0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За хепарина искам да попитам
« -: Февруари 08, 2006, 16:01:57 pm »
След третия път, в който имах положителни тестове за бременност, но все пак ми дойде направихме генетични изследвания, които показаха, че имам изменения в генетичния вриант на гена на тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa(носител на хаплотип А2- хетерозиготен носител на хаплотип А2.
На листа с резулатите пише това:
Носителство на хаплотипа А2 се свързва с предразположение към повишена агрегация на тромбоцитите и повишен риск към венозни и артериални тромбози.
изледванията са правени е Плевен и там не ми казаха да предприема нищо за това, а заради другото измемнение да neofolic forte.
По съвет на доц. Конова говорих по телефона с д-р Тодорова в София и тя каза, че предвид на натрупванията на много фактори( имам си и положителни антинуклеарни антитела) препоръчва хепарин.

След цялото това дълго обяснение ме интересува има ли тук момичета с такива проблеми или такива, които са на хепарин.
Питанките ми са следните:
Кой го изписва?
Кога започва да се приема и под каква форма е- хапчета, инжекции?
Признавам си, че не разбирам, но от това, което четох хепарина пречи на кръвосъсирването, като при мен може да се е получило тромбче, което да е спряло нещо към ембриончето.
За колко време се приема хепарин при бременност?
Какви са опасностите при лечение с хепарин?

Благодаря предварително
*
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2006, 16:13:28 pm »
Еви, изчакай jam да дойде, тя ще ти обясни подробно, тя е на хепарин почти от самото начало на бременността. На мен ми го слагаха в болницата като бях хиперстимулирана,  сгъстявала се кръвта и трябвало да ми бият фраксхепарин - на инжекции е подкожни - на мен ми ги биха в ръката. А за назначаването - не знам кой точно трябва - изписаха ми ги от ин витро екипа. Слагаха ги в продължение на около седмица по една всеки ден, после ми ги спряха. Това е което знам аз.
Другите изследвания за антитела в норма ли са?
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2006, 16:17:29 pm »
Да, в норма се. правих ги по време на безплатното изследване от израелския професор.
Антинуклеарните, които са извън нормата ги повторихме с доц. Конова и пак бяха така
*
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2006, 16:43:19 pm »
Ми Евка според мен доц.Конова трябва ди ти каже как влияе хепарина, защото ние и за това говорихме ,но общо взето някак на бързо ми отговори и неможах да запоня.Пък и доста информация научих та малко се омотах.
А въобще идеята зе хепарин кой ти я даде
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #4 -: Февруари 08, 2006, 16:46:10 pm »
Надинка, д-р Тодорова , на която се обадих по препоръка на доц. Конова ми каза, че трябва и хепарин.
*
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2006, 16:54:15 pm »
Ами питай д-р Тодорова защо как къде.
Защо и хепарин, друго кво ти казаха да пиеш

« Отговор #6 -: Февруари 08, 2006, 17:03:03 pm »
Фолиева киселина от по-високата доза - Neofolic forte, трябва да правя и вливания на гамаглобулин и хепарин и това ми е напълно достатъчно  :(
*
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2006, 17:19:23 pm »
миличка има различни хепарини някой налагат следенето на кръвта ежедневно, но не всички. А един тромб може да навлече много неприятности на теб самата. Съветът ми е задължително лекар.
*
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2006, 17:24:08 pm »
Мдаааа и при мен не се знае какво  ще излезе,чакам си все още резултатите, но и аз съм май за имуновенин.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2006, 17:31:46 pm »
Ето ТУК Джам е отговорила.
По-добре е фраксипарин или клексан.
*
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2006, 17:10:53 pm »
Аз съм хетерозиготен носител на R506Q - ген за тромбофилия.
Доц. Конова ме посъветва да се свържа с д-р. Катя Тодорова и да направя консултация с хематолог.

