0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичетата,които имат следния проблем: CD3-CD16+CD56+ повече от 12...и без други завишени показатели, могат ли да споделят дали са правили АРТ,провеждали ли са лечение преди него и съответно какви са резултатите от АРТа.Има ли забременели,които не са се борили с НК клетките.Мисля,че ще е полезна информацията,която ще се събере.

ако темата е за друго място,няма да се разсърдя да бъде преместена

*
Re: запитване за НК и успеваемост при АРТ
« Отговор #1 -: Юли 15, 2008, 19:26:02 pm »
Мисля , че темичката ти е за Имунологични и генетични причини за стерилитет, но..
Моите също бяха завишени, при норма до 10, моите бяха 11. Направихме активна имунизация в Солун, в Якентро и с това проблема се реши.Иначе има и момичета , на които правят вливания преди процедури.Това е от мен! Дано съм помогнала!
Целта винаги оправдава средствата:)!!!
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #2 -: Юли 16, 2008, 09:03:59 am »
Аз съм със завишени НК клетки 16% ( при норма до 12%). Преди инсе правих вливания 30 ампули интравенозен гамаглобалин, а два месеца преди това приемах Селен+Цинк и Омега 3 на растителна основа. Беше ми обяснено, че не пречи при забременяването, а при задържането и при евентуална бременност се правят вливания до 3 месец.
*
« Отговор #3 -: Юли 16, 2008, 10:09:25 am »
Аз миналата година забременях без проблем, в клиника Якентро-Солун с НК 15.4% при норма до 11%, след активна инунизация направена там месец преди процедурата. Не се налагаше допълнително вливане на каквото и да било.
« Отговор #4 -: Юли 16, 2008, 10:22:11 am »
Здравей, Ocean ! Искам да те питам преди АИ в Якентро , опитвали ли сте с вливане на имуновенин интакт в БГ? Аз съм с NK- клетки 18,04% и анти бета 2 на антифосфолипидните антитела. При опитите ми е предписан само интралипид, а имуновенина е за след положителен тест.Четох , че често в БГ предписват и интралипид и имуновенин интакт преди АРТ. Вчера и онзи ден правих инсе като сме вливали само интралипид на 5 ден от МЦ. Остава ми само да чакам резултата, но се интерисувам за какво бихме могли да направим преди следващите опити , евентуално. Ти ин витро или инсе си правила там?
*
« Отговор #5 -: Юли 16, 2008, 10:29:31 am »
не ми е вливано, каквото и да било, нито преди, нито след процедурата. аз правих инвитро. в клиника Якентро не процедират вливания. единствено ми бе предписан аспирин протект поради леко завишени АФА.
не мисли сега за това, желая ти успех!
« Отговор #6 -: Юли 16, 2008, 10:38:42 am »
Моите са 12,11% при норма до 11%. Миналата година правих вливане на интралипид 10 дни преди трансфера, имах положителен тест.
  09.11.2007
*
« Отговор #7 -: Юли 16, 2008, 10:49:22 am »
Аз правих активна имунизация в клиника "Якентро" в Солун и след два месеца ИКСИ в МЦРЗ - нямах положителен тест, даже дори не стигнах до тест.
НК клетките при мен са 13 % /при норма до 12%/.
Дидон, това обаче не значи, че на теб няма да ти помогне този или онзи метод. В имунологията всичко е относително - статистиките също  :lol:, просто трябва да пробваш.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #8 -: Юли 16, 2008, 10:58:13 am »
 А колко време е действието на АИ?
*
« Отговор #9 -: Юли 16, 2008, 11:00:03 am »
Доколкото разбрах 1 година.
Целта винаги оправдава средствата:)!!!
*
« Отговор #10 -: Юли 16, 2008, 11:45:46 am »
на мен при първите два опита не ми е правено нищо.даже не знаех за завишението ми.После открихме,че са 19 НКта.Никакви други завишени показатели/нито друга популация,нито антифосфолипидните.../.при третия опит направихме вливане на интралипид.за мое голямо съжаление резултата беше отрицтелен.Макар за първи път да изхвърлих някакви неща...Може би ще е уместно да пусна отново НК,за да знам какво е станало с тях.Някъде бях чела,че вливане на интралипид държи някъде до третия месец...

Дали в клиниката на д-р Владимиров гледат на сериозно на НК клетките и дали имат някаква стратегия...
*
« Отговор #11 -: Юли 16, 2008, 11:51:18 am »
Аз правих активна имунизация в клиника "Якентро" в Солун и след два месеца ИКСИ в МЦРЗ - нямах положителен тест, даже дори не стигнах до тест.

