0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: По-прохладна седмична 21.07 - 27.07
« Отговор #60 -: Юли 24, 2008, 17:32:44 pm »
Привет от нас!
Утре Андреа става на месец. Вълнуващо.
Обаче с вчерашната разходка в дъжда й се запуши носа.
Дайте рецепти за отпушване! Слагам й само солената водичка за бебета,но не действа. А бебешочката се мъчи като суче-не може да диша и се изнерви много.

Теоха, а с помпичката за отпушване на нослета пробва ли? Изчисти нослето на Андреа преди кърмене, за да може да се нахрани спокойно. Иначе има разни капки, но в листовките на повечето пише, че са за деца над 2 год.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #61 -: Юли 24, 2008, 17:34:50 pm »
Теоха, чувала съм да капнеш кърма в носа, ама не съм го пробвала, ние толкова малки такива неволи не сме имали
иначе да- ползвай помпичка, както е написала Габи
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #62 -: Юли 25, 2008, 14:03:20 pm »
Благодаря ви,момичета!
Помпичка за нос все още не съм купила,но отпуших носа като капвах с капкомер кърма. Наистина кърмата е универсално лекарство.
Сега носът е добре,но общото мрънкане,плачене си остана.Да се чуди човек от какво е- настинка ли,колики ли или просто каприз.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #63 -: Юли 25, 2008, 14:18:16 pm »
Теоха, ако това със запушеното носле продължава повече от 2 седмици не е лошо да пуснете секрет от носа, за да изключиш вероятността да си носите някоя бактерия.
*
« Отговор #64 -: Юли 25, 2008, 16:28:30 pm »

Както вече писах – 8ми ден Никола с разтройство. Всеки ден по 3 пъти провеждам с майка ми следния разговор:
Тя: - какво му даваш
Аз: - изреждам
Тя: - даде ли му въглен
Аз: - не, няма да му дам
Тя: - защо, той е много полезен, няма да му навреди – следва половин часова тирада за ползата от въглена
Аз: - няма да му дам, защото въглена не помага за разтройство и освен това неутрализира останалите прахчета, с които го тъпча, вкл. и билките
Тя: - защо, той е много полезен, няма да му навреди – следва още половин часова тирада за ползата от въглена

Днес, Никола е с нея. Естествено провели сме вече горния разговор. Точно преди половин час победоносно ми съобщи, че му е дала 1 хапче активен въглен.

Какво да кажа....
В очакване ....
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #65 -: Юли 25, 2008, 16:31:54 pm »
Аз си мислех, че само свекървите са неразбрани и своенравни  :(.
Дано скоро се оправи Колето. Стискам палци.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #66 -: Юли 25, 2008, 16:32:58 pm »
E, какво да кажеш, нищо, няма смисъл. Дано се оправи бързо детенцето, пък може и от въглена да е :wink:
Пусна ли му посявка?
*
« Отговор #67 -: Юли 25, 2008, 16:38:43 pm »
Утре пускам посявка.
При нас е обратно - свеки е много дисциплинирана
В очакване ....
*
« Отговор #68 -: Юли 25, 2008, 16:53:24 pm »
Фуси, хайде дано да се оправи детенцето, та ако ще и с въглен да е, въпреки че аз съм пила и няма голям ефект.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #69 -: Юли 25, 2008, 18:12:37 pm »
Оххх, Фусита ...
онзи ден след работа взехме Стефания и тъй като баща й както никога не беше на работа отидохме на центъра да се разходим. Седнахме на кафе, срещнахме наши познати с бебе на 11 м. Бебето- Магдалена, оказа се, че има имен ден и бащата купил една кутия Фигаро да почерпи. И мацката отваря кутията и първо в ръцете на Стефания тика, не мога да сваря да махна кутията и обяснявам, че моето дете такива неща не яде  8O при което - ама ти не й ли даваш, тя нали вече голяма  8O майката на въпросната мацка и тя беше там и ме изгледа с един усойнически поглед, аз повтарям детето не яде, тя като ме почна- детето щяло да му се поремне, да съм му дала, поне ядката  8O как можело такова нещо.
Викам- давайте си на вашето дете, моето дете като не е попаднало на майка скоро сладко няма да яде  :x
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #70 -: Юли 26, 2008, 12:35:59 pm »
Бебето- Магдалена, оказа се, че има имен ден и бащата купил една кутия Фигаро да почерпи.
Добре, че не са носили за почерпка и уиски ;)
 :lol: :lol:  :lol:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #71 -: Юли 26, 2008, 16:48:22 pm »
Оф, Мини - кво да ти кажа,свекито много обича внук си, обаче вчера за малко кола да пропием ...
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #72 -: Юли 26, 2008, 17:08:50 pm »
племенника пие бе, и от кафето на майка си
и през това време суче, да не вземе да пресъхне  :x
пет седмици е по-малък от нас
направо съм като индианец сред тези майки  :(
*
« Отговор #73 -: Юли 26, 2008, 19:06:45 pm »
Здравейте майки, пише ви току що оживяла майка.

Тони беше хванал летния ентеровирус, съпроводен с обилно повръщане и свръх обилна диария, такава каквата не съм виждала никога през живота си. Детето се държа до последно, едвам когато му пуснаха системата се предаде и два дни не помръдна от леглото горкото. Няма такъв страх и ужас, незнаех дали съм жива или умряла, но преживяхче заедно с Тони. Толкова безпомощно детето не бях го виждала, до тази сутрин неможеше да се изправи от легнало в седнало положение, неможеше да ходи.Сега е ОК и съм най щастливата мама на света.

Единствено здраве ви желая мамчета и се пазете.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #74 -: Юли 26, 2008, 20:37:05 pm »
Перде, много съжалявам да чуя, че сте били болни :(
Дано се възстановите по-бързо.
Няма по-гадно от това да ти е болно детето и да го гледаш как се мъчи и е безпомощно.
*
« Отговор #75 -: Юли 26, 2008, 20:48:22 pm »
племенника пие бе, и от кафето на майка си
и през това време суче, да не вземе да пресъхне  :x

Той голям хитрец бе, пие си кафето с мляко  :lol:
Перденце, съжалявам за ужаса който си преживяла. Дай Боже подобни случки да бягат по-далече от всички ни!
*
« Отговор #76 -: Юли 26, 2008, 20:51:38 pm »
Лелееее Перденце, добре че е преминало. Целувки за малкия юнак!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #77 -: Юли 26, 2008, 20:56:27 pm »
Наде, съжалявам за преживяното
браво, че си реагирала адекватно, да ни се чудиш как намираме сили в такива ситуации направо
надяваме се Тони да стане вече едно лъчезарно безпроблемно детенце, което да те дарява само със щастливи моменти и всичко до тук да остане в миналото
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #78 -: Юли 26, 2008, 21:06:05 pm »
Наде, вярно си е гаден този ентеровирус. И ние го бяхме пипнали, както писах. Цуфки и здраво дете ти желая.

А ние май ще ходим на очен лекар - от два дена си търка очите и при съобщенията за вирусен конюктивит, който поразява ретината, предпочитам консултация със специалист. Да знаете дали доктор Топов преглежда или е в отпуска?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
« Отговор #79 -: Юли 26, 2008, 22:03:18 pm »
Перденце, желая много-много бързо пълно оздравяване на Тони и много кураж за теб! Целувки и за двама ви!

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!