0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

относно инсемацията
« -: Август 04, 2008, 00:10:09 am »
извиняваите за тъпия въпрос но кажете ми моля какво е инсемацията-подробности за нея-как се прави,защо се прави и каква е процедурата.
благодаря ви предварително-много научих от вас и знам че и сега ще ми помогнете
Re: относно инсемацията
« Отговор #1 -: Август 04, 2008, 00:33:12 am »
Автоматично, чрез този метод се преодoляват влагалището и цервикалния канал, както и някои леки отклонения в сперматогенезата. Т. к. материалът постъпва директно в матката, е необходимо да се обработи, както при ин-витро оплождането, като се отстраняват семенната плазма, умрелите сперматозоиди, левкоцитите и др. клетки и да се вкарва пречистена концентрирана фракция от подвижни сперматозоиди в малък обем с хранителна среда.

Прилага се при цервикален стерилитет , намален обем и подвижност на сперматозоидите,аглутинати.Аглутинатите са индиректен показател за наличието на антиспермални антитела.
лат. Agglutinatio, англ. Agglutination – слепване на клетки от еднакъв тип или микроорганизми
 Има много изписано във форума за инсеминациите. Поразрови се и ще ти станат по - ясни нещата. :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #2 -: Август 04, 2008, 07:34:50 am »
извиняваите за тъпия въпрос но кажете ми моля какво е инсемацията-подробности за нея-как се прави,защо се прави и каква е процедурата.
Инсеминация е, когато се взима сперма от мъжа се вкарва директно в матката. Следи се цикъла (за да се знае точно кога овулираш), а спермата се обработва, така че само най-годните сперматозоиди да останат. Освен това може да те стимулират с лекарства, за да овулираш повече от една яйцеклетка, за да ти се увеличи шанса.

Боби

ПП Писала си на две места "инсемация" ,та не съм сигурна дали не е грешка от бързане или така го наричаш.
« Последна редакция: Август 04, 2008, 07:50:08 am от Bobbie »

*
« Отговор #3 -: Август 04, 2008, 08:28:37 am »
Ето още инфо-
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=166&Itemid=32
« Отговор #4 -: Август 04, 2008, 11:05:55 am »
благодаря,аз четох много мнения по въпроса но така и не можах да разбера самият процес какво означава,но сега вече разбрах.
п.п.да грешка от барзането е че съм допуснала грешка при изписванвто на думата,сажалявам :oops:
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #5 -: Август 08, 2008, 20:37:54 pm »
Инсеминацията е арт процедура ,която е най близко до естественото забременяване.Ако имаш спонтанна овулация може да опитате на естествен цикъл ,ако ли не на стимулиран.Тя е от рода леката артилерия.