0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Инвитро - колко чести опити?
« -: Август 14, 2008, 00:07:07 am »
Здравейте, мили момичета! Позволявам си да пусна темата, защото от няколко дни съм в размисъл.
Та питането ми - колко време е необходимо да мине между няколко опита Инвитро/ИКСИ? Как мислите - нуждаем ли се от почивка или не?
Само за статистиката - правих ИКСИ през септември 2007 - ЧХГ 0,00; Втори опит ИКСИ януари 2008 - завършил с неразвит ембрион и спукана тръба през май, последва лапаро за отстраняване на тръбата. Сега се ориентирам към трети опит - септември, октомври. Като цяло се чувствам добре, имам леки болки ежемесечно на мястото на остранената тръба.
Но ....док ми говори за след Нова година. А аз се чудя - за физическа или психическа почивка ми говорят?
Мнения?
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Инвитро - колко чести опити?
« Отговор #1 -: Август 14, 2008, 07:18:41 am »
от януари си имала достатъчно време да ти се изчисти организма от стимулацията. според мен си напълно готова да започваш сега от физическа гледна точка. за психическата ти най-добре ще си прецениш.
това, което мисля аз обаче е от написаното тук в темата. обсъдете го с твоя лекар, какво има в предвид и защо той така смята.
*
« Отговор #2 -: Август 14, 2008, 07:27:06 am »
Здравей ,мисля че ако няма усложнения можеш да правиш опитите през 3-4 месеца,но след като си имала спукана тръба и още имаш болки може би трябва да се даде по голяма почивка за да може тялото да се възстанови напълно.Желая ти много късмет следващия път и успех!
*
« Отговор #3 -: Август 14, 2008, 07:42:40 am »
Здравей! И аз съм на същото мнение, като момичетата! Мен ме спират основно финансовият фактор и далечните разстояния от клиниката. Ако ги нямаше тези неща, бих правила опити поне по 1 на сезон, а ако е без стимулация и всеки месец до крайния успех! Но, разбира се, всеки случай е различен и ти сама трябва да си прецениш как се чувстваш! Ако си здравословно добре, мисля, че ще се чувстваш и психически по-добре, ако действаш, а не бездействаш, нали? При мен поне е така! Най-искрено ти желая следващият ти опит да е последен и успешен за теб!

*
« Отговор #4 -: Август 14, 2008, 10:01:55 am »
Но ....док ми говори за след Нова година. А аз се чудя - за физическа или психическа почивка ми говорят?

Дживотинче, ето ти го отговора, миличка. Док знае какво прави и говори. Убедила съм се в това многократно. И двете знаем за кой доктор иде реч и само този факт е достатъчен, за да не се тормозиш повече. Просто му се довери. За да ти го каже, е имал причина, не е прищявка от негова страна.
А ако искаш да си наясно, го попитай защо така те съветва, колкото да си получиш отговор за себе си.
Стискам ти палци!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Август 14, 2008, 13:26:15 pm »
3 месеца между прървите две Икси-та. След това планирахме лапаро и после второ, така след второто лапаро изчакахме 1 месец с идеята за ендомеетриални биопсии и последва трето Икси, та между второ и трето Икси изминаха 7 месеца. Също имах прекъсване на тръба, горене на ендометриоза и миоми.
Джи, силно се надявам да сте изчистили съмненията за еднометриозната киска по време на лапарото.

С теб съм!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #6 -: Август 14, 2008, 14:17:24 pm »
както изглежда психически се възстановяваме по-барзо от физически.мисля че между 5 до 6 месеца е редно да минат.А и док знае най-добре.Успех следващия път
*
« Отговор #7 -: Август 14, 2008, 15:39:33 pm »
Мисля, че най добре е да говориш с твоя доктор.За да ти препоръчва по късно процедура, той има нещо предвид. Остава и ти да си наясно с това, поради което го попитай. Успех ти желая!
*
« Отговор #8 -: Август 14, 2008, 15:47:07 pm »
Ти сама трябва да си прецениш,когато се почустваш и физически и психически готова тогава.Но попитай и док какво има впредвид,че иска да изчакате толкова.Дано това е последния ти опит и ти донесе не едно а две :bori_007: :bori_004:

*
« Отговор #9 -: Август 14, 2008, 23:25:58 pm »
Лекарят, който е в течение със стимулациите и всичко около процедурата, както и моментното съсътояние на организма ти най-добре може да прецени. Много е индивидуално и зависи от конкретна ситуация.