0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 27
« Отговор #140 -: Юли 03, 2008, 16:48:29 pm »
аптекарката е и с лекарско образование, та тя ми го даде
« Отговор #141 -: Юли 03, 2008, 17:00:31 pm »
Извинявай за задълбаването по въпроса.
Аз тук си имам кого да питам и от много години съм разбрала, че мога да се доверя. Нистатина наистина се предписва, но не е много ефикасен. Защо не се обадиш на лекаря си? Проблемът не е много сериозен, но ако сега го решиш, ще знаеш и занапред. А така ще си спестиш после и досадната борба с гъбичките.
*
« Отговор #142 -: Юли 03, 2008, 20:21:33 pm »
Мари, и аз пих антибиотик, но беше в първия триместър. Откриха ми леко възпаление в урината и казаха, че по-лошо може да стане, ако се задълбочи възпалението. Не съм приемала никакъв допълнителен витамин с него, ако имате предвид допълнително да се пие витамин. Така че, не се притеснявай и си го пий, те предписват антибиотици, които са разрешени да се пият от бременни, така поне на мен ми казаха.

Че спането по гръб не било полезно, чувам/чета за първи път. Спокойно си спя и по гръб, и на двете страни. Трудно е да се контролирам през нощта, когато лягам късно вечер, капнала от умора от работата или от тежестта сега. Не знам дали е добре, че не се задълбочавам толкова много в детайлите.

Фреши, не чети толкова много из нета, щото там пишат и много противоречиви работи.  :D Ти си знаеш, де! Не се плаши толкова и от меда (спокойно си слагам в чая и кафето), и от други дреболии.

Ходих вече на две лекции за бременни (храненето и къпането на бебето разглеждахме) и сред младежката аудитория там направо изглеждах древна.  :D Но какво ми пука! Най-голямото момиче беше на 21 г., като това и беше втора бременност, беше си довела и момиченцето. Хората не спят, а действат в малолетна възраст!  :D Браво на тях! Следващите две лекции (тези, които ме интересуваха) ще са чак през август, щото акушерката пак запрашва на холидей, този път в Италия. Но каза да не се притеснявам, че като се върне, ще ме обучи, така че да не пропусна раждането.  :D Съгласих се, какво да правя!

От първите две лекции нямаше нищо непознато, щото тук вече ги бях чела нещата, но ме смутиха две неща:
1. Бебетата се слагат само и единствено по гръб да спят, беше категорична акушерката!
2. Обиколниците и спалните чувалчета били напълно излишни според нея до първата година, защото могат да предизвикат презатопляне и (Недай, Боже!) "cot death" = смърт по време на сън.

Като науча за признаците за раждане, ще ви разкажа и за тях!  :D

Лек ден!
*
« Отговор #143 -: Юли 03, 2008, 20:38:26 pm »
DivaRoza на училището в което ходя още не сме имали лекции за храненето и къпането, но съм чела в книжката за бременни, че бебето трябвало настрани да се слага, за да не се задави ако повърне, като се редуват двете страни. На следващата лекция с педиатър ще питам изрично, че и аз се смутих сега. А обиколници вече купих и мисля да си ги ползвам есента и зимата.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #144 -: Юли 03, 2008, 20:40:56 pm »
момичета,бебетата ви ще спят така, както решат те самите
Стефания от малка спи по корем
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #145 -: Юли 03, 2008, 21:20:54 pm »
Розо в Америка било забранено да се оставят да спят по корем, заради синдрома на внезапната детска смърт. Не запомних какво точно я причинява, ама ако кажат пак ще запомня. Ако са по гръб, тогава главичката трябва да е настрани, за да не се задавят ако повърнат. А ако честичко повръщат... май се подпират с възглавничка, така че да спят леко настрани. Ама ако си мислиш, че то ще ти даде право на избор как да го сложиш... Да не говорим, че като му сложиш задължителните ортопедични гащи, няма как да лежи, освен по гръб.

