Абе, момичета, има ли такова нещо като психогенен стерилитет?!
От близо 5 години отитваме, забременях веднъж-загубих го в 6-7 седмица, пих Клостили 3-4 пъти досега, лекувах хламидии, правих цветна снимка, фоликулът веднъж не се спука- хоп, ЛУФ синдром, хормони (1. висок пролактин-неспазени условията за вземане на кръв; 2. ФСХ -2 единици над горната граница,на следващия цикъл - ФСХ на горната граница), антифосфолипидни антитела-веднъж над нормата, веднъж -ОК, спермограма - нормозооспермия.
А как ми е писнало всички да ми повтарят- "Успокой се и ще стане".
Сегашния ми доктор все ми повтаря: "Като те гледам - психогенен стерилитет". Хубаво бе, мама му стара, ама предишния път ми каза : "Закъде да бързаш, ти и без това късно си се сетила..."
До гуша ми дойде. Вярно е, че забременях когато бях спряла да мисля и чаках времето за лапароскопия, и много още момичета забременяха така, докато чакат нещо, ама нямам закога да чакам.
Извинете ме, че пиша толкова объркано, но вече съм отчаяна.
Нямам идея какво да правя- инсеминация ли, да започна успокоителни ли да пия или да се откажа от надеждата за дете. Мъжът ми не иска да говорим за осиновяване, а за инвитро - не мисля, че имам възможност дори по програмата на НЗОК.
Мили момичета, съжалявам, че пиша толкова отчаяна тема. Знам, че единствено тук мога да получа истинско разбиране, защото почти всяка една жена тук е наясно с мъката и отчаянието, когато усещаш, че нещата са извън твоя контрол.