0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ранна менопауза
« -: Юли 16, 2008, 10:36:24 am »
   Здравейте момичета.След операция на щтитовидната жлеза преди 7 месеца,се надявах 4е кошмара от дългото 6 годишно чакане да си имаме и ние бебче са към своя край.Но уви.Спря ми МЦ.И когато направих гинекологичните изследвания те бяха като на жена в менопауза-а съм на 32 год.Незнам какво да правя от тук нататък.         
   Искам да попитам дали е възможно ин-витро с моя проблем?
   Има ли и други моми4ета като мен?Дайте ми съвет.
*
Re: Ранна менопауза
« Отговор #1 -: Юли 16, 2008, 11:03:52 am »
Има вариант с донорска яйцеклетка, но според мен преди това трябва да си избереш доктор-специалист по стерилитет. Спирането на цикъла може да се дължи на различни неща,  едно изследване нищо не доказва.
Успех!
*
« Отговор #2 -: Юли 16, 2008, 11:27:00 am »
Здравей Хриси, според мен трябва да отидеш при добър специалист и тогава веч
« Отговор #3 -: Юли 16, 2008, 11:27:55 am »
Така е, може да има редица причини, които трябва да се търсят, ако искаш скоро да забременееш.

а от друга страна защо не се консултираш със специалист по репродукция!
*
« Отговор #4 -: Юли 16, 2008, 11:30:05 am »
и тогава да се настройваш за каквото и да е! Може би е само моментно хормонално състояние или си под стрес......Не си губи времето, а наистина направи нещо, защото както знаеш часовете при добрите специалисти са заети за много време напред и мисля че трябва да действаш веднага! Дано имаш шанс да имаш свои дечица и резултатите да се оправят!
*
« Отговор #5 -: Юли 16, 2008, 12:19:22 pm »
трябва ти добър ендокринолог за да ти вкара хормоните в норма. на 32г. е рано да се говори за ИЯР. обърни се към д-р Катя Тодорова, тя най-добре ще ти отговори на въпросите.
Успех!
« Отговор #6 -: Юли 16, 2008, 13:42:25 pm »
Струва ми се твърде рано, за да е менопауза. Мисля си, че нещата са обратими, така че ти желая успех!
Благодаря ти, Бени!

*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #7 -: Август 09, 2008, 01:41:59 am »
Здравей Хриси, и аз съм набор 76 и съм с изчерпан яйчников резерв - доказва се с Антимюлеров хормон и Инхибин Б. За съжаление на всички нас, не опира до възраст... Дано при теб наистина да е временно състояние, възможно е, но е добре да си сигурна, за да знаеш как да действаш и колко да бързаш. Аз дори се чудя колко време ще можем да поддържаме матката, както досега с хормони. Предполагам, че не може да се прави твърде дълго... Не знам със сигурност, но не е добре да се бавиш, ако нямаш цикъл. Мен ме хванаха, че вървя натам, преди да ми спре окончателно, въпреки че от миналата година имах проблеми с цикъла и вълни, изпотяване, промени в настроението и др. под. характерни за пред менупаузата. Та добре е да побързаш, инвитро с донор е шанса, ако нещата наистина са такива...
Успех:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
« Отговор #8 -: Август 10, 2008, 22:00:04 pm »
Здравей Ети76,
Имам един въпрос въз основа на твоят пост, а именно какво значи "колко време ще поддържаме матката, както досега с хормони". За какви хормони става дума и какво точно поддържат? Питам, защото и аз съм почти изправена пред същия проблем, колкото и да не искам да го приема. След последната ми стимулация за инсе, вече 3 месеца съм без цикъл , но все се надявам да е нещо временно, защото и преди ми се е случвало. Тъкмо преглеждах всичко, което ми е правено, но инхибин Б и антимюлеров мисля, че нямам, за да съм 100% сигурна. Въпреки това FSH e доста зле при мен, а и самите яйчници също. Но се питам с колко време разполагам, ако трябва да се поддържа и матката  :cloud:
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #9 -: Август 11, 2008, 17:05:57 pm »
Здравей, Макче! Аз не съм доктор, та не мога да ти кажа нищо със сигурност... Просто споделям собствения си опит. Аз досега без цикъл не съм била нито един месец, дори в началото на годината имах обратния проблем - идваше ми на 18-19 дни и единия път кървях цели 14 дена!!! И въпреки това се оказах с ИЯР. Та от началото на лятото, док ми предписа Естрофем, за да видим как ще реагира матката, та ако се намери донор - да може да се получи имплантацията. Освен това пия и Дуфастон от 16 до 26-ти ден (по 2т). За Естрофема - също по 2 дневно, от 1-ви(2-ри)ден до 26-ти. Това е при мен, Док каза лятото да не ги спирам, въпреки, че чак септ-октомври ще се надявам на донор, ако има въобще... Та така, нали няма да предприемеш някакво самолечение, аз съм изследвана, така са преценили и слушам... И аз, като теб, също не знам и се чудя, колко ли време ще може така. Защото като попитах, мога ли лятото да не пия нищо, отговора беше, че ако не пия, няма да имам цикъл... Такава е хавата значи, не е добре. До колкото знам, при мен няма никакви шансове на естествена овулация, аз съм си определено за донор, само дано скоро се намери, че според Док, нямаме никакво време (каквото и да значи това,,,)
Успех и горе главата:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)