0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нямаме си вече бебче
« -: Юни 26, 2008, 22:23:51 pm »
На 3 юли трябваше да се роди така очакваната ни първа рожба... Трябваше да сме най-щастливите родители на земята... Ако знае човек кога и какво ще му поднесе живота...Болката е неописуема. Съчувствам на всички родители преживели загуба, това е едно от най-лошите неща, които могат да споходят човек. Бебето ни се роди мъртво 45 дни преди термин. Установиха, че няма сърдечна дейност на една от консултациите, точно когато и трябваше да ми издадат болничния за майчинство. Така и не бях разбрала, че нещо с него не е наред. През цялата бременност се чувствах страхотно, кръвно и албумин бяха наред. Постъпих в родилно за предизвикване на раждане, бебчето се роди много мъничко – 1340 кг., 41 см. Лекарите казаха, че причината за смъртта е или малформация на плода или задушаване в пъпната връв. Последното отпадна като вариант при раждането. Преди седмица отидох да взема протокола от аутопсията, бебето е било здраво, а като причина за смъртта пишеше „вътрематочна асфикция”, т.е. както го обясни лекаря не е достигал достатъчно кислород и то се е опитало да диша. Така и не можа да ми обясни причината за този недостиг на кислород, плацентата и пъпната връв били в норма. И аз го попитах „ами ако се случи отново”, получих най-тъпия отговор, който беше „айде стига с тези черни мисли”. Искам да попитам тези, които са преживели подобно нещо, какво да правя аз от тук на сетне? Като изследвания имам в пред вид. Не искам втори път бебето ми да умре и ще направя всичко, което зависи от мен. Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително на отговорилите
*
Re: Нямаме си вече бебче
« Отговор #1 -: Юни 26, 2008, 22:53:09 pm »
 :(Много съжалявам за това,което си преживяла Киа :(
Добре би било да направите имунологични и генетични изследвания.
Късмет!
« Отговор #2 -: Юни 26, 2008, 22:55:12 pm »
kia,tolkova syjalqvam!
Znam 4e nqma po golqma bolka ot tova! Nikoi ne go zaslujava! Neznam kakvo da ti kaja,osven da si popla4e6 i da ostavi6 vremeto da izlekuva bolkata.
Ima mnogo izsledvaniq koito bi mogla da pusne6 za da si spokoina sledva6tiq pyt,no 6te gi komentirame po natatyk.Sega moga da te pregyrna i da ti pojelaq nikoga pove4e da ne ti se slu4va!Bydi mnogo silna!I ne se otkazvai,tova e sydbata ni-da sme jeni i da stradame!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Юни 26, 2008, 23:00:18 pm »
Киа, съжалявам. Изследванията, които трябва да направиш, трябва да ти бъдат назначени от лекар, за да не изпаднеш в ситуация да правиш излишни изследвания (както казваше jam новата мантра "имунологични и генетични"), а да пропуснеш тези, които са важни. На първо място коментирай с твоя гинеколог най-честите инфекциозни причини, предизвикващи раждане в трети триместър, направи си стандартните предконцепционни изследвания, ако си ги пропуснала, провери имаш ли имунитет срещу рубеола, прекарала ли си токсоплазмоза, пусни си тестовете за ХИВ и хепатит (не забравяй и листериоза). Но следвай нечии указания, иначе ще се объркаш още повече.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Юни 27, 2008, 09:59:46 am »
Киа, безкрайно съжалявам за загубата ви.Знам, че ви е мъчно и думите не са достатъчни...И аз преживях загуба, макар и в по-малки седмици.Наистина знам как се чувстваш.Поплачи си колкото е необходимо.Въпроси винаги ще има защо стана така, аз самата още не мога да намеря отговор.Само се надявам, че следващия път всичко ще е наред.Повярвай и ти, защото следващ път ще има.

*
« Отговор #5 -: Юни 27, 2008, 10:24:33 am »
Много, много, много съжалявам.
Прегръщам те.
*
« Отговор #6 -: Юни 27, 2008, 11:08:12 am »
Много съжалявам Киа. :balk_145:
 :bighug:
« Отговор #7 -: Юни 27, 2008, 11:18:52 am »
Толкова ми е мъчно, Киа :( Може би твоята е една най-големите болки, които можем да преживеем по пътя към майчинството. Искрено се надявам следващия път всичко да е наред и да гушнеш едно малко слънчице. :crossfingers:
« Отговор #8 -: Юни 27, 2008, 11:30:15 am »
Съжалявам!

