0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

loreto

моля за помощ
« -: Февруари 06, 2006, 21:03:37 pm »
здравеите много се радвам че научих за този форум страшно сте мили искам да споделя с вас скоро научих че съм с двустранно зпушени тръбинезнам дали може да се направи нещо казаха ми да направя лапароскопия можело ако има как да ми направят пластика на тръбите и аз незнам вече моля ви кажете ми от къде се започва с инвитрото колко време е нужно и ако можете да ми кажете за добър лекър в българия ще съм ви много благодарна успех на всички ви
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: моля за помощ
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2006, 21:16:41 pm »
Цитат на: loreto
здравеите много се радвам че научих за този форум страшно сте мили искам да споделя с вас скоро научих че съм с двустранно зпушени тръбинезнам дали може да се направи нещо казаха ми да направя лапароскопия можело ако има как да ми направят пластика на тръбите и аз незнам вече моля ви кажете ми от къде се започва с инвитрото колко време е нужно и ако можете да ми кажете за добър лекър в българия ще съм ви много благодарна успех на всички ви

Защо все пак не провериш въпроса с пластиката? Ще ти излезне и по-евтино ако се окаже че може да се направи пластика. За лекарите никой неможе да каже този е добър на 100% просто всеки има различни впечатления някой ще е очарован, друг разочарован! Нормално различни хора сме! Погледни мненията в под форума адреси на клиники, а на началната страница на сайта има адресите на повечето инвитро центрове в България. А как установиха двустранното запушване при теб?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
моля за помощ
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2006, 22:22:08 pm »
Здравей Loreto,

съжалявам за диагноза.
Хубаво е да направиш на първо място консултация с добър специалист.
Лапароскопията може да бъде диагностична а  и оперативна.
За съжаление много често при наличие на запушване на мат.тръби има хидросалпингс това е течност в тръбите,която обрича Ин Витро процедурата на почти сигурен неуспех.Разбира се тази диагноза не е задължителна.
С лапароскопията ще се диагностицира дали има хидросалпингс или не.
За пластика...аз не съм добър съветник.Лично аз съм правила,и нямаше добър ефект дори напротив.Дано момичета,при които е била успешна пишат,за да прецениш най-добре.

Желая ти успех!
 :rainbow:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Anonymous

« Отговор #3 -: Февруари 06, 2006, 22:23:34 pm »
Цитат на: Starlet
здравеите много се радвам че научих за този форум страшно сте мили искам да споделя с вас скоро научих че съм с двустранно зпушени тръбинезнам дали може да се направи нещо казаха ми да направя лапароскопия можело ако има как да ми направят пластика на тръбите и аз незнам вече моля ви кажете ми от къде се започва с инвитрото колко време е нужно и ако можете да ми кажете за добър лекър в българия ще съм ви много благодарна успех на вадресите на повечето инвитро центрове в България. А как уст

ановиха двустранното запушване при теб?[/b][/i][/color]

благодаря ти много ами установиха чрез хистеросалпиногография
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Февруари 06, 2006, 22:27:19 pm »
Цитат на: Anonymous
Цитат на: Starlet
здравеите много се радвам че научих за този форум страшно сте мили искам да споделя с вас скоро научих че съм с двустранно зпушени тръбинезнам дали може да се направи нещо казаха ми да направя лапароскопия можело ако има как да ми направят пластика на тръбите и аз незнам вече моля ви кажете ми от къде се започва с инвитрото колко време е нужно и ако можете да ми кажете за добър лекър в българия ще съм ви много благодарна успех на вадресите на повечето инвитро центрове в България. А как уст

ановиха двустранното запушване при теб?[/b][/i][/color]

благодаря ти много ами установиха чрез хистеросалпиногография
                                                                                                      наистина жи благодаря имам нужда да говоря с някои страшно съм объркана незнам какво да правя а като не стане например с пластика какво значи че неможе и с ин витритро ли о немога вече направо ще откача толкова ми е болно като си помисля
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моля за помощ
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2006, 22:41:41 pm »
ако не стане с пластика, ще стане с инвитро.
не бързай да откачаш де, тук има толкова жени, които правят инвитро и не са откачили още :)
горе главата, не се отдавай на излишни емоции, а проучи какви са ти възможностите за действие и действай!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
моля за помощ
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2006, 22:54:59 pm »
Цитат на: jam
ако не стане с пластика, ще стане с инвитро.
не бързай да откачаш де, тук има толкова жени, които правят инвитро и не са откачили още :)
горе главата, не се отдавай на излишни емоции, а проучи какви са ти възможностите за действие и действай!

Да точно така! Проучи какви са ти възможностите и действай! Отдадеш ли се на емоции (отрицателни при това) дупката е немислима! За инвитрото вече са ти отговорили. Пластиката на тръбите не е нищо друго освен да предоставяне на нов шанс за придвижване на яйцеклетката до матката. А инвитрото е невъзможно само при климактериум. Така че като не стане с пластика ще стане с инвитро!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
моля за помощ
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2006, 19:46:29 pm »
Здравей Лоре, преди две години при мен установиха същият проблем /двустранно запушени тръби/. Трябваше по същият начин да избера лапероскопия,пластика или ин-витро. Бях много объркана но моят съпруг ме посъветва да избера лапероскопия и в последствие пластика за да могат да възстановят трабите до колкото е възможно. Направиха ми пластика но успех нямаше, все още съм със запушени тръби, сега се подготвям за първото си ин-витро. Надявам се че този път ще имам успех. Каквото и да решиш ти пожелавам успех от сърце.

