flyboy , хиперстимулацията е опасно състояние, но ако не се контролира и наблюдава от лекар. И не е задължително да се развие при всеки. Аз имах 20 фоликула последния преглед, но на пункцията извадиха 22 яйцеклетки, явно за 3 дни са пораснали и още. Хиперстимулирах се вторично (симптомите се проявиха на 8 ден след трансфера и при мен бяха много силни). А те самите са много по-силни при многоплодна бременност (както се получи при мен), но въпреки това се овладява, спокойно - има екип, който следи това. Трудно е, но като знае човек заради какво е се понася.
Другото момиче, което прави 2 дни преди мен пункция имаше повече яйцеклетки от мен, съответно повече фоликули, но при нея се получи едноплодна бременност и съответно не разви симптомите на хиперстимулация - хем имаше толкова много фоликули и в същото време и забременя. Явно е много индивидуално. Зависи от организъм и рецептори. Не се плаши, не е задължително да развиеш всички тези симптоми дори и да забременееш. От сърце ти го пожелавам да успееш още този опит и да се похвалиш с бременност
Не се притеснявай - поддържай непрекъсната връзка с лекаря си и го информирай за всичко!
Много много късмет ти желая и положителни тестове и много много хубави емоции