Здравейте,
за пръв път пиша тук, въпросът ми е към via - хидросалпингсите по време на лапароскопията ли ги откриха или преди това, имаш ли представа от къде е това възпаление, предизвикало хидросалпингсите.
Аз от 5 месеца имам болки ниско в корема и тежест, ходих при различни лекари, изписваха ми разни антибиотици, но те не подействаха много. А сега просто не знам какво да правя, според лекарите вече няма възпаление, но аз имам болки.
Отстраняването на хидросалпингс означава ли и отстраняване на тръбите?
Здравей!
Хидросалпингсът вдясно се виждаше на ултразвук. Той беше повода за лапароскопията. По време на операцията се е видял и този в ляво- същия по големина, но не е бил видян преди това на УЗ.
Най-вероятната причина, при мен, за хидросалпингсите, е тежка хламидиална инфекция. Лекувана многократно, но.....
+ стафилококи от време на време, които нямам идея от къде се бяха взели.
Отстраняването на хидросалпингса не означава непременно отстраняване на тръбите. Зависи какъв е, в какъв стадий е, къде е. Лекарят, който прави операцията преценява дали да остави тръбата, дали да й направи пластика, дали да я отстрани, дали да я клампира....Аз си имам една и 1/2 тръба, макар че въпреки пластиката не пропускат.
Симптомите с тежест, болки и непрекъснати възпаления, неколкократното лежане по болници с диагноза "възпаление на яйчници/тръби" изчезнаха след отстраняването на хидросите....
Ако планирате бебе и то не става, аз бих те посъветвала да се обърнеш към доктор по стерилитет. Предполага се, че той ще е наясно с това какво да те посъветват за последващо действие. Успех ти желая и най- вече - намиране на подходящия лекар!