0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ Икси - август, септември 2008
« Отговор #120 -: Септември 04, 2008, 20:22:44 pm »
Успех Ивалета,стискам палци и аз и на мен ми предстои трансфер на замразени другия четвъртък.
Успех ,мила :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #121 -: Септември 05, 2008, 09:25:45 am »
Момичета, вчера ми върнаха 2 ембриончета, а утре ще има втори трансфер на още едно.  Малко ме притеснява поетапното връщане, дали има вероятност да се навреди на първите две, ако евентуално са започнали да се прикрепват. 

*
« Отговор #122 -: Септември 05, 2008, 10:42:38 am »
Момичета, вчера ми върнаха 2 ембриончета, а утре ще има втори трансфер на още едно.  Малко ме притеснява поетапното връщане, дали има вероятност да се навреди на първите две, ако евентуално са започнали да се прикрепват. 
А каква е причината да ти ги връщат поетапно,не бях чувала за такова нещо :oops:.Извинявам се за въпроса!

*

ivaleta

• 200
« Отговор #123 -: Септември 05, 2008, 17:05:25 pm »
Ами ние не попитахме, защото бяхме щастливи че сега имаме цели 5 ембриончета, а предишния опит бяха само две, от които едното изоставаше. 

Сега се поразрових малко и прочетох, че на етап бластоцит има по-големи шансове за имплантация, но ако има ограничен брой ембриони и не е сигурно дали ще достигнат до този етап, правят трансфер по-рано.  Вероятно при нас е комбинацията на 3 и 5 ден,за да ни увеличат шансовете.

« Отговор #124 -: Септември 06, 2008, 01:11:20 am »
Успех момичета.fCI разбрах че си от CHICAGO да не би случаино твоята клиника да е Fertility center of il.Ako е така при кои доктор ходиш ако не е таина?Питам защото аз ходя там .Успех със замразените.
*
« Отговор #125 -: Септември 06, 2008, 06:38:32 am »

Да,ходя в тази клиника при д-р Kaplan,ако искаш ми пиши на лични. Успех Ivaleta!
*
« Отговор #126 -: Септември 06, 2008, 09:41:37 am »
дали има вероятност да се навреди на първите две, ако евентуално са започнали да се прикрепват. 

за това не се притеснявай, имплантацията започва от 6-ти ден до към 9-ти,10-ти.
но ме учудва практиката за двоен трансвер.
успех ти желая!
*

ivaleta

• 200
« Отговор #127 -: Септември 21, 2008, 13:29:11 pm »
Момичета,колко време след спиране на хормоните Ви дойде цикъла?  Аз вземах Utrogestan вагинално и Estrofem.

*
« Отговор #128 -: Септември 21, 2008, 17:10:05 pm »
Първият път след 3 дни а при втория след около 40 дни не се сещам ,но това закъснение може би се е дължало на това че имах имплантация ,но бременноста не се разви.
*
« Отговор #129 -: Септември 25, 2008, 16:06:53 pm »
Здравейте момичета,

Аз не пишех до сега защото бях в София за ин витро. Трансферираха ми 2 ембриончета. Само ме притеснява, че бавно се делят.
По принцип извадиха 3 яйцеклетки - 1 зряла и 2 незрели. Оплодиха зрялата и на 3-ти ден тя беше разделена на 2 /а казаха, че трябвало да е разделена на повече - на 4 или 8/. От незрелите успяха да стимулират 1-та и да узрее и да я оплодят - тя съшо преди трансфера беше започнала да се дели на 2 /на нея й беше 2-ри ден/.
Как мислите с тези бавни темпове на делене имаме ли шанс да гушкаме бебче? Някой имал ли е подобни проблеми до сега - и още повече положителен резултат?

Какво означава да спре развитието си ембриона - да спре да се дели ли? Има ли вероятност според вас да са спряли делението, а лекарите въпреки това да са ги трансферирали? Честно казано ми звучи неетично и опасно, но ви питам, защото не знам дали ембриолозите разбират когато това е станало или трябва повече време за да го отчетат.

Хайде стискайте палци    - аз поне не се отказвам да вярвам, че ще се случи чудото БЕБЕ!!!!

