0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

скъсяване на маточната шийка с 30%
« -: Юли 29, 2008, 12:26:49 pm »
Здравейте момичета, на последния преглед док ми каза че имам скъсяване на шийката на матката с 30% и ми изписа да пия магнерот.Но не ми спомена нищо относно това, трябва ли да внимавам с движенията и дали трябва да лежа.Аз продължавам да си ходя на работа, да шетам из къщи и незнам дали да му се обадя за консултация относно тези неща.Ако някоя от вас също е имала скъсяване на шийката на матката по време на бременност, няка сподели дали това е опсно и трябва ли да се лежи и да бъда много внимателна.

Re: скъсяване на маточната шийка с 30%
« Отговор #1 -: Юли 29, 2008, 13:34:11 pm »
Мисля, че трябва да си на по-почивен режим. Питай си док все пак, но ако не ти е проблем, дай го по-спокойно. Но шпа нещо размеквал шийката, така че питай и за него, да знаеш дали е добре да го избягваш.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #2 -: Юли 29, 2008, 16:26:08 pm »
На твое място бих почивала повече. В коя седмица си? Това също е важно, понеже колкото по-голямо става бебето, толкова повече натежава.
А как установи скъсяването? С преглед с ехограф или мануален преглед?
Контракции имаш ли?
Не се паникьосвай - аз бях с почти изгладена шийка на матката последните 3 месеца, но удържах, така че когато човек е подготвен страшно няма.
Успех от мен.
« Последна редакция: Юли 29, 2008, 16:28:08 pm от Фоксче »
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #3 -: Юли 29, 2008, 23:32:15 pm »
 в 27г.с съм.Понякога имам контракции да- втърдявяне на корема и болки в кръста.Скъсяването ми го установиха чрез гинекологичен преглед.
« Отговор #4 -: Юли 30, 2008, 07:17:59 am »
Говори с лекаря си, но аз на твое място бих спряла ненужните движения и бих си почивала много, дори и да е презастраховане. В 27-ма седмица не е нужно да се правиш на герой и да ходиш на работа - вземи си болничен и се наслаждавай на бременността си, почини си - после няма да имаш време. Не ми харесва, че контракциите са ти болезнени - и за това говори с лекаря.
Успех и стискам палци.
*
« Отговор #5 -: Юли 30, 2008, 10:02:12 am »
Според мен е редно да потърсиш и второ мнение. Аз много изстрадах от лекарска немърливост с този проблем. Мился, че не само не трябва да ходиш на работа, а и да си почиваш повече!
Успех!
Фоксче, при теб в коя седмица се откри проблема? Не ти ли направиха серклаж или беше вече късно? Позволяваше ли си поне леки разходки или постоянно лежеше?
« Отговор #6 -: Юли 30, 2008, 12:59:02 pm »
Имам един аборт в 25-та седмица преди тази бременност - серклаж не ми правиха - до 26-та седмица всичко беше на ред - явно при мен като натежи бебето и се получава този проблем. От 26-та седмица до планираното секцио 19 дни преди термин, съм лежала. Ставах само да ходя до тоалетната и през ден до клиниката на вливания. Важно е човек да е предупреден и да се пази. Успех.
*
« Отговор #7 -: Юли 30, 2008, 14:15:58 pm »
Благодаря за бързия отговор. Информацията ми е доста полезна.
Аз също имам един аборт в 20г.с. Сега при нова бременност ми се препоръчва серклаж в 13-14г.с. Дано имам късмет и всичко да е наред.
« Отговор #8 -: Юли 30, 2008, 16:05:07 pm »
Всичко ще бъде на ред ocean   :bighug:
*
« Отговор #9 -: Юли 30, 2008, 16:53:35 pm »
Фоксче, още веднъж ти БЛАГОДАРЯ!   :bighug:
Дай Боже!
« Отговор #10 -: Август 29, 2008, 18:26:34 pm »
Изобщо не се притеснявай относно това скъсяване на маточната шийка. Давай го само на по-лек режим и така.Една приятелка я бяха изплашили, че няма да може да си износи бебето, че трябва да лежи до края на бременността и т.н глупости. Добре, че не ги послуша докторите, роди си онзи ден живо и здраво момиченце и то дори го преноси с 5 дни. Абе не знам тези доктори защо така само всяват уплах у бременните-чудна работа! Давай го по-спокойно и всичко ще е ок! Успех!
« Отговор #11 -: Август 30, 2008, 07:49:38 am »
С това няма да се съглася - при всички случаи е по-добре да се пазиш, отколкото да разчиташ на това, че една приятелка не послушала лекарите и си родила детето след термин. Ами ако беше го родила 2 месеца преди термин? Ами 3 - виж ме мен и ocean, прочети за други недоносени бебчета или бебчета, родени прекалено рано за да оживеят, пък после говори за приятелки - при всички положения когато има какъвто и да е проблем по време на бременност, човек трябва да подходи отговорно.
« Отговор #12 -: Август 30, 2008, 11:25:37 am »
Привет на всички в темата. Аз имам същия проблем и съм страшно притеснена. В 20 седмица съм и след като ми каза Д-р Велев от Шейново,че имам такова скъсяване,т.е. 2,2см. шийка, съм на легло от една седмица, поне докато не преценят дали да ми се направи серклаж. Иначе и аз имам леки контракции от време на време, но не болезнени. Нещото, което ми притеснява е че се събуждам през нощта и ме боли ниско корема, но без контракции или някакво изтичане. Не мога да разбера от къде идва тази болка.Бременността ми е втора. Имам едно слънчице на три години, но с първата бременност не съм имала такъв проблем.
« Отговор #13 -: Август 30, 2008, 14:20:45 pm »
Аз съм на мнение, че страх лозе пази. Износих бременност 6 месеца на легло, от които 3 в болница (не че нещо толкова ми правеха, ама така, да ме наглеждат)  с шийка след серклаж от около 2 см. Кой знае дали щях да износя ако бях щъкала и не се бях притеснявала - Божа работа. Родих на планираната дата за секцио, 10 дни преди термина. А ако детето ти е много чакано, много желано и много изстрадано (не че за другите не си заслужава, де), на твое място бих жертвала няколко месеца от обичайния си режим на живот, за да не си блъскам главата, ако стане беля.  Татко казва - ти прави каквото трябва, пък да става каквото ще.
*
« Отговор #14 -: Септември 05, 2008, 22:35:43 pm »
И аз съм на това мнение щом ти е по къса шийката по добре на лек режим. Лежах и се молих 6 месеца и имам така дълго чакания бебо. Направиха ми серкалж 13 седмица и от тогава само на легло в къщи.Първата ми бременност загубих близнаци 20 седмица не че не лежах но имах големи кръвоизливи и втората ми бременоост беше неуспешна родих 29 седмица момиче което след два дни почина хем също от стах лежах и имах само в началото зацапване . По добре е да се пазиш и дано всичко е наред. Успех на всички . Някои хора не ставаме лесно мами . :(