освен НК клетките има ред още причини, поради които може да не се стигне до бременност. търси причината някъде другаде....добри ембриони отглеждани в качествени среди, читав трансвер и т.н.
Успех!
« Отговор #12 -: Юли 16, 2008, 12:26:24 pm »
CD56+CD16+ NK cells    13 %   ≤12 %Дидон,тези показатели са завишени при мен плюс антинуклеарни антитела.Имам проблеми и с ТАТ и МАТ.Препоръката ми от доц.Конова беше за вливане на 40 ампули Имуновенин.Влях ги,но ИКСИ-то беше неуспешно.Според д-р Владимиров дори нямало нужда да правя вливания,но ми каза за мое спокойствие да си го направя.Според мен той не е особен почитател на вливанията.
*
« Отговор #13 -: Юли 16, 2008, 13:19:09 pm »
Оушънче,ами как да знам,че средата,ва която са отглеждани моите ембриончета е добра...Имах 16сет ,а на третия ден повечето бях спряли развитието си... :(
« Отговор #14 -: Юли 16, 2008, 13:33:21 pm »
Здравий Дидон,
аз имах само умерено завишени нк-клетки преди да забременея (12,17%) и повишени МАТ, с диагноза Хашимото. Забременях естествено, без арт. След положителния тест, в 6 г.с. нк-клетките скочиха на 20%. По препоръка на доц. Конова направих еднократно вливане на интралипид. Следях нивото на нк-клетките през 4 седмици до края на 4 месец. Падаха постепенно, като на последното им изследване в края на 4 месец бяха 6,8%. Тогава д-р Тодорова каза, че няма повече нужда да иг следя и аз спрях.
Имунологията е много относителна, всеки организъм реагира различно. Според мен трябва да опиташ. Нищо не губиш.
« Отговор #15 -: Юли 16, 2008, 13:40:23 pm »
При мен НК клетките бяха 17%, всичко друго беше наред. Забременях веднага след ЛИТ (активна имунизация), направена в Германия. Имунизацията се прави двукратно и според лекарите в германия покрива средно 6 месеца (все пак е индивидуално). Правихме икси на естествен цикъл, колкото да не е без хич.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #16 -: Юли 16, 2008, 13:58:55 pm »
При мен НК-клетките са 27%.Имам Хашимото и високи ТАТ и МАТ.Вливала съм Имуновенин преди ИКСИ-неуспешно беше.След 3месеца контролата показа,че са 23%-вливах Интралипид и пих Агапурин,но няма понижение.Наистина е много индивидуално.
« Отговор #17 -: Юли 16, 2008, 14:01:59 pm »
FreshBreeze , а ти преди АИ опитвала ли си с вливания на интралипид и/ или имуновенин ?
 Тъй като гледам моите NK  са най - високи от писалите в тази тема , а вляхме само интралипид. :?
 Всъщност (извинявам се за отклонението от темата) имунологичните и генетичните изследвания правих преди кюретажа , заради миссед.Мислите ли , че  те биха могли да са повишени физиологично , т.е. от самата бременност и след това да са спаднали и сега да са с по - ниски стойности? :ask: Контролни изследвания не са ми препоръчвали да правя.
*
« Отговор #18 -: Юли 16, 2008, 18:38:59 pm »
Мисля,че е напълно възможно да са били повишени заради бременността.

фрешче,спомням си,че д-р Стаменов каза,че проблема при теб е имунологичен,но ме интересува той ли те насочи към тази активна имунизация или ти сама реши такова да е лечението?

За колко време става организацията по това лечение в Германия.Имам предвид,че ако е обадя и реша даго направя ,съобразяваме ли се с някакви периоди.Аз имам ходене на там към 23 септември та за това любопитствам малко офф
« Отговор #19 -: Август 13, 2008, 14:44:03 pm »
И тук да се включа, аз имах 18% НК клетки - завишени, изследването ми беше от преди близо 2 години при док.Стаменов, после по собствена инициатива реших , че нищо не губя и ходих до Солун да си направя АИ, след около 6 месеца след нея, направих опит инвитро - 4ти по реда си с вливане на интралипид на 5-ти ден преди ЕТ съпроводен с симтоми като при грип-може би от вливането реакция....8O, но док си знае....завършил с мисед в 6-та седмица. След това док. реши че е добре да пия 2-3 месеца Пентоксифилин, но ги смених с Агапурин ,заради страничните ефекти и накрая не издържах и ги спрях....много кофти се чувствах...и след 2 месеца пак си записах час за започване на процедура, която по неясни причини се отложи за следващия месец и докато чаках се оказа, че съм бременна естествено без да разбера и за голямо учудване бременността си вървеше много добре докато не стана ясно, че е извънматочна и натам се сещате-кофти работа....,та мисълта ми е че не можах да разбера има ли ефект от АИ или от назначените лекарства , защото ваксината почти ми изтичаше вече, а от пиенето на Агапурина баха минали вече 2-3 месеца....а точно преди да е станало всичко това всъщност биах спряла всякакви видове хапчета , дори и витамини , защото ми беше писнало да се тъпча с какво ли не и хем малко организма да се изчисти от тази всичката "химия", та сега дори не мога да си направя изводи - имало ли е смисъл от тези терапии и лечения или съм си забременяла ей така с високите Нк клетки, които съвсем скоро изследвах в Св.Иван Рилски и се оказаха още завишени 20% и също като относителен брой 521 от нормата до 450 май беше....вече голяма бъркотия настана в главата ми - чак не ми се мисли вече по въпоса, ама още се опитвам нещо да разбера ....

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание