0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #40 -: Януари 29, 2011, 15:29:35 pm »
 Здравейте момичета, аз съм нова тук, преди две седмици направих спонтанен аборт, и все още не е спряло да ми кърви, не знам дали това е нормално, понеделник смятам да ходя на лекар, също ми тече и нещо жълто :oops:никога не ми се е появявало такова течение. Колко време след абразиото не трябва да се прави секс
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
« Отговор #41 -: Февруари 01, 2011, 13:38:53 pm »
  Здравей rosito1,

след аборт е нормално прокървяване дните след аборта, но когато кървенето е обилно и продължи повече от 3-4 дни / обилно / се посъветвай с гинеколог.
Възможно е да кюртажа да не е осъществен изцяло/ да останала част в тялото/ ,а това води до силно кървене - интуитивно организма иска да го изхвърли.
Но когато кръвта е премесена с жълтеникава секреция, е възможно да се е получило възпаление. Не ти ли предписаха антибиотик за пиене?

Съветвам те да се обърнеш към специалист, защото е всякакви остатъци в тялото на жената водят до усложнения.

« Отговор #42 -: Февруари 01, 2011, 14:08:43 pm »
Моята менструация беше 50 дни след абразио и определено не беше толкова задоволително, както е било преди тази процедура.Течението беше кафеникаво, премесено с малко алена кръв, но оскъдно. Днес е 23 ден първия ден от предишната менструация. Получих ново кафеникаво зацапване с примеси на кръв, все още не е обилна и алено червена. Дали и на вас ви се е случвало?
 И как се повлия абразиото на организма Ви ?
« Отговор #43 -: Февруари 01, 2011, 15:40:55 pm »
Кати благодаря ти, аз вече от 2 дена нямам кръвотечение само кафеникаво зацапване. Пих антибиотик, изписами и противозачатъчни след 15 ден, на теб изписали ли са ти?
« Отговор #44 -: Февруари 01, 2011, 18:17:27 pm »
Кати благодаря ти, аз вече от 2 дена нямам кръвотечение само кафеникаво зацапване. Пих антибиотик, изписами и противозачатъчни след 15 ден, на теб изписали ли са ти?

Rosi , на мен ми сложиха инжекция антибиотик в деня на абразиото и след него.След което ме изписаха и всичко беше нормално. Противозачатъчни не са ми изписали. В момента лекувам щитовидна жлеза и пия куп други хапчета- еутерокс, метфогама,дуфастон и витамини.

Повече здравословна храна ще ни е необходима и много позитивно настроение.

Стискам палци всичко да се нормализира при теб.:)
« Отговор #45 -: Февруари 01, 2011, 22:10:48 pm »
Благодаря, дано и при теб всичко да е наред и бързо да се излекуваш :)
*
« Отговор #46 -: Февруари 02, 2011, 17:58:48 pm »
розито1 -писах ти в другата тема и тук ще се повторя
Датата на кюртажа се счита за първи ден на цикъл-само че представи си това е насилствено/медицински/предизвикване на цикъл.
Добре направения кюртаж не би трябвала да има кървене повече от 3,4дни като .
Кървенето което си имала е доизчистване лигавицата на матката
Следващ цикъл очаквай между28 и 35ден от датата на кюртажа
Не прави секс до след първия естествен цикъл защото в момента матката ти е травмирана и може да си докараш инфекция.
Не е хубаво да забременяваш поне 3м.защото лигавицата в момента е изтънена и не е подходяща за бременност.затова лекарката ти е изписала противозачатъчни
Но защо на 15ден.? Как се казват тези лекарства?
По правили противозачатъчните се започват между 1ви и 4ти ден от цикъла.
*
« Отговор #47 -: Февруари 02, 2011, 18:04:06 pm »
Моята менструация беше 50 дни след абразио и определено не беше толкова задоволително, както е било преди тази процедура.Течението беше кафеникаво, премесено с малко алена кръв, но оскъдно. Днес е 23 ден първия ден от предишната менструация. Получих ново кафеникаво зацапване с примеси на кръв, все още не е обилна и алено червена. Дали и на вас ви се е случвало?
 И как се повлия абразиото на организма Ви ?
Здравей Кати. Да възможно е първите месеци цикълът ти да е по оскъден. но би трябвало да се нормализира до 5,6 месеца.
Аз бях с много обилен цикъл винаги придружен със съсиреци но след кюртажа драстично намаля за което до някъде се радвам защото преди беше невъзмножно да излизам навън првите два дни .Така че това е нормално но ако продължава да е съвсем оскъден след 3м отиди на лекар за консултация
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2011, 18:36:55 pm »
И аз не знам какви са точно противозачатъчните, рецептата е в мъжа ми но му казах да не бърза да ги купува ще се посъветвам и с моята гинеколожка, пък за секс дори и не мисля, мисля само за  :bori_007: :bori_004: :bori_005: но трябва да си го избия вече от главата. Когато стане стане, но като не мога.....Аз ще чакам 3,6,7 месеца, но и ако тогава не стане или пак ме сполети същото, но стига вече съм се оплаквала ще вземе да ви писне от мен :)
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2011, 21:42:05 pm »
Здравейте! И аз преживях аборт в 10г.с. преди 24 дни.Кървенето спря на 8-9 ден като накрая беше много бледо розово.Доктора каза,че цикъла трябва да дойде между 30-тия и 40-тия ден от абразиото.Днес ми донесоха хистологията и в нея пишеше много оскъдна информация-(дословно)"92-Възпалена децидуа.Липсват хорионни въси"
Някой по-запознат може ли да каже нещо по въпроса за тези въси-какви са,защо са и защо липсват?Не мога да открия нищо в Гугъл-все за биопсия на тези въси пише.Ще съм благодарна,ако по-компетентните си кажат мнението,защото вече се побърквам :(Съчувствам на всички,които преживяват този кошмар-дръжте се момичета,сигурна съм че каквото е станало е за добро...
*
« Отговор #50 -: Февруари 03, 2011, 15:05:30 pm »
Момичета знам че ви е много трудно в такъв момент,но вие сте големи Момичета ,
НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ЗАБРЕМЕНЯВАТЕ ВЕДНАГА СЛЕД АБОРТ. Не е добре, поради оскъдната лигавица ако се забременее веднага ,може да се стигне пак до спонтанен аборт.Дайте шанс на организма да се въстанови за да станат нещата както трябва .За аборти до 12 седмица е добре да се изчака 3 естествени цикъла за аборти след това повече 6,8 месеца

