0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

моля за помощ
« Отговор #20 -: Февруари 13, 2006, 22:00:38 pm »
Цитат на: Pupsik
Гостът бях аз!
БЛГОДРЯ ТИ ПУПСИК НИСТИН МИ ДАВАТЕ МНОГО НАДЕЖДИ ДАНО ВСИЧКО ИЗЛЕЗЕ ДОБРЕ И СКОРО И АЗ ДА СЪМ НАИ ЩАСЛИВАТА ЖЕНА НА СВЕТА ПОМАГАТЕ МИ МНОГО ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ
*
моля за помощ
« Отговор #21 -: Февруари 14, 2006, 14:46:28 pm »
Знаете ли хидросалпинкс се как се установява - само чрез лапаро ли или има и други начини да се провери?
моля за помощ
« Отговор #22 -: Февруари 14, 2006, 14:47:34 pm »
С цветна снимка, Бора.
*
моля за помощ
« Отговор #23 -: Февруари 14, 2006, 15:47:54 pm »
Мерси, Зайо!
Аз си търся под вол теле в момента, де - та затова питам  :oops:
*
моля за помощ
« Отговор #24 -: Февруари 14, 2006, 15:49:27 pm »
А може да се види и на УЗ. Стига лекарят да знае какво вижда :twisted: и да не го обърка с киста.

*
моля за помощ
« Отговор #25 -: Февруари 14, 2006, 17:59:02 pm »
Цитат на: via
А може да се види и на УЗ. Стига лекарят да знае какво вижда :twisted: и да не го обърка с киста.

Може да се види на УЗИ, когато е много раздут иначе просто няма шанс да бъде видян.
Зайчето правилно ти е казало Бора - цветна снимка
За всичко си има причина, поне аз така мисля и затова и аз ще правя цветна снимка преди следваща процедура
Успех миличка
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
моля за помощ
« Отговор #26 -: Февруари 14, 2006, 22:22:06 pm »
Най-добрата диагностика за Хидросалпингса е лапароскопията.
Аз правих цветна снимка точно с цел диагностика  на хидросалпингс и  не се визуализира такъв проблем.
Започнах Ин Витро процедура и едва в края на стимулацията док. се усъмни за хидросалпингс. Около самия яйчник много ясно се забеляза тъмно петно,което точно след два дни се беше почти резорбирало.Тук ще вметна,че се виждаше такова петно /ако мога така да го нарека/ само в дясно.
Ин Витро процедурата беше неуспешна,имаше завишаване на ЧХГ хормона но бързо паднаха стойностите му.Не мога да кажа дали е имало изобщо имплантация.
Независимо от всичко док.ме посъветва да направя нова лапароскопия /само да споделя,че вече имах една диагностична лапароскопия и една пластика/
При проследвалата диагностична лапароскопия :!: излезе на яве проблема, имах изявен билатерален хидросалпингс.
За това,не мислете,че цветната снимка и ехографията на малкия таз са изследвания,които могат 100% да покажат настоящето състояние.

:idea:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
моля за помощ
« Отговор #27 -: Февруари 15, 2006, 09:07:01 am »
Аз имам цветна снимка и според Док и на снимката и на ехографа нещата изглеждат добре по отношение на хидросалпинкса - т.е. да не се притеснявам - ама аз ако не се притеснявам ше вземе да ми стане скучно  :D
Според Док на тоя етап при мен проблем по време на инвитрото имаше с лигавицата на матката и сега ще проследим нещата дали е било инцидентно или по принцип си имам по-тънка лигавица, та да се вземат мерки за следващия път!
Проблемът ми е същия
« Отговор #28 -: Февруари 20, 2006, 16:36:33 pm »
Аз нямам една тръба от "кадърни" доктори, а другата ми е със сраствания и всичко това вследствие на две извънматочни бременности, предшествани от едно "безобидно" лапаро за отпушване на тръбите.
И на мен сега ми предстои ин-витро при Вакрилов. Споделяйки си проблема с него, той ми каза, че съм идеална за ин-витро, защото явно проблемът ми е само в тръбите, а за ин- витро те не трябват. Но пък вие, момичета доста ме стреснахте с този ХИДРОСАЛПИНГС.
По този повод искам да попитам цветна снимка на тръбите и рентгенова такава едно и също ли е? Защото аз имам рентгенова.
моля за помощ
« Отговор #29 -: Февруари 20, 2006, 16:43:46 pm »
Здравей, Хари!
Прочетох, че проблема ти е долу-горе като моя - с тръбите. А също и,че ще правиш ин-витро при Вакрилов. На кой етап си в момента?  С какви стимуланти си?
моля за помощ
« Отговор #30 -: Февруари 20, 2006, 17:33:52 pm »
Цитат на: Vasilia
Здравей, Хари!
Прочетох, че проблема ти е долу-горе като моя - с тръбите. А също и,че ще правиш ин-витро при Вакрилов. На кой етап си в момента?  С какви стимуланти си?

