0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте
пиша ви с огромна молба за съвет!
В 34 г.с. съм и от два дена бебето не помръдва в корема!
Вчера не правех нищо, за да го "събудя", освен това, че сменях стойката на лежане постоянно с надежда да го "раздразня", но то и не реагира!
Днес прочетох, че бебетата в тази г.с. вече реагират на светлина. Ето затова взех едно мини фенерче и започнах обиколки със светлината по корема - отново никаква реакция.
В понеделник лекаря ми каза, че всичко е наред - видя бебето на ехограф!
Но от прегледа насам -уви не го чувствам!
Кажете ми моля ви - нормално ли е?
Случвало ли ви се е?!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: В осми месец съм - бебето не мърда?!
« Отговор #1 -: Юни 25, 2008, 20:55:17 pm »
Ксения, отиди на лекар- още утре, може и веднага, ако има къде
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #2 -: Юни 25, 2008, 20:59:34 pm »
mini, бих отишла още сега, но няма къде - в Пловдив съм, а тук незнам дали има денонощни клиники,,..
Снощи до 5:30ч се въртях със страхове в леглото и не съм спала и днес се събудих късно за моя лекар - той работи до обяд..
Незнам вече какво да правя,..
Сърцето ми се къса като си предтсвя, че може да не е наред..
*
« Отговор #3 -: Юни 25, 2008, 21:14:12 pm »
Отиди в най-близкото родилно отделение и ги помоли само да чуят детските сърдечни тонове!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Юни 25, 2008, 21:16:20 pm »
Ксения, щом имаш "твой" лекар не би трябвало да ти откаже консултация по което и време да е
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #5 -: Юни 25, 2008, 21:24:39 pm »
mpia - дали ще приемат да ме прегледат, ако наистина отида по това време в някое родилно?!
mini - моя лекар не е по спешните случаи - работи в полоклиника и никъде не дежурства - иначе не бих се поколебала,. :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Юни 25, 2008, 21:50:58 pm »
Незабавно отиди в някое родилно отделение - например в Селена.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Юни 25, 2008, 22:19:59 pm »
Ксения, моята акушерка ми даде един телефон  за спешни случаи и ми каза, ако бебето помръдва по-малко от десет пъти на ден, да звъня там веднага. И аз стриктно си броя. Възможно е твоето бебе и да помръдва лекичко, но да не го усещаш. Но при всички случаи отивай веднага на преглед! В Пловдив има достатъчно гинеколози с частна практика, а и частни клиники вече, както ти е писала Мели. Никой няма да ти откаже преглед! Няма какво да чакаш твоя лекар, щом не е на разположение в момента.
Успех!
« Отговор #8 -: Юни 25, 2008, 23:17:09 pm »
Здравейте отново,
току що се връщам от Хирургиите на Пещерско - родилното отделение..
Преслушаха ми тоновете и ми издадоха лист на който има графика, че са между 140 и 160!Всичко е наред, слава на Бога!
Много изплашена бях, след всички теми, които изчетох и от утре - всяка седмица ще ходя при моя лекар, независимо дали ще му досаждам и независимо факта, че не ни се полагат толкова посещения по време на бременността.
Този страх не го искам повече! Ще спя тази нощ спокойна, най-после!
Благодаря на всички!
Ксения
*
« Отговор #9 -: Юни 25, 2008, 23:45:30 pm »
Браво, Ксения! Хубави новини. Почивай си сега!

*
« Отговор #10 -: Юни 26, 2008, 07:31:20 am »
Здравейте отново,
Преслушаха ми тоновете и ми издадоха лист на който има графика, че са между 140 и 160!Всичко е наред, слава на Бога!
Много изплашена бях, след всички теми, които изчетох и от утре - всяка седмица ще ходя при моя лекар, независимо дали ще му досаждам и независимо факта, че не ни се полагат толкова посещения по време на бременността.
Благодаря на всички!
Ксения
Браво Ксения-тоновете са идеални :)
*
« Отговор #11 -: Юни 26, 2008, 10:43:36 am »
Ей браво на теб.
« Отговор #12 -: Юни 26, 2008, 21:34:56 pm »
Здравейте отново,
Благодаря на всички!
Ксения
браво
радвам се за теб
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #13 -: Юли 06, 2008, 05:40:43 am »
Абе това за 10те пъти на ден-не бях го чувала и чела никъде.Сега и за това ще се шашкам един ден... :oops: