0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мисия антиаборт (продължението)
« Отговор #40 -: Юли 04, 2008, 21:50:34 pm »
Ех, тази Джам, бе! Започвам да и се възхищавам как така успява да "всее смут" и да остави трайно впечатление във всяка неукрепнала душевност!  :D Подозирам, че има пръст и в процесите, засягащи глобалното затопляне!  :D Натам отиват нещата. Но и аз няма да си "изнасилвам късмета" повече с излишни словесни упражнения...  :D
« Отговор #41 -: Юли 04, 2008, 23:57:04 pm »
м/у другото и аз мисля че малко излишно се драматизира случая и сайта.
Мда, Лили и изглежда не само ти.
Не разбирам обаче защо драматизирахме преди известно време , подобна проява ,та и петиция се направи и анкета, за далеч по-безобидно изречение...
Както и да е , темата се изчерпа.
*
« Отговор #42 -: Юли 05, 2008, 00:13:45 am »
Аз предлагам да им пишем с официално становище - имаме текст още от писмото към другата кампания. Макар, че изглеждат толкова аматьорски, съмнява ме да регират, но все пак е редно. Да протестират, съгласна съм, но не и да ни използват като монета. Една лъжа повторена 1000 пъти става истина.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #43 -: Юли 05, 2008, 07:02:30 am »
Аз предлагам да им пишем с официално становище - имаме текст още от писмото към другата кампания. Макар, че изглеждат толкова аматьорски, съмнява ме да регират, но все пак е редно. Да протестират, съгласна съм, но не и да ни използват като монета. Една лъжа повторена 1000 пъти става истина.
да ,cygnus е права!!! :good_post:
« Отговор #44 -: Юли 05, 2008, 10:50:53 am »
да ,cygnus е права!!! :good_post:
Аз съм против!!!
В България протестите са нещо дребно. Предлагам Сдружение Зачатие да заведе дело за обида и разпространяване на неистина. Всеки от нас, който се чувства лично засегнат, може да изпрати някаква сума по сметка на сдружението, с което показва съпричастност. Ако има съгласни с мен, да съобщят тук за уточняване на подробности.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #45 -: Юли 05, 2008, 21:25:39 pm »
  Абе хора,само аз ли не мога да подпиша петицията?От къде влизате,че този линк не ми позволява да се включа. :ask:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #46 -: Юли 06, 2008, 15:18:29 pm »
Аз пък намирам сайта за полезен ...

Смятам че повечето хора (може би над 80%) са толкова глупави че се ръководят от твърде основни неща. Повечето от тях искат някой директно да им даде отговор на проблема който имат, или да го прочетат някъде а не да взимат собствено решение.

Та за този контингент този сайт е направо перфектен!

Там има и статистика какви са причините за абортите - само няколко от тях ми се виждат основателни - с общо покритие под 5% (нездрав плод и кръвосмешателство).
Ако този сайт успее да промени тази статистика в полза на родените деца използвайки страха като средство - ще се радвам.

Колкото до статиите - глупави са, има правописни грешки, снимките са ужасни, но имайки на предвид целта която аз виждам зад сайта - е Ок.

Поздрави

:good_post:

Мнението ми се покрива с това на  beast.

Гражданската ми позиция е твърдо  против абортите , независимо от обстоятелствата в живота на двойката.

Когато става дума за  аборт по медицински причини  проблематиката е от друго естество.

Много съм разсъждавала върху правото ни на избор.

Опитвам се да погледна на проблема " отвъд " своята болка и да видя, хората, които наистина правят аборти, вземат решения, които не е възможно да не дадат отражения в бъдещето им. Не говоря разбира се само за физически аспект, както и риска от бъдещ стерилитет.

Боли ме за този " откраднат " живот. 

http://antiabort.free.bg/izbora.html
« Последна редакция: Юли 06, 2008, 16:20:40 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #47 -: Юли 06, 2008, 19:18:46 pm »
Баракудка, петицията е изпратена вече преди 2 седмици на организаторите и медийните партньори на кампанията антиаборт "от теб зависи". Беше активна за подписване няколко месеца :( Ако искате може да се направи нова?
« Последна редакция: Юли 06, 2008, 19:21:16 pm от cygnus »
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #48 -: Юли 06, 2008, 19:33:35 pm »
Баракудка, петицията е изпратена вече преди 2 седмици на организаторите и медийните партньори на кампанията антиаборт "от теб зависи". Беше активна за подписване няколко месеца :( Ако искате може да се направи нова?

Опс,нещо съм назад със информацията...не знаех(изтървала съм я тогава).Абе,чудих се аз що не става,ама...Ами ако може,бихте ли направили още една такава петиция,хем да напомним за протеста си,хем да проличи че сериозно сме засегнати.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #49 -: Юли 07, 2008, 00:24:37 am »
Ефирче, уважавам силната ти гражданска позиция. Малцина са като тебе.

За съжаление, лично аз се изтощих от петгодишната борба с вятърни мелници ... Тия дни заради взривовете покрай София си мислех, че ние повече приличаме на махала, отколкото на истинска държава. Решенията у нас се основават на личностни взаимоотношения, често на клюки и интриги и чак накрая и някъде много след нуждата се взимат от позицията на държавници. И ако през тези пет години Зачатие направи нещо, предполагам в следващите пет ще се бори да си задържи анклава ...

Както и да е, все пак изпратих от свое име писмо до Държавната агенция за закрила на детето (председател е Ширин Местан).

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #50 -: Юли 07, 2008, 08:12:47 am »
Мели , благодаря ти!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #51 -: Юли 07, 2008, 12:48:56 pm »
Пристигна преди един час официалния отговор на протестното писмо, което Сдружение Зачатие изпрати заедно с петицията. Естествено, не са си направили труда да вникнат в естеството на възраженията ни:

Цитат
To the attention of “Zachatie”

Dear all,

I would like to take chance to give more clarification regarding the “Anti-abortion” campaign, conducted in Bulgaria in the beginning of 2008.

The Campaign was initiated to alarm about the negative consequences, which abortion causes and to improve  the healthy situation in the future. It was an initiative of  Bulgarian Association of Obstetrics and Gynecology (BSOG) and Bayer Schering Pharma. The project was fully supported by several non-governmental organizations (NGOs) like “Association of the Bulgarian mothers”, “Organization for reproductive health - Smile”.

The goal of the project was to inform  the Bulgarian women about the situation in terms of “reproductive culture” among the women in Bulgaria. It was related with the abortions, because the abortion is very common “contraceptive” method  in Bulgaria, respectively the abortion rate in Bulgaria is one of the highest in Europe at the moment (approx. 50 000 abortions/year and approx. 60 000 baby deliveries/year; source BSOG). During the project through www.antiabort.info was conducted a short survey among the Bulgarians  in order to understand the level of awareness about the negative impact of the abortion in the society.

During the campaign was underlined, that the abortion is harmful for the woman’s body and is not the only, but one of the reasons for infertility. The representatives of the BSOG together with the representatives of the NGO’s during the organized press events were giving profound medical information about the negative health results, which abortion causes to the women.

In this respect we do not consider delivering this general information as discriminating or humiliating in any respect.

Yours sincerely,

Mr. Renato Keller               Prof. N. Milchev                                     Bayer Healthcare                                  Chair of the BG Association of Obstetrics and Gynecology 
Country Devision Head

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #52 -: Юли 07, 2008, 13:20:03 pm »
Възпитан отговор. Ама само ако не си влизал да прочетеш и разгледаш онези 'красоти'.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #53 -: Юли 07, 2008, 13:21:15 pm »
Щях да започна да уважавам Байер Шеринг, ако си бяха признали грешката. 

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #54 -: Юли 07, 2008, 13:29:25 pm »
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
(извадка)
РАЗДЕЛ II

Обида и клевета

Чл. 146.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1882 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който окаже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.

Чл. 147.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му препише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.
(2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.

Чл. 148.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр 21 от 2000 г.) За обида:
1. нанесена публично;
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;
4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
наказанието е с глоба от три хиляди до десет хиляди лева и с обществено порицание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е с глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.
(3) В случаите на ал. 1, т. 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146.

Чл. 148а.
(Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.; изм., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи устно, чрез печатни произведения или по друг начин данни, обстоятелства или твърдения за другиго, основаващи се на неправомерно придобита информация от архива на Министерството на вътрешните работи, се наказва с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

-------------------------------------------------------------

"При обида чрез думи, формата на изпълнителното деяние може да се осъществи по два начина: устно - чрез непосрествено казване в присъствието на пострадалия, по телефон, по време на радиопредаване или писмено - чрез писмо, телеграма, телекс, факс, публикация в печата, по интернет".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.174).

Квалифицирани случаи на обида - чл. 148, ал.1, т.2 от НК.

"С оглед особеностите на обективната страна, обидата е квалифицирана, когато е разпространена чрез печатно произведение или по друг начин, т. е. когато е съществувала възможност тя да стане достояние на по-широк кръг от хора.(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.176).

Клевета - чл. 147, ал.1 от НК.

Накърняването на моралните блага:добро име, чест и достойнство на личността е забранено от Международен пакт за граждански и политически права (чл.17).

"За наличие на обида е без значение дали обидните думи или изрази отговарят на действителността, докато за клеветата се изисква твърденията да са неистински".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).

" Обидата засяга самооценката на пострадалия, а клеветата - обществената оценка за него".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).

-----------------------------------------------------------------

Ровенето ми из нета ми донесе това.
Мисля , че е възможно да се заведе иск /не съм компетентна в квалификациите - обида или клевета/.
Аз лично не мога да понеса да ме сочат с пръст и да казват на децата си - не прави аборт , защото ще си като нея.

Предлагам Сдружение Зачатие да заведе дело за обида и разпространяване на неистина. Всеки от нас, който се чувства лично засегнат, може да изпрати някаква сума по сметка на сдружението, с което показва съпричастност. Ако има съгласни с мен, да съобщят тук за уточняване на подробности.
Подкрепям !
Станахме две! :?

п.п.Момичета има ли превод на този отговор?

« Последна редакция: Юли 07, 2008, 13:53:05 pm от Efirche »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #55 -: Юли 07, 2008, 15:43:55 pm »
Момичета, а ако се намерят три пенсионирани лекарки, които да потвърдят, че абортите водят до стерилитет. Ако платят на още три 18 годишни да потвърдят, че текста на кампанията не звучи така, сякаш това е единствената причина... и накрая още три четиринайсет годишни момичета кажат, че тази кампания ги е накарала да се замислят и да станат по-отговорни към собственото си здраве и сексуалното си поведение...

Не зная на чия страна ще застане съда. Не зная колко време ще отнеме да се подготви едно такова дело и накрая за какво ни е на нас тази глоба след три години? Ако не се даде гласност на това ефектът ще е нулев.
Според мен ако намерим начин да дадем гласност на нашата позиция ефектът ще е по-голям.
Много сме, много от нас са готови да излязат от анонимност и сме безкрайно различни. Мисля че е крайно време да не се крием зад сдружението. Какво може да направи това сдружение ако организира протест и там се появяват 20 човека.

Каква е гаранцията, че на делото няма да стане същото. Интересът да изчезне бързичко. А няма ли да се появят и други сдружения, които подкрепят кампанията? Защо ли се сещам още сега за едно?
И ако 50 човека изпратят по 100 лева за делото до къде ще стигнат тези пари? И какво са те за една фармацевтична компания със собствени опитни адвокати. А една агенция с 10 юриста, които си прекарват времето в съда? Същата тази агенция има достъп до информация, за която ние дори не знаем, че съществува. Имат и специалисти, които могат да подберат и обощят информацията така както им е изгодно.

А някой помисли ли каква е функцията на тази агенция - да защитава децата. Те това и правят. Кой ли ще ги осъди за това?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #56 -: Юли 07, 2008, 18:43:28 pm »
Faith_hope, това е петиция срешу друга кампания www.antiabort.info
Четох отговора и хем ми стана криво, макар, че не съм очаквала и нещо по-различно като отговор.
Тами, дай идея какво правим тогава, продължаваме да обираме негативите на подобни кампании експлоатиращи нашите проблеми.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #57 -: Юли 07, 2008, 19:57:46 pm »
Аз бих писала до всички големи АГ болници например. Все пак те са тези, които "единственото, което правят е да увреждат хората" (явно не само жените).
Някакви женски списания ако ни искат... или вестници, телевизии. Де да знам.
Все пак до сега никога не е говорено за и против абортите, за да се види каква е реакцията. До сега аз доколкото си спомням е говорено за адекватно лечение.
Де да знам дони. Аз не съм и против това да се започне дело. Ама трябва да е добре обмислено да не стане така, че вместо да изпишем вежди, да избодем очи. Все пак има реална вероятност да се загуби, не само да се спечели едно такова дело. Изходът никого не го интересува, наистина. По-важното е да се даде гласност на проблема. Ама не съда дава гласност, а отново медиите.
Ако успее някой да се добере до господари на ефира ефекта ще е по-голям. Доста хора го гледат.
Дори и да подадем 30 различни незнамк'во си до онази агенция и да им искаме писмен отговор... пак е нещо. Все пак тези отговори могат да попаднат навсякъде. А и те нямат право да откажат такъв отговор. Може и след това да търсим медиите.
Не знам има ли някакво специализирано издание за репродуктивни проблеми или АРТ, може и те да поискат статистики или обяснение.

Аз виждам колко много Prof. N. Milchev обича английския и все пак не пречи да го попитаме лично него колко от тези 50000 аборта са на жени, които вече имат деца, колко са по медицински причини и колко на момичета, които не знаят какво е контрацептив. Колко от тези 300000 стерилни двойки са взимали хапчета антибебе и колко са правили аборт, че те смятат, че аборта уврежда повече от антибебе.
Съмнявам се да получим отговори на конкретни въпроси. Но ако ще има дело тези статистики ще ни трябват. Ако не получим отговор... или е уклончив - поне е доказателство.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #58 -: Юли 07, 2008, 20:17:28 pm »
Tamara, напълно съм съгласна с написаното от теб.
*
« Отговор #59 -: Юли 07, 2008, 20:54:22 pm »
Господарите имат сайт в който можеш да  пвикаш репортер.Има и телефони на които може да бъдат потърсени.http://www.gospodari.com/?go=contacts