а за чувалите и обиколниците - първите три-четири месеца те не се въртят много докато спят и не се удрят в стените, така че са излишни. А после вече, ти ще си познаваш бебето и сама ще знаеш как да го завиваш. Марио и до сега ми препуска из цялата стая насън. Ако изобщо ми позволи, веднага бих го вързала в чувал, ама...
П.п. и в гардероба се е пренасял да спи, не само на нашето или неговото легло или по земята.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #146 -: Юли 03, 2008, 21:50:12 pm »
Затова го написах за спането по гръб, защото във форума съм чела (нямам много време да ровя из нета за всички тези неща и се доверявам на информацията, която намирам тук), че момичетата споменават спане на едната страна само. Питах акушерката за това и тя каза, че било правено специално изследване от английската здравна система (NHS) за бебешката смъртност и се установило, че се дължи в по-голямата си част на задушаване по време на сън. Така пише и в брошурите, които ни раздаде и които са материали на здравната им система. Не било правилно да спят на страни, защото имало опасност да се обърнат по корем и да се задушат. На гръб било добре, защото те инстинктивно извръщали главичките си, ако повърнат. И на мен ми стана интересно, че има разлика, та затова я питах. Много предупреждават за тази "cot death". Иначе, ясно е, че те ще си намерят подходящата за тях поза, може би. Но явно има различия в отделните страни за позата за спане. Всеки си решава сам! Разговор да става!  :D
Аз съм само посредник в случая..., немного удобна позиция по принцип! :D

*
« Отговор #147 -: Юли 03, 2008, 21:54:26 pm »
хи хи, сещаш ли се за лафа на посредника :lol:
« Отговор #148 -: Юли 03, 2008, 23:11:48 pm »

Абсолютно съм съгласна с мини, моят Тодор, ако го оставя да спи по гръб, започва да маха с ръцете и краката като обърнат бръмбар и веднага се събужда.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #149 -: Юли 04, 2008, 10:20:07 am »
Добре де, но това не става ли вече като са малко по голями /над 6 мес. например/, а като са съвсем мънички, новородени до 2-3 месец, могат ли да имат предпочитания и най-важното как аз да разбера, че на него еди как си му е по-добре от другата поза например. Бе дано разбрахте какво питам, че така го написах...........
*
« Отговор #150 -: Юли 04, 2008, 11:38:35 am »
Мери, ако не му е удобно на бебето, вервай ми, ще намери начин да се обърне. Аз я слагах Александра настрани като малка и сменях страните, хем подпряна отзад, и тя пак намираше начин да се претърколи така че да е по гръб. Пък сега ела я виж - заспива по корем със сгънати напред крака. :D
Те повръщат в повечето случаи до половин час след хранене. Ако е легнало бебето по гръб е хубаво веднага да се обърне настрани вместо да се вдига от леглото, за да се предотврати риска от задавяне. Ама то това ще ви дойде отвътре, няма и да се усетите как ще намирате най-правилните решения за бебенцата. А и в началото няма да ги изпускате от очи. Те са толкова прекрасни. Аз можех да я съзерцавам с дни наред без да мръдна.
Хайде, успешен финал на всички и не се тревожете. Вие ще сте най-прекрасните майки, знам го! :bighug:
*
« Отговор #151 -: Юли 04, 2008, 14:18:05 pm »
И аз четох в книгата на д-р Спок, че в Америка ги слагали по гръб, обаче аз си ги слагам настрани да спят заради повръщането. А и нашето педи така каза да ги слагам, за да се моелирала и главата. Сега нали са мекички и ако спят само по гръб, щяла да се сплеска отзад. Затова се слагали и на различна страна след всяко хранене, за да се моделирала еднакво. Не че не се обръщат сами по гръб, когато им хрумне. И възглавницата дето ги подпирам, не ги спира. Така че, Мари, не се притеснявай, бебето ще си намери най-удобното положение за спане. Моите отсега се разхождат из кошарата, незнам като пораснат още малко какво ще е. Може като Марио в гардероба да ходят  :lol:
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #152 -: Юли 04, 2008, 14:55:00 pm »

Абсолютно съм съгласна с мини, моят Тодор, ако го оставя да спи по гръб, започва да маха с ръцете и краката като обърнат бръмбар и веднага се събужда.

И Беатрис си спинка по корем4е, а по гръб не иска и е като Тодор :lol:малко бръмбър4е
А от месец насам прави едни кълбета като заспи, от неиното легло за половин 4ас стига до края на наШето, като спи, голямое "Швъргалце"(креват4ето и все оЩе е долепено до спалнята ни)

Отностни обиколниците, аз съм много доволна, върШат ми работа

Maryмила, пий си антибиотика и не се страхувай, много е неприятно знам
Аз поне 4 пъти пих :oops:, постоянно имах някакви гадинки и на вси4кото одгоре и бъбре4ни кризи.

