогава ще съм в седми месец :? Дано не е късно :(
*
« Отговор #170 -: Юли 08, 2008, 11:55:01 am »
Цитат
Дали да не помоля да ми вземат МБ?
Аз да ви кажа си ги искам изследванията-то иначе няма да се сетят и урина и хемоглобин да ми пуснат какво остана за нещо друго.
*
« Отговор #171 -: Юли 08, 2008, 12:14:41 pm »
Здравейте,момичета,да се включа и аз с питане :oops: Другата седмица ,живот и здраве,ще вляза в осма седмица и смятам да отида да се регистрирам.Като чета,че не се сещат да пускат изследвания,аз за какви да настоявам?

*
« Отговор #172 -: Юли 08, 2008, 12:20:25 pm »
TINI78 , ама си бързааак :)))Аз на ЖК се записах в края на 14г.с.Лекарката ми взе микробиология.Пусна ми пакета кръвни изледвания и урина.Тия дни ще ходя за БХС.

*
« Отговор #173 -: Юли 08, 2008, 12:20:41 pm »
Добре дошла Тини!
Те при първо посещение ги пускат след това се ослушват.
Трябва да ти пуснат-ПКК, урина, кр. група, Wass, Hiv, токсоплазмоза,хепатит В, микробиология-това се сещам за сега :)
*
« Отговор #174 -: Юли 08, 2008, 12:23:18 pm »
Цитат
Тия дни ще ходя за БХС
Ранния БХС-нали трябваше до 13-14г.с. да се направи?
*
« Отговор #175 -: Юли 08, 2008, 12:25:46 pm »
Абе не съм бързак,така ми наредиха докторите,заради болничните,че вече не могат да ми дават.Казаха да се регистрирам,нищо че било малко рано.Аз иначе щях да изчакам още няколко седмици.Иначе аз половината от тези изследвания ги правих скоро,преди ин-витро,но не пречи пак да ги направя :)

*
« Отговор #176 -: Юли 08, 2008, 12:29:23 pm »
TINI78 добре дошла в темичката! Лека и безпроблемна бременност до края!
Не мисля, че рано си се записала на ЖК, аз също от 7г.с. се записах заради болничните.

*
« Отговор #177 -: Юли 08, 2008, 12:31:46 pm »
Цитат
Иначе аз половината от тези изследвания ги правих скоро,преди ин-витро,но не пречи пак да ги направя
Те ти се полагат-направи си ги пак :)
*
« Отговор #178 -: Юли 08, 2008, 12:32:45 pm »
Верно тоя момент с болничните го пропуснах :)
Цитат
Тия дни ще ходя за БХС
Ранния БХС-нали трябваше до 13-14г.с. да се направи?
Относно БХС и аз знам,че добре беше и ранния да си направя,но лекарката от ЖК ми даде листовка където е посочено 15-19г.с.
Здрави да сме,то със или без БХС за мен поне е все тая.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #179 -: Юли 08, 2008, 14:12:28 pm »
момичета имам въпрос......... 8O......какви изследвания трябва да се направят преди раждане?благодаря ви предварително. :D