*

Anonymous

моля за помощ
« Отговор #8 -: Февруари 10, 2006, 20:31:23 pm »
Цитат на: hari_77
Здравей Лоре, преди две години при мен установиха същият проблем /двустранно запушени тръби/. Трябваше по същият начин да избера лапероскопия,пластика или ин-витро. Бях много объркана но моят съпруг ме посъветва да избера лапероскопия и в последствие пластика за да могат да възстановят трабите до колкото е възможно. Направиха ми пластика но успех нямаше, все още съм със запушени тръби, сега се подготвям за първото си ин-витро. Надявам се че този път ще имам успех. Каквото и да решиш ти пожелавам у сърце.
                                                                                                                  благодаря ти хари а ти имаше ли хистеросалпинг на тръбите като ти правиха лапаро какво ти казаха
моля за помощ
« Отговор #9 -: Февруари 10, 2006, 21:22:26 pm »
Никой нищо не ми каза. В епикризата ми пише че са ми направили пластика на тръбите, обели ли са ми яйчниците от налепи и са ги пробили с лазер за да могат да отделят по лесно яйцеклетки. /До днес не можех да разчета какво пише в епикризата, но една позната ми преведе на български  :D ако ме разбираш какво искам да кажа/. Мисля че и колкото и неуспешна да е била операцията все пак съм я направила за добре и сега се надявам че в следствие на нея ще бъде по-лесно с ин-витро оплождане. Ако искаш ми пиши на hari_77@abv.bg

*

Anonymous

моля за помощ
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2006, 22:35:22 pm »
Никой нищо не ми каза. В епикризата ми пише че са ми направили пластика на тръбите, обели ли са ми яйчниците от налепи и са ги пробили с лазер за да могат да отделят по лесно яйцеклетки. /До днес не можех да разчета какво пише в епикризата, но една позната ми преведе на български  :D ако ме разбираш какво искам да кажа/. Мисля че и колкото и неуспешна да е била операцията все пак съм я направила за добре и сега се надявам че в следствие на нея ще бъде по-лесно с ин-витро оплождане. Ако искаш ми пиши на hari_77@abv.bg
                                                               хари писах ти в пощата
моля за помощ
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2006, 14:41:01 pm »
Лоре написах ти отговор в пощата. Радвам се че ми писа и има с кого да споделям

*
моля за помощ
« Отговор #12 -: Февруари 11, 2006, 16:17:33 pm »
все още съм със запушени тръби, сега се подготвям за първото си ин-витро.

Хари за да е успешна процедурата по ин-витро би трябвало първо да провериш на какво се дължи запушването, защото ако е хидросалпинкс - процедурата е обречена на провал
Успех и на двете
моля за помощ
« Отговор #13 -: Февруари 12, 2006, 12:14:00 pm »
Здравей Missy, какво представлява изследването хидросапинкс, искам да знам повече, как се прави, - с кръвна проба или е пак като цветната снимка на тръбите? При положение че ми е правена лапароскопия и след това пластика, лекарите могли ли са да го остановят чрез тези процедури?

*
моля за помощ
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2006, 12:40:02 pm »
Хари, погледни тази публикация
 :D
*
моля за помощ
« Отговор #15 -: Февруари 12, 2006, 14:38:51 pm »
hari_77 ти къде ще правиш ин витро опита?
моля за помощ
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2006, 14:54:45 pm »
В І-ва АГ болница в София при д-р Вакрилов

*
моля за помощ
« Отговор #17 -: Февруари 12, 2006, 16:06:28 pm »
Лоре,

аз също имам цветна снимка с резултат запушени тръби, но това със сигурност не е съвсем точен резулта. Мога да цитирам и други момичета от форума при които резултата от снимката е запушени тръби, но лапароскопията не го потвърждава. Така че не се шашкай, нека първо ти потвърдят резултата, пък после ако няма друг изход и се наложи ще правиш инвитро.

*

Anonymous

моля за помощ
« Отговор #18 -: Февруари 12, 2006, 21:25:31 pm »
Здравей, Лоре!
Аз също съм с двустранно запушени тръби. Докторът каза, че има две възможни причини: запушване причинено от възпаление или ендометриоза. Направи ми лапароскопия и установи, че ендометриоза няма, имала съм сраствания, които са отстранили. Докторът ми каза, че нямало смисъл от пластика на тръби, защото успеваемостта е много ниска. Направихме инвитро и засега е успешно! Успех ти желая и да чуем хубави новини в скоро време!
моля за помощ
« Отговор #19 -: Февруари 12, 2006, 21:26:51 pm »
Гостът бях аз!