Хориалните въси ,посредством тях се храни плода до пълното образуване на плацентата а това окончателно става след 12 седмица .Тези хориални въси пък се хранят от жълтото тяло което произвежда хормона прогестерон. Ако е имало прогестеронова недостатъчност на организма се стига до спонтанен аборт в следствие на това може да доведе и умиране на плода и пак спонтанен аборт. Ако разбира се причината за спонтанния аборт не е генетична в самия плод.Плодното яйце се захваща посредством тези въси за лигавицата на матката и от там започва .
Абе сложни са тези неща. Не се вглабявай в тях .Гледай да се въстановиш и давай за следващи опити за бебе
« Отговор #51 -: Февруари 03, 2011, 17:07:00 pm »
Определено ще изчакаме 3-те цикъла и тогава ще започваме новите опити...Благодаря за информацията за въсите,малко ми се поизясниха нещата.Лекарят ми изписа и 3 месеца противозачатъчни,за да сме сигурни,че няма да забременеем през това време.Просто,както казвате,въпрос на време и на психическа нагласа е всичко.Желая на всички бързо възтановяване,леко забременяване после и спокойни 9 месеца без проблеми! :D
*
« Отговор #52 -: Февруари 03, 2011, 18:54:58 pm »
Самия организъм като цяло иска това време .След прекусване на БР хормоните сташно много се разбутват ,дайте време и натях да затиктакат като швейцарски часовник.

Много добре 3 противозачатъчни е супер .ще видиш че после ще забременееш много бързо.
И да се похвалите после. :balk_602:
« Отговор #53 -: Февруари 03, 2011, 19:56:59 pm »
Дай Боже всичко да се оправи!И дано да се похвалим с добър резултат след година:)
*
« Отговор #54 -: Февруари 03, 2011, 23:57:49 pm »
Дай Боже всичко да се оправи!И дано да се похвалим с добър резултат след година:)
Започвай още май, юни яки тренировки за бебе. :D
« Отговор #55 -: Февруари 04, 2011, 00:10:43 am »
Дам,решии сме началото на май да почваме опитите...и доки каза,че хем след аборт се забременява лесно,хем след противозачатъчни,но каза да не се притесняваме ако не стане от раз.А относно темата за цикъла след аборт,периода след който идва самия цикъл зависи ли от дължината на нормалния цикъл?Примерно при мен е на около 30 дни обикновено-това дали значи,че ще дойде около 30–тия ден?
*
« Отговор #56 -: Февруари 04, 2011, 00:16:08 am »
Принципно Да. И при мен е така .Дори след последия аборт ,който беще в чувствително по-голяма седмица доки ме предупреди да не се шашка може и на 40 ден да дойде но той ди дойде точно само с 2 дни закъснение.Това е добре защото хормоноте бързо са си влезли в ритъм ,но не при всички е така .много рядко може да се случи и по-голямо закъснение.
« Отговор #57 -: Февруари 04, 2011, 22:06:59 pm »
Благодаря за отговора!и скоро да се похвалим с  :bfp1:
« Отговор #58 -: Февруари 05, 2011, 08:35:55 am »
 Здравейте момичета :) Нямаше ме няколко дни.

Благодаря Zari за информацията. Полезно е,когато чуеш и свериш часовника :)

Rali-  и при теб ще се нормализират хормоните,но  Zari е права, необходимо е време. Сега и аз си обяснявам неразположението ми. Малко ме изплаших с позивите за повръщане и силното главоболие. След него се нормализира кръвотечението и 3 дни беше нормално- алено кървене. Днес е 4 ден и утихва.:) Щастлива съм,че се нормализира малко от малко.  Но Zari е права, лигавицата не се е възстановила-при мен и този път беше оскъдна.

Rosi и аз да попитам какви противозачатъчни са ти изписали и с каква цел.При нас предупредиха да се пазим 3м,но противозачатъчни не са ми изписали. Не  че не ми изписаха един куп други :)

Горе главите момичета, заедно ще преодолеем неприятните мисли.  Никой не отрича, че душата най-много я боли.Но след 5-6 месеца ще пишем в друга тема ;) колко хубави мами сме. Прогонете лошите мисли. Аз лично го правя с йога.
*
« Отговор #59 -: Февруари 05, 2011, 10:28:32 am »
Противозачат.се изписват точно с тази цел за да не се получи БР ,което не е много желателно за момента поради по-горе описани причини ,освен това е и за регулиране на хормоните .А после практиката показва че се забременява бързо и лесно