*
« Отговор #15 -: Септември 16, 2008, 13:54:01 pm »
Здравейте,

Иска ми се да споделя и аз мъката си. В 23 седмица без никакви симптоми за няколко часа поради отваряне на шииката загубих така дългоочакваното си бебче. До средата на 4 месец бях нон стоп на легло. След което всичко уж беше наред и ми позволиха да си правя разходки, но така и не се върнах на работа. И така една вечер получих силни контракции (нямах идея, че това са контракции) и няколко часа по-късно отидох в болницата, където ми казаха, че шииката се е отворила.Опитаха се да направят серклаж, но безуспешно. Така че пазете се, каквото и да ви каже доктора. Мен даже на екскурзия ме пращаха, тъй като бремеността ми била нормална, но явно не е било съвсем така...ще се радвам ако момичета минали през същия кошмар споделят как са се възстановили...
*
« Отговор #16 -: Октомври 02, 2008, 14:09:52 pm »
Здравей, KG,
като повечето неша на този свят, и това се преживява. На мен ми се случи веднъж в 3-тия месец на бремеността ми (преди 12 години). Помня, че отидох в банята и видях кръв, а дори ен бях усетила и болка преди това... След прегледа ми казаха какво се е случило и ме приеха в болницата за кюртаж. Това, което ясно си спомням беше, че много плаках. В ума ми бе само мислълта за малките бебчета (е, не точно, де, но аз тогава не го възприемах така) и това дали аз съм им навредила по някакъв начин. Да ти кажа, всичко си дойде на мястото само и единствено с подкрепата на всички около мен и желанието ми да им повярвам. Трябваше само да изчакам около 4-6 месеца преди да подновим опитите за бебе. Година по-късно бях много щастлива да разбера, че съм бременна. Естествено, ми предложиха серклаж в 3-4 месец и той май спаси ситуацията. Сега имам страхотна 10-годишна дъщеря. Можеш да излезеш от това положение само с вяра оптимизъм. А, и нещо много важно - не мисли, че ТРЯБВА да забременееш. Просто се наслаждавай на живота и мъжа до теб. Когато си спокойна, нещата сами ще дойдат при теб/вас!!! Беди здрава и се УСМИХНИ... веднага  :wink: