0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за мнения и коментари дали е възможно в България използване на консервирана сперма от починал донор за създаване на негово поколение ако е изразено такова желание от починалия и наследниците му. От Наредба №12 за изкуственото оплождане на жените, публикувана в Д.В. бр.57 от 24.07.1987г., излиза, че не може, но тя е твърде стара. Дали няма по-нови документи по въпроса с друго тълкуване?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Гледам, че никой не ти е отговорил, затова пиша.
Не ми се вярва да е регламентирано такова използване. Дали практически е възможно е друг въпрос.
Миналата година взех участие в едно проучване, свързано с твоето питане. Не знам какви са резултатите, но ако д-р Даскалова (Мели) попадне на питането ти, може и да има повече информация.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Гледам, че никой не ти е отговорил, затова пиша.
Не ми се вярва да е регламентирано такова използване. Дали практически е възможно е друг въпрос.
Миналата година взех участие в едно проучване, свързано с твоето питане. Не знам какви са резултатите, но ако д-р Даскалова (Мели) попадне на питането ти, може и да има повече информация.
Благодаря, Ultra. За регламентиране става дума, преди два-три дни чух по програма Хоризонт, че в Израел това е регламентирано, но ние с какво ли сме сред водещите, та и с това да можем да се похвалим.