Веси пратила съм ти отговор в личната поща

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
моля за помощ
« Отговор #31 -: Февруари 20, 2006, 20:02:01 pm »
Цитат на: hari_77

Хари, идеята на форума е повече хора да прочетат, да сравнят, да си направят изводи, да се проведе обсъждане, а личните бележки са само за тайни неща, които не би искала да споделяш с останалия свят.  :D

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
моля за помощ
« Отговор #32 -: Февруари 20, 2006, 20:17:42 pm »
:) Момичета, и аз съм в кюпа - след установен хидросалпингс с цветна снимка, последва операция, ммахнаха ми едната тръба, а другата е с пластика.
  Въпросът е, че никой не може да ми каже дали тръбата, която ми остана става за нещо. Много се съмнявам дали, след като е била запушена, сега и работят ресничките вътре и дали са способни да придвижат яйцеклетката до където трябва.
  Чакам и аз още малко някакво чудо да стане и се ориентирам към инвитро.
моля за помощ
« Отговор #33 -: Февруари 20, 2006, 20:52:16 pm »
Цитат на: Meli
Цитат на: hari_77

Хари, идеята на форума е повече хора да прочетат, да сравнят, да си направят изводи, да се проведе обсъждане, а личните бележки са само за тайни неща, които не би искала да споделяш с останалия свят.  :D

Здравейте, съжалявам че пиша само на момичета който имат същият проблем като моят. Сигурно изглеждам голяма егойстка, но все още няма какво да споделя защото съм на фаза изследвания и само задавам въпроси. Претиснявам се че може би задавам някой път глупави въпроси и не искам да занимавам цялата аудитория с тях.  :oops:

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
моля за помощ
« Отговор #34 -: Февруари 20, 2006, 20:58:30 pm »
Няма глупави въпроси, Хари. А за аудиторията - че за какво сме тук?  :D

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
моля за помощ
« Отговор #35 -: Февруари 20, 2006, 21:05:34 pm »
Цитат на: Meli
Няма глупави въпроси, Хари. А за аудиторията - че за какво сме тук?  :D

Благодаря ти Мели вдъхваш ми кураж :D

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
моля за помощ
« Отговор #36 -: Февруари 21, 2006, 08:19:07 am »
Хари, не само въпросите са важни, а и отговорите.
моля за помощ
« Отговор #37 -: Февруари 21, 2006, 08:27:27 am »
Винаги има какво да научим, така че, каквото знаеш е добре да го споделяш :lol:
моля за помощ
« Отговор #38 -: Февруари 21, 2006, 16:15:24 pm »
Здравейте, имам такъв въпрос -Знае ли някой, колко време отнема попълването на протокола за здравната каса от лекаря. Наистина ли е около месец?

*
моля за помощ
« Отговор #39 -: Февруари 21, 2006, 17:19:01 pm »
Ти пак не си разбрала дарлинг, отпуши ги тези уши :wink:
Попълването на документите от лекаря става за няколко минути, а чакането за одобрение от касата става за 20 работни дни или най-много до месец