За кръвоснабдяването мисля са важни изследвания върху факторите, които могат да причинят смущения в съсирването на кръвта. Това са антифосфолипидни антитела, генетични фактори за склонност към тромбофилия и може би и други. Ако се установи такъв пробелем, обикновено дават лечение с антикоагуланти (от сорта на малка доза аспирин и най-вече нискомолекулярен хепарин - фраксипарин, клексан и пр.). При наличие на такива проблеми обаче е по-вероятно бебето да е вървяло малко по-малко - какво ти казваха на УЗ прегледите? Хемоглобинът да разбирам, че е бил в норма през цялата бременност?

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #9 -: Юни 27, 2008, 11:57:09 am »
 :(

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #10 -: Юни 27, 2008, 12:02:19 pm »
kia съжалявам миличка....незнам какво да ти кажа-знам че няма думи които да променят нещата...БЪДИ СИЛНА!!!Вярвай,че следващия път всичко ще бъде наред и ще гушнеш най-здравота и красива рожбичка...
*
« Отговор #11 -: Юни 27, 2008, 13:19:35 pm »
Много съжалявам, това не бива да се случва на никой :(
*
« Отговор #12 -: Юни 27, 2008, 15:05:48 pm »
Много съжалявам за загубата!
Мели ти е дала много изчерпателени насоки. Ако гинекологът ти не се отнесе додтатъчно сериозно към ситуацията, потърси такъв, на който можеш да се довериш.

Успех!
*
« Отговор #13 -: Юни 27, 2008, 20:08:12 pm »
Благодаря на всички за съпричасността и отговорите. Тук никой лекар не споменава за изследвания, които трябва да направя. Какво да ви кажа, отношението е повече от безхаберно. Лекаря каза, че имало много случаи, в които след подобно нещо следвала успешна бременност. И това на мен трябва явно да ми е успокоение? Да разчитам на щастливата случайност. От малък провинциален град съм, но Плевен ми е наблизо и май там ще ходя. Самото проследяване на бременноста ми от лекарката беше една пародия. Ми то килограмите и кръвното налягане можеш да си ги измервам и в домашни условия. Да не споменавам, че първоначално термина ми беше 3 юни, в последствие се премести с месец напред. От петия месец тази "лекарка" ми повтаряше при прегледа с ехограф, че "нещо не е на ред с този цикъл" и храня ли се добре, докато в един прекрасен ден ми съобщи че бебето изостава с 2 седмици и половина. Това ме притесни много и отидох при друг лекар, който каза, че всичко е наред, прегледа ме обстойно с ехографа и аз се поуспокоих. На следващата консултация при проследяващата бебето изоставаше с 4 седмици. Аз взех да си внушавам, че може наистина да съм сбъркала датата на последния цикъл. Каква грешка от моя страна, ноо като се преобърна каруцата пътища много. Как ли не се обвинявам сега, че не потърсих други лекари... Няма да споменавам как се държа тази жена, когато ми собщи че бебто няма тонове. Направо мен изкара виновна, но това е друга тема. Това, което мен най-ме притеснява е, че тук лекарите казват "случват се такива неща" и нито дума за изследване, за причини, за мерки, които да предотвратят евентуално следващо такова нещастие, което на мен ми се струва доста безотговорно. Добре, че в интернет човек може да потърси информация и да обмени опит. Много неща исках да напиша, но май доста объркано се получи. Още веднъж благодаря на всички :bighug:
*
« Отговор #14 -: Юни 27, 2008, 20:15:21 pm »
FreshBreeze, да хемоглобина беше в норма, но всъщност такъв ми е изследван само 2 пъти - при установяването на бременността и към 5 месец.
А на прегледите освен констатациите, че нещо не е на ред с цикъла, се твърдеше че всичко с бебето е ок.
*
« Отговор #15 -: Юни 27, 2008, 20:35:25 pm »
Много съжалявам киа. :(
*
« Отговор #16 -: Юни 27, 2008, 20:38:24 pm »
Kia, много съжалявам!  :(  Никой не трябва да преживява такива загуби! Прегръщам те силно и ти пожелавам сила, за да я превъзмогнеш!
П.П. Вчера роди момиченце моя приятелка, която имаше преди това две загуби в по-малки месеци. Прави доста изследвания в София, в Плевен, полежа в болница, правиха и някакви вливания(не съм много компетентна, но като я изпишат ще попитам какви точно, ако искаш)... просто искам да ти кажа, че вече прегръща своята рожба... ще я прегърнеш и ти!

*
« Отговор #17 -: Юни 27, 2008, 20:41:46 pm »
Киа съжаллявам ,за кошмара които сте преживели!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #18 -: Юни 27, 2008, 20:44:31 pm »
Kia, съжалявам много за твоята загуба.
Но, послушай Мели и си направи тези изследвания, за които ти е споменала по-горе.
Дано повече никога нямаш повод за сълзи.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #19 -: Юни 27, 2008, 22:25:56 pm »
Киа, думите ми губят смисъл пред болката, която преживяваш... Прегръщам те и бъди силна. Ще бъдеш майка и това трябва да те крепи.