Дано вси4ки бременелки са здрави4ки и късмет на тези, който са на финала :wink:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #153 -: Юли 05, 2008, 15:46:26 pm »
Mary, ти сама ще прецениш ситуацията. Аз в началото навивах едно одеялце , за да го подпирам на него, но така че и главичката да му е подпряна, не само гръбчето и го въртях след всяко хранене. То после се вижда, като започнат да мърдат и няма смисъл вече от подпирачка :) А иначе Тошито много връщаше до скоро, и сега понякога, и на два пъти сме скачали като попарени през нощта, защото легнал по гръб се задавя и това съпроводено с такъв истеричен писък, че майчино сърце ще се пръсне. Затова пробвах, оставих го по корем, той сам си премества главичката докато спи ту на едната страна, ту на другата, оказа се, че спи и доста по-спокойно така и вече друга поза е немислима.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #154 -: Юли 05, 2008, 22:19:01 pm »
ммда, точно за такова спане имах предвид- по корем, а главичката наляво или надясно
днес ходих на преглед, че ме притесняваха едни гадни придърпвания, доста болезнени на моменти
всичко за сега е добре, бебока се развива перфектно, само че все още повръщам и направо си мисля, че никоага няма да спра  :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #155 -: Юли 06, 2008, 06:06:46 am »
Розо в Америка било забранено да се оставят да спят по корем, заради синдрома на внезапната детска смърт. Не запомних какво точно я причинява, ама ако кажат пак ще запомня...
Като откриеш какво причинява СВДС ще получиш Нобелова награда за медицина.
И когато причина за смъртта е задушаване -това не е СВДС,Тамаро.
Бебето спи настрани или както го поставиш само докато е новородено.после се търкаля както си иска :)
Ама ние в Америка сме си глупави,та и бебетата ни.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #156 -: Юли 06, 2008, 12:02:25 pm »
Daniski, ако не знаят кое е причината за СВДС, тогава защо искат бебетата да спят по гръб, а не по корем?
В интерес наистината Марио за пръв път "падна" от леглото една седмица след изписването от болницата, така че имам представа какви ги вършат бебетата и колко е лесно да поставиш едно бебе да спи в определена поза.
Ама ние тук нали не сме чак толкова глупави та се опитваме да си дресираме и бебета да са умни (поне насън). Имаше някъде едно проучване на характерите на хората по това кой в каква поза спи. Сигурно неонатолозите да са се добрали до него. Може би затова препоръчват пози за спане - опитват да променят съотношението умни/глупави по този начин.

А и daniski, дай като се родят бебетата веднага да им пуснем по един тест за ЕнтЕлегентност, за да видим кои са по-умни. Няма какво да ги оставяме да спят чак толкова. Само да си губят времето.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #157 -: Юли 06, 2008, 14:04:31 pm »
Съгласна съм с Даниски, от това, което аз изчетох за този синдром на внезапната смърт, не е открито от какво се причинява - всички други с ясна причина не се класифицират тук, задушаването си е отделно.
Благодаря ти, Бени!

*

Tamara

• 1662
« Отговор #158 -: Юли 06, 2008, 18:50:30 pm »
Да явно е така. СВДС са само неясните причини. Винаги съм си мислила, че това понятие е доста по-общо.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #159 -: Юли 07, 2008, 11:11:55 am »
привет на всички бъдещи и настоящи мами!!! от доста време не съм писала, но сега се натрупаха разни неща, та искам да ви питам.
 - тъй като ходя на ЖК, лекарката ми каза, че щом вече мие взимала влагалищен секрет в 4 месец, то ще ми вземе чак в 8 месец отново!!! това доста ме притесни, защото последно лекувах гъбички, но явно пак са се активизирали гадините, но аз не искам да ги лекувам ей така, по препоръка. та, понеже имам час за 15.07 в клиника "Малинов" при д-р Сигридов, се чудя дали той би ми взел МБ? и дали въобще там правят? защото нямам нерви да ходя при друг, непознат лекар за МБ (а тази от ЖК ми отказа). ако някоя от вас знае, ще се радвам да ми каже.
 - по-притеснителното е,, че вчера една колежка ми се обади, че е болна от заушка  :x открили са й я на 05.07,а аз съшият ден си поговорих с нея, може би сме били на 1-2 метра, но все пак сме били в контакт. знаете ли да са опасни последиците,ако случайно ме е заразила? аз проверих, слагана ми е ваксина за Паротит през 1986г., но тя съшо е била ваксинирана, но ето че сега е болна :?
мисля тази седмица да ходя да си проверя антителата.
иначе, да чукна на дърво бебо е добре, подбутва ме, но повече ще знам другата седмица, като се върна от прегледа при д-р Сигридов :D
доста дълъг стана този пост, дано не съм ви досадила!! лек и успешен ден желая на всички!!!