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*
« Отговор #130 -: Септември 25, 2008, 17:24:40 pm »
Котана желая ти успех от сърце,
аз преди няколко месеца правих икси с една яйцеклетка на спонтанен цикъл.Трансфера бе6е на втори ден и яйчицето се бе6е разделило на две , в клиниката ни6то не ми казаха пък и аз в суматохата не попитах.знам само 4е трябва да е разделено на 4етен брой,имам доверие на лекря ми , ако не става6е за трасфер няма6е да го направят.При мен не се полу4и но аз имах много труден трасфер който според мен е при4ина за неуспеха.При първото икси (стимулирано) имах едно разделено на 8 и две на 6ест, имах имплантация за много кратко.
Стискам палци!!!
п.с.
Прегледай темата в която д-р Тачева консултира.
*

ivaleta

• 200
« Отговор #131 -: Септември 26, 2008, 08:30:49 am »
Kotana,

При второти ми икси, което приключи преди 1 седмица ние имахме 5 ембриона, но на 3 ден 1 имаше само 4 клетки, другите по 8. Ембриолозите прецениха, че се развива бавно този ембрион.  Трансферираха два с по 8 клетки на 3 ден. При втория трансфер на 5 ден имахме вече 2 бластоцита- един с правилна форма, един с неправилна и този друг ембрион, който все още беше с 4 клетки. 
В нашия случай ни препоръчаха да трансферираме само 3 ембриона- тези с най-добро качество.   При теб може би са решили да ти дадат шанс поради малкия брой ембриони, въпреки малката вероятност за успех.
Въпреки добрите ембриони не мога да се похваля с резултат за съжаление.

« Отговор #132 -: Септември 26, 2008, 08:39:33 am »
Много съжалявам Ivaleta
Горе главата все някога ще успеем  :?
*
« Отговор #133 -: Септември 26, 2008, 10:19:56 am »
Благодаря ви момичета!

Стискам палци и за вас, а и не съм се отказала да вярвам в чудото  :). Мисля си, че всичко е божа работа и ако е писано, ако искат да се борят ще стане.

Прегръщам ви всички  :bighug:

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #134 -: Септември 29, 2008, 11:22:53 am »
От доста време се гласим за икси и все нещо изниква, а сме си взели лекарствата отдавна.

Иска ми се да знам повече за броя дни за стимулацията, по дълъг протокол ще сме и трябва да се почнем с диферелина този цикъл и следващия да продължим стимулация, мъжа ми е в чужбина и трябва да си дойде още в началото на следващия цикъл, но за всеки случай е оставил замразен материал.
И трябва до към 10.10. да решим ще ми бият ли диферелина евентуално.

Страшно ми е важно, винаги ли на двадесетия ли ден от предния цикъл се почва с диферелина, после от първия ден ли започва стимулацията, аз съм с 29-30 двевен цикъл, средно колко продължава всичко.Знам и, че всичко е индивидуално, но все пак.От първия ден на цикъла до деня, в който мъжа трябва да е на място, какво е времето точно.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #135 -: Септември 29, 2008, 11:24:28 am »
И още нещо, ако ми се наложи да пътувам на 200 километра, някъде една седмица след трансфера евентуално, това страшно ли е.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #136 -: Септември 29, 2008, 13:06:40 pm »
silvanchence, http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=21

От първа инжекция до пункция при мен 14 дни. Аз не бих пътувала 7 дни след трансфер.

Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #137 -: Септември 29, 2008, 13:20:17 pm »
Защо на другия ден след ЕТ да може,а след повече дни да не може? :ask:Какво се променя?
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #138 -: Септември 29, 2008, 14:31:52 pm »

От първа инжекция до пункция при мен 14 дни. Аз не бих пътувала 7 дни след трансфер.

Успех!

Това с пътуването е наложително и няма как да го избегна.

Ох, не знам, май пак трябва да го отложим, много ми е криво :(.

09.04.2009 г.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #139 -: Септември 29, 2008, 17:33:15 pm »
Очакваната имплантация на трансферирани двудневни ембриони е ~5 дни след трансфер. Ти гвориш за 7 ден след ЕТ, тогава е препоръчително да има максимален покой на матката. Не че пътуването или движението или ходенето пеш ще е във вреда (тук ярък пример са спонтанно забременяващите момичета), но в предвид тежестта на процедурата (емоционална и финансова) която тежи на плещите ни, аз лично бих си спестила всички неналежащи пътувания, физически и психически натоварвания.

Успех девойки!  :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com