Здравейте отново,
Пиша какво се случи с мен след прегледа при ендокринолог, във връзка с резултати от изследванията публикувани по-горе.
След прегледа се останови, че имам т.н. Нисък въглехидратен толеранс. Изписа ми метфогама 3х1, диета и спорт. Освен това ми откри четири възела в щж, като единият има калцификати, което не е ок. За това ме изпрати на биопсия при друг лекар - специалист в тази област.
Направих биопсията, която не е много приятна процедура особено на врата. Казаха, че няма да боли и че било все едно обаждане от игла, но не беше така. Болеше ме, защото май ми засегнаха нерв, освен това не трябваше да преглъщам, защото там където беше иглата минава сънната артерия. При преглъщане жлезата се мести и с нея и иглата. Аз естествено преглътнах въпреки усилията ми да не, просто те кара да преглъщаш тази процедура.
Ето ме отново тук, резултатите от биопсията са добри, за сега не се налага операция, трябва да се наблюдавам през 6 месеца.
Когато ми откриха възлите бях в шок и въобще по време на цялото това "приключение ".
Отидох за да ми назначат диета и някакво лекарство, а то какво стана. Тогава при прегледа забравих да питам нисък въглехидратен толеранс = ИР, дали е едно и също или са две отделни диагнози. Някой има ли представа?