Снощи бях при хематолога, ето какво ми каза:

1. Ниско - дозов Хепарин или Clexan 40 - ежедневно до предпоследния преди раждането. Трябва да си го поставям сама, подкожно в ръката или в корема до пъпа.
2. Aspirin 80mg, ежедневно.
3. Да направя консултация с проф.Т Лисичков, хемостазиолог в НЦХК, каза че е бил един от най-добрите в тази област.

А ето какви отговори доц. Конова по мейла:
"Dobre e da se zabremenee na fona na aspirin - 100 mg - po 1 tabletka vecher, a pri polozitelen test - vednaga heparin."
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2006, 01:58:25 am »
Не ми е ясно за аспирина.Купих си от най-малкия/ами той е100мг./.Как ще се чупи и дели ,за да стане 80мг?И изобщо продава ли се някъде аспирин от 80мг?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2006, 07:25:59 am »
Е, от 100 мг няма да го чупиш. Взимаш то целия.
Аз пия по 110 мг.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2006, 11:28:18 am »
чак сега виждам темата.
аз, както знаете, съм с неизяснен евентуален антифосфолипиден проблем (2 пъти в Плевен леко завишено едно от антителата, после 2 пъти в София същото антитяло излиза в норма).
независимо от това, третираха ме все едно, че имам антифосфолипиден синдром.
аспирин от месеца преди забременяването по 80 мг ежедневно (това значи една голяма таблетка от 325 мг - това е стандартната голяма таблетка - се чупи на 4 части и се пие по 1 четвъртинка на ден).
веднага след инсеминацията почнах с ниска доза фраксипарин (вид нискомолекулярен хепарин) - от 0.3 мл или 2850 IU, ежедневно, подкожно. инжекциите са готови за поставяне, на мен ми ги слагаше съпругът ми.
тая терапия ми я назначи доктор Владимиров, всички я одобриха в последствие.
тия дни се консултирах пак с доц.Конова и предвид на негативните двукратни резултати от софийското ми изследване, тя разреши да спра хепарина вече, но да остана на аспирин до малко преди раждането.
при дълго приложение на хепарин задължително се следи коагулационния статус - 1 път месечно. при мен нямаше отклонения от нормата. опасности за бременната или плода няма никакви, само ползи. при мен единственият страничен ефект беше, че след дългото бодене (над 4 месеца), започнаха да ми се образуват едни възли под кожата на ръцете след всяка инжекция. другата опасност е за джоба - моят фраксипарин в аптеките струва 7 лева инжекцията, аз се снабдявах по цени на едро за 5.60, но пак - смятайте какви пари са това за няколкомесечно приложение...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

loni77

« Отговор #14 -: Февруари 23, 2006, 23:59:55 pm »
Здравей, може би вече си намерила отговори на въпросите, но аз все пак да си кажа. Аз имах 4сп. аборта щях да загубя и това бебче ако не беше д- Тодорова, д-р В. Димитрова , клексан и аспирин :wink: . Няма никаква вреда за плода аз бях на тези хапчета от 16г.с. до началото на 9м, тогава минах на фраксипарин. Аз не съм от София и се наложи да лежа почти 2м в МД докато родих. Всички мислеха, че няма да изкарам до 9м а аз родих 6 дн след термин :D  Пожелавам ти много успех.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #15 -: Април 11, 2006, 14:56:24 pm »
Джамче, а откъде си взимаше хепарина на едро?
А сама мога ли да си го поставям?
Колко време преди бременността ти го предписа Владимиров?
А колко време след бременността се консултира пак с Конова?
Колко въпроси зададох. :oops:
И на мен той ще ми го предписва, затова те питам.
*
« Отговор #16 -: Април 11, 2006, 15:41:28 pm »
А аз искам да попитам по специално за клексана.  Какъв грамаж си приемала? И се присъединявам към въпросите на Данидан.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: За хепарина искам да попитам
« Отговор #17 -: Април 16, 2006, 10:55:41 am »
Цитат на: wa_wa
След третия път, в който имах положителни тестове за бременност, но все пак ми дойде направихме генетични изследвания, които показаха, че имам изменения в генетичния вриант на гена на тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa(носител на хаплотип А2- хетерозиготен носител на хаплотип А2.
На листа с резулатите пише това:
Носителство на хаплотипа А2 се свързва с предразположение към повишена агрегация на тромбоцитите и повишен риск към венозни и артериални тромбози.
изледванията са правени е Плевен и там не ми казаха да предприема нищо за това, а заради другото измемнение да neofolic forte.
По съвет на доц. Конова говорих по телефона с д-р Тодорова в София и тя каза, че предвид на натрупванията на много фактори( имам си и положителни антинуклеарни антитела) препоръчва хепарин.

