0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета !
Кога се налага прекъсване тръбите преди ин витро процедура?
Това нормална практика ли  е във всички ин витро центрове?
*
Re: прекъсване на тръбите преди ин витро
« Отговор #1 -: Юли 20, 2008, 13:52:40 pm »
При наличие на хидросалпингс се прекъсват или премахват тръбите.Не е задължително да ти е направена тази процедура,за да преминеш към ин витро.Успех!

« Отговор #2 -: Юли 20, 2008, 16:44:00 pm »
Здравейте момичета !
Кога се налага прекъсване тръбите преди ин витро процедура?
Това нормална практика ли  е във всички ин витро центрове?

Здравей моя съвет е да ги прекъснеш преди ин витро.Аз след първото не успешно се чудех дали да ги прекъсна направих второ и то за мой късмет беше станало но уви влезнало в тръбата.Затова се подложих на операция за прекъсване.И сега на есен пак ще правя ин витро.Решението си е изцяло твое.Каквото и да решиш ти желая успех.

« Отговор #3 -: Юли 20, 2008, 21:53:19 pm »
Привет, момичетата са ти отговорили - при наличие на хидросалпингс общо взето процедурата ин-витро е обречена на неуспех. Течността, която се задържа в тръбите отмива механично ембриона, а май е и тотксична за него. Затова и или се магат, или се прищипват от страната при матката или от тях се отрязва парченце така, че течността да се излива извън матката и да не пречи. Чувала съм, че някои лекари предпочитат третия вариант, защото при първия може да се наруши кръвоснабдяването на яйчниците (може и да греша), а при прищипването е възможно протичане.  При мен имаше хидросалпингс и на двете тръби приложихме третия вариант - прикъсване на тръбите. При първото инвтиро не спулучихме, но резултатът от второто туку-що заспа в спалнята. Желая ти успех!
« Отговор #4 -: Юли 24, 2008, 09:30:47 am »
При установен  хидросалпингс задължително се прави операция,за да се стопира течността.Вариантите са няколко и
coookie ги е описала много детайлно.От мен-всичко най,най-хубаво!

*
« Отговор #5 -: Юли 28, 2008, 16:48:37 pm »
И при мен се наложи да се махнат тръбите.Желая ти успех