Мари, и аз пих антибиотик, но беше в първия триместър. Откриха ми леко възпаление в урината и казаха, че по-лошо може да стане, ако се задълбочи възпалението. Не съм приемала никакъв допълнителен витамин с него, ако имате предвид допълнително да се пие витамин. Така че, не се притеснявай и си го пий, те предписват антибиотици, които са разрешени да се пият от бременни, така поне на мен ми казаха.
Че спането по гръб не било полезно, чувам/чета за първи път. Спокойно си спя и по гръб, и на двете страни. Трудно е да се контролирам през нощта, когато лягам късно вечер, капнала от умора от работата или от тежестта сега. Не знам дали е добре, че не се задълбочавам толкова много в детайлите.
Фреши, не чети толкова много из нета, щото там пишат и много противоречиви работи.
Ти си знаеш, де! Не се плаши толкова и от меда (спокойно си слагам в чая и кафето), и от други дреболии.
Ходих вече на две лекции за бременни (храненето и къпането на бебето разглеждахме) и сред младежката аудитория там направо изглеждах древна.
Но какво ми пука! Най-голямото момиче беше на 21 г., като това и беше втора бременност, беше си довела и момиченцето. Хората не спят, а действат в малолетна възраст!
Браво на тях! Следващите две лекции (тези, които ме интересуваха) ще са чак през август, щото акушерката пак запрашва на холидей, този път в Италия. Но каза да не се притеснявам, че като се върне, ще ме обучи, така че да не пропусна раждането.
Съгласих се, какво да правя!
От първите две лекции нямаше нищо непознато, щото тук вече ги бях чела нещата, но ме смутиха две неща:
1. Бебетата се слагат само и единствено по гръб да спят, беше категорична акушерката!
2. Обиколниците и спалните чувалчета били напълно излишни според нея до първата година, защото могат да предизвикат презатопляне и (Недай, Боже!) "cot death" = смърт по време на сън.
Като науча за признаците за раждане, ще ви разкажа и за тях!
Лек ден!