След цялото това дълго обяснение ме интересува има ли тук момичета с такива проблеми или такива, които са на хепарин.
Питанките ми са следните:
Кой го изписва?
Кога започва да се приема и под каква форма е- хапчета, инжекции?
Признавам си, че не разбирам, но от това, което четох хепарина пречи на кръвосъсирването, като при мен може да се е получило тромбче, което да е спряло нещо към ембриончето.
За колко време се приема хепарин при бременност?
Какви са опасностите при лечение с хепарин?

Благодаря предварително

Wa_wa,

моите генетични изследвания от Плевен относно :

Генетичен вариант в гена на тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa:
(носителство на халотип А2)
Хетерозиготен носител халотип А2

Интерпретеция на резултата:

Няма изменения в изследваните генетични фактори свързани с предразположения към тромбофилични състояния.

Защо при теб са направили такива заключевия? 8O

При последната ми Ин витро процедура имах 3 положителни теста, след УЗИ док. имаше съмнения за ранна бременност, но  не беше сигурен след две УЗИ изследвания в рамките на две седмици. Заключението му беше  Псевдо-гестационен сак, менструацията ми дойде след 9 дни закъснение а ЧХГ хормона в кръвта ми в деня на менструацията беше 18IU/ml.

Предполагам, че ще бъде добре да направя  Генетична и Имунологична консултация.
Правила съм имунологични изследвания но май са недостатъчни.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #18 -: Април 16, 2006, 11:55:09 am »
Здравейте момичета.Имам 3 спонтанни аборта в самото начало на бременноста.Последния сигурен беше преди около 6 години.
Точно преди 3 години ми закъсня 1 седмица и си направих тест и резултатът беше положителен.Но на другия ден ми дойде М.Тогава не съм ходила на лекар заштото малко беше закъснението......................
.....От 1 година взех сериозни мерки и се обътнах към специалисти.
При половинката е всичко наред
При мен има частично запушване на лява траба ,дясната е идеална.Имам сраствания от ляво и обърната матка.Направиха ми пълни кръвни изследвания и всичко наред.Изследвах и фосфолипидни антитела и те са наред...............................
Така след всичко това лекари прецениха че съм за инсе.
Направих 1 инсе със стимулация .След 7 дневно закъснение отидох на ултразвук и си направих ЧХГ.
Чхг беше 12,5 .На утразвук ми казаха че лигавицата е много много тънка и че този път май няма да стане ,да спирам да пия дуфастон и естрофен.Така и направих и след 2 дена ми дойде................
Заключението беше че явно при мен е проблема със задържането поради това че лигавицата НЕНАРАСТВА.!!!!(по време на инсе тя беше 7мм)
Момичета ,въпросът ми е дали нетрябва да направя и други имунологични изследвания.Ако е така ,какви точно????И ако може да ми кажете каква е цената!!!!!!Изгубих много време в лутане по прости гинеколози и вече съм на 30 така че нямам много време.................
Предварително ви благодаря за отговорите. :lol:  :balk_117:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #19 -: Април 16, 2006, 12:04:38 pm »
Ади,
аз се интересувах за цената на инунологичните и генетични изследвания при доц. Конова и Missy беше така добра да ми напише, че излизат (всичко заедно) 105лв. Аз бих си направила всички:)
Успех, дано откриеш причината за незадържането и да се пребориш с нея в най-скоро време:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6