0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета
След близо 6 месеца чакане да получа отговор от Здравната каза, най - накрая си взех протоколите, но когато отидох вчера при личната лекарка за рецепта, се сблъсках с неочакван проблем. Тъй като на протокола пише, че е със срок 6 месеца, личната ми лекарка реши, че трябва да раздели дозата на лекарствата на 6 и всеки месец да ми изписва рецепта за съответния брой ампули...Което значи, че ще имам всички лекарства чак след още 6 месеца. Разбира се, това е абсурдно и аз се опитвах всячески да и го обясня, но тъй като тя няма опит с други пациентки с протоколи за инвитро, не посмя да ми изпише всички лекарства накуп и това е...
Та искам да попитам някой от вас сбъсквал ли се е с подобен проблем и имате ли идея от къде да разпечатя повечко информация по въпроса, за да я убедя, че всички лекарства се взимат наведнъж, а не на дози в течение на 6 месеца?

Благодаря ви предварително!
*
Re: питане относно протоколите за инвитро
« Отговор #1 -: Август 05, 2008, 12:33:46 pm »
  Ужас! Абе какво значи не смеела да ги изпише накуп. Това, че не е наясно не й дава право да ти проваля процедурата. Вдигаш як скандал и си искаш лекарствата изписани накуп. Да се свърже с касата и да пита като не знае. И да не забравиш да й кажеш, че е ПАТКА. Лелеее как се ядосах. :witch:
« Отговор #2 -: Август 05, 2008, 12:35:05 pm »
и моята лична лекара ми казваше така но аз и повтарях че греши и е накарах да се обади в здравната каса и се обеди че греши
*
« Отговор #3 -: Август 05, 2008, 13:50:14 pm »
Ния,обясни и на тази О..А,че няма право да ти разваля процедурата.Моите лекарства като ги взех им оставаше само 5 месеца до изтичане на срока,ако ти ги цъка така на 6 месец може да се наложи да изхвърляш половината!?

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Август 05, 2008, 15:02:22 pm »
Кажи на Джи Пи-то си че като е некомпетента е време да се ограмоти.
Рецептите се изписнат на една рецепта за всеки медикамент, точно така както е одобрено в протокола. Ако не ще - подай оплакване в районата ви каса срещу нея.
Успех в процедурата!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Август 05, 2008, 22:47:18 pm »
Когато преди два месеца ми се случи, си мислих, че само моя доктор е незнае и е пъзлив, но виж били доста :oops:
Аз звънях в ЗК и док.Лазарова направо побесня, като чу, че ще ми ги делят. Кажи на личната ти, че си се обаждала в касата и са ти отговорили, че тези месеци са дадени като срок да си ги получиш от аптеката, в случай, че нещо се забави. На мен точно така ми отговори док. Лазарова. Ако трябва тя да се обади в касата и да пита.
« Отговор #6 -: Август 05, 2008, 22:50:00 pm »
Лекарствата трябва да ги вземеш наведнъж. Кажи й да се обади в здравната каса.
« Отговор #7 -: Август 06, 2008, 10:18:36 am »
Благодаря ви за отговорите.
Днес ще говоря отново с нея и ако все още не е проверила и разбрала как стоят нещата, ще се обадим в здравната каса или в клиниката на моя доктор, за да и обяснят от там.
*
« Отговор #8 -: Август 06, 2008, 18:54:24 pm »
Наведнъж.Обясни й процедурата горе долу да има представа как се прави инвитро три месеца. :D.Например пурегон 12 ампули и  Декапептил са на две отделни рецепти.Аман от прости джипита.Моя разправяше,че нищо ми няма да отида на море да се успокоявам,а не да ходя по лекари.
« Последна редакция: Август 06, 2008, 18:57:31 pm от asi73 »
*
« Отговор #9 -: Август 06, 2008, 19:05:28 pm »
Наистина да се обади на доктора който ще извърши процедурата.Аз днес си взех лекарствата ето как;купуваш си рецептурна книжка ако нямаш , личния д-р си попълва данните в здравна каса ти я заверяват вземаш протоколите,правиш 2копия  после личния ти изписва всички лекарства наведнъж ,той ще ти каже от коя аптека да ги вземеш.Успех :crossfingers:
« Отговор #10 -: Август 07, 2008, 11:43:48 am »
Наистина да се обади на доктора който ще извърши процедурата.Аз днес си взех лекарствата ето как;купуваш си рецептурна книжка ако нямаш , личния д-р си попълва данните в здравна каса ти я заверяват вземаш протоколите,правиш 2копия  после личния ти изписва всички лекарства наведнъж ,той ще ти каже от коя аптека да ги вземеш.Успех :crossfingers:

здравей, Бранка
това е другия проблем - питах я от кои аптеки мога да взема лекарствата, но тя и това не знаеше...та моля ви да ми кажете в кои аптеки в София човек може да си вземе лекарствата?

*
« Отговор #11 -: Август 07, 2008, 11:50:06 am »
  Аз зная 3 аптеки в София: 1. Аптеката под хотел "Плиска"; 2. Аптеката на Диана до 1-ва АГ "Св.София" ; 3. Аптеката в клиниката на Щерев.
  Желая ти успех! :D
« Отговор #12 -: Август 07, 2008, 12:14:07 pm »
SOLEI,
супер, много ти благодаря за инфото!
« Отговор #13 -: Август 07, 2008, 12:58:55 pm »
И моя личен лекар ми говореше разни такива,че се разбивали на месеци,обаче аз му показах ,че никъде в протокола не пише месечна доза ,което показва,че се изписват наведнъж,а и попитах в един друг форум и от там както и момичетата тук ми разесниха положението.Накрая го излъгах ,че съм звъняла в здр.каса и той ми ги изписа наведнъж.Не стига ,че толкова чакаме тия протоколи ами и накрая личните лекари не знаят какво да правят.Успех.

[/url]