0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Полип при бременност
« -: Юли 11, 2008, 13:06:00 pm »
След цветната бременност и неменструалните зацапвания,мислех че проблемите ми ще спрат дотук.Но уви,било ни писано още да патим.Освен временната диагноза плацента превия(казват че можела да се промени до 32-33 г.с.)днес бях на преглед и за вземане на цитонамазка при моя доктор.Сложи ми спекулума и тъкмо се приготви да вземе пробата се намръщи.Сторило му се ,че видял нещо нередно.Накара ме да се напъна и тогава ми бе поставена новата диагноза-ПОЛИП на входа на матката,непосредственно зад шийката.Отстрани го за секунди много внимателно(каза че на това място предизвиква контракции и риск от аборт),но аз се уплаших когато го видях-беше ОГРОМЕН-дължината му беше 7,6см, а ширината 2,8см.Дадохме го за изследване и ще имам резултата след 5 дни.Но това което ме смути бе как никой друг доктор не го бе видял досега????А си беше свеж ,обхванат с бяла ципа.Според доктора ми,аз съм си го имала преди да забременея и след това вагиналната употреба на утрогестана е спомогнала за развитието му.....
Възможно ли е наистина така да действа при жени склонни към образуване на полипи?
И може ли от него да съм имала зацапванията и от него да ми е била вечната болка ниско доло?

*
Re: Полип при бременност
« Отговор #1 -: Юли 16, 2008, 13:36:45 pm »
Офффф,Илианас,не могада ти дам компетентен отговор,но ме заинригува с това как е изглеждал този полип.Я дай малко по-подробно обяснение.Аз сега след неуспешното инвитро като ми дойде ,наред с лигавицата на два пъти изхвърлих нещо бяло,без кръв,...като тъкан,разтегливо/ може би като чревце/...Сега пък да не е полип????? Малееее
*
« Отговор #2 -: Юли 16, 2008, 14:21:53 pm »
didon, едва ли си изхвърлила полип. Просто защото обикновено се налага оперативна намеса за отстраняването му.

iliyanas, аз при първия полип не съм имала зацапвания, но получих един кръвоизлив, който не можаха да спрат с хорм. таблетки повече от 2 месеца, накрая ми направиха кюретаж и така откриха полипа, т.е. на ехографа никой не го видя.
Втория полип също никой не го забеляза преди цветната снимка, а той както се оказа, заемаше около 3/4 от матката. При него обаче имах зацапвания извън времето на цикъла, освен това ми се беше засилило кръвотечението по време на цикъл и цикъла ми стана по-осезаем. Силно болезнен цикъл никога не съм имала. При мен се оказа, че полипа е пречел на имплантацията и с него си обясних неуспешните опити за забременяване в продължение на 2 год. В месеца последващ този, в който го отстраниха забременях. В последствие ми откриха и генетични проблеми, но те нямат отношение към забременяването, а към износването.

« Отговор #3 -: Юли 16, 2008, 14:24:57 pm »
 Само с цветна снимка ли може да се диагностицира полип?
« Отговор #4 -: Юли 16, 2008, 14:48:57 pm »
Само с цветна снимка ли може да се диагностицира полип?
Зависи от локацията на полипа и от опита на лекаря.
Първият ми полип (който беше много малък-едва 2мм) ми го откриха на вагинален видеозон.
Вторият ми полип бе открит(в средата на шийката на матката) на контролен преглед във Варна от доцент Маркова.
Впоследствие се оказа,че е ендометриален полип, а аз бях разбрала,че се "храни с кръвта по време на МЦ и с високите количества прогестерон".Затова и преди икси-то карах всеки път доктора да ме проверява за полипи.Бях малко негативно настроена за вагиналното приложение на утрогестана,но затворих и очи и се доверих на думите на доктора,че "по време на евентуална бременност,полипа не се развива от "поднесеният му прогестеронов препарат".Е да,ама не-никога не съм имала такъв огромен полип.И то го откри познат доктор -с 25 години стаж и орлов поглед,докато ми вземаше проба за МБ.Утре ще ми излязат резултатите и да се надяваме,че отново ще е ендометриален....
А относно вида му -приличаше на лигаво месо обвито с прозрачно бяла ципа(също като тлъстото свинско,но по-разкашкано.
« Отговор #5 -: Юли 17, 2008, 11:00:43 am »
Днес ми бе готов резултатът от цито намазката,който включваще и намазка от полипа.
Резултат-втора група и МЕТАСТАТИЧНИ КЛЕТКИ.Страх ме е и не знам как ще издържа до следващшият вторник когато ми е часът за консултация....