0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ruri

лутеална фаза
« -: Февруари 11, 2006, 17:25:26 pm »
нормална ли е лутеална фаза 12-13 дни само?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
лутеална фаза
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2006, 17:29:03 pm »
Нормална е.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
лутеална фаза
« Отговор #2 -: Април 18, 2006, 11:27:12 am »
Лали искам да попитам ами ако ти закъснее овуто и заченеш по късно при цикъл които ти е точен като часовник на пример както съм аз на 31 дена нали следва от това че ЛФ се скъсява. каква е опасноста ако това се случи знам че при къса ЛФ има опасност за плода?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
лутеална фаза
« Отговор #3 -: Април 18, 2006, 12:53:44 pm »
Цитат на: naha
Лали искам да попитам ами ако ти закъснее овуто и заченеш по късно при цикъл които ти е точен като часовник на пример както съм аз на 31 дена нали следва от това че ЛФ се скъсява. каква е опасноста ако това се случи знам че при къса ЛФ има опасност за плода?

Обикновенно ЛФ е относително постоянна. Ако има по-късна овулация , ЛФ пак си е 12-13 дена,просто цикъла става по-дълъг ,напр. 35.
Ако си забременяла при по-късна овулация , няма никаква опасност за бременността или бебето.
/една от хипотезите за определяне на пола на бебето: зачеване при по-къса ФФ (по-ранна овулация) -има вероятност бебето да е момче, а при по-дълга-момиче/ :) :) :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
лутеална фаза
« Отговор #4 -: Април 18, 2006, 15:12:36 pm »
Цитат на: denis
/една от хипотезите за определяне на пола на бебето: зачеване при по-къса ФФ (по-ранна овулация) -има вероятност бебето да е момче, а при по-дълга-момиче/ :) :) :)

Това не го знаех. Благодаря, Денис!
*
лутеална фаза
« Отговор #5 -: Април 18, 2006, 15:23:11 pm »
хехе, и аз не го знаех, значи моето ще е момиче, щото по всяка вероятност овуто ми е била между 21-23 ден :D
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
лутеална фаза
« Отговор #6 -: Април 18, 2006, 15:33:07 pm »
по тая теория при мен нещата излизат вярно :D
заек, а по наща любимата за кекс преди ову, дето Х чакали по-дълго не излязоха нещата :D
*
лутеална фаза
« Отговор #7 -: Април 18, 2006, 16:43:44 pm »

Това не го знаех... ама признава ми... даже нещо не го разбрах.
Моля за малко разяснения. :oops:
На мен овуто ми е по-ранно. На 11ти,12ти ден. Лутеалната фаза е средно 12-14 дни. Смятам че не е къса.
Е, как да разсъжвам относно вероятността за пола на бъдещо бебе?!? :lol:

Аха, ... стоплих... след като го прочетох 4-5 пъти.... :roll:  То си пише ФФ (фоликулярна)... ама аз недовидяла си мислех за ЛФ (лутеална фаза)
При къса фоликулярна фаза - вероятност за момче...
Ама мъж ми си е дал поръчката за момиченце..... Е, каквото дойде...няма да го връщаме. Само да е по-скоро. :D
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

naha

• 1474
лутеална фаза
« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 17:25:00 pm »
:D  Е няма начин  съм забременяла сега, но се радвам на отговора ти и това че събудих интерес надявам се да стане скоро и да ви кажа как са нещата аз искам момче но каквото  дойде .Благодаря пак. аз също съм чувала че опашатите дето носят хромозома-y умират по бързо така че ако се прави секс и се оцели точно овуту има голяма вероятност да е момче а също и че се движат по бързо от женските( хех че сме си тромави още преди да сме станали жени :wink: ) а ако е ден преди ову по голяма верочтност за момиче ......но може и да греша.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
лутеална фаза
« Отговор #9 -: Април 18, 2006, 17:42:55 pm »
ми наха наще опашати са чакали не един, ами три дни, ама е момченце :D
лутеална фаза
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 18:06:59 pm »
Цитат на: manhattan
ми наха наще опашати са чакали не един, ами три дни, ама е момченце :D

Чакай го да излезне и тогава бе Ман. То най-често са тези грешки момче, пък се роди момиче.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

лутеална фаза
« Отговор #11 -: Април 18, 2006, 18:10:01 pm »
:!:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

naha

• 1474
лутеална фаза
« Отговор #12 -: Април 18, 2006, 18:14:45 pm »
:D Манхатан ще видим мила ще  видим ако е така значи разбива илюