Здравейте,казвам се Теодора и преди седмица бях оперирана от миома,един възел олко 9 см,вътре в матката.Тъй като имам едно секцио зад гърба си,очаквах операцията с голямо притеснение и страх от болката,явно акушерките са го усетили и ми предложиха среща с психолог,това не е изключение,а практика в клиниката!И така в деня на операцията при мен дойде една изключително лъчезарна дама,която ми помогна да преодолея страха си,защото ми обясни съвсем подробно как ще протече операцията,а както знаете неизвестността плаши най-много.Психоложката стоя при мен повече от час,говорихме си на най-различни теми и аз се разсеях и наистина се почуствах много по-спокойна.В последствие разбрах,че тя е съпругата на професор Горчев,искренно и благодаря за вниманието и съчуствието!И така настапи часа,в който с поомекнали капачки се отправих към Залата,като влезнах се оглеждах като заек,но операционните сестри не ме оставиха да се паникьосвам,с чуство за хумор отвлякоха вниманието ми и докато се усетя....се събудих в реанимацията.Отворих очи и зачаках познатата ми пронизваща болка,да ама такава просто нямаше?!Да точно така,усещането беше като в първия ден на менструацията ми!Обезболяваха ме прекрасно,постоянно идваха лекари и сестри да ме питат как съм и дали имам нужда от нещо.Е,през нощта не спах много,но това е нормално.На сутринта се изправих съвсем сама и поех на собствен ход,по стълбите,към стаята си!После душ,почивка пак разходки и така целия ден,обикалях по стаите,за да видят момичетат,на които предстои операция,колко съм добре и да не се страхуват.Запомнете,възстановяването ви започва от момента,в които започнете да се движите,затова никакво залежаване!На втория ден бях още по-добре,а на четвъртия ме изписаха!Не ми стигат суперлативи,за да изкажа огромната си благодарност към целя екип на клиниката,тези хора обичат работата си и им личи!А колкото до професор Горчев-той е виртуоз в своята област,но и преди всичко Човек,дано Господ дари със здраве него и близките му ,за да може още дълги години да помага на болните!И така седмица след операцията съм на работа,всичко е зад гарба ми и мога само да се радвам,че бях на правилното място,при правилните хора!На всички,на които им предстои миомектомия искам да кажа-кураж момичета и не отлагайте!Препорачвам ви искренно да се доверите на професионалистите от клинка Света Марина!Ако имате въпроси,ми пишете ще отговоря на всички!