Съни,
слушай сега, мила. Първо се успокой. Мисля, че и другите преди мен са успели да те успокоят.
На Михаела и откриха шум, на един месец. Тя престоя в болница от раждането си до 30 ия ден поради недоносеност и въпросният шум се появи 2-3 дни след изписването. Педиатърката го чу на слушалка и ни прати при детски кардиолог. Оказа се, че шумът е функционален. Дължеше се на по-бавно затваряне на ...не помня на кое точно, което е свързано с недоносеността. След около месец шумът беше изчезнал.
До тук добре. Миналата седмица по време на прегледа, отново се установи шум, можело и да е функционален, можело да се държи на анемия, често срещана при недоносени деца. Затова пуснахме ПКК и диференциално броене /това пак е кръвно изследване/ да се види анемия ли е, какво е. И тези дни пак сме при кардиолог.
Искам да ти кажа, че сега този път въобще не съм се шашнала. Днес ще взема резултатите от изследванията. Но пък дори и да има малко нисък хемоглобин, какво от това - аз съм си така цял живот. А детето ми е изключително енергично и жизнено, рита с крака, мята ръце, обръща се, надига се, хили се и има червени бузи, сякаш съм и слагала руж. Така че, не прилича на анемично.
Съни, спокойно, едва ли ще е нещо толкова стряскащо. Дано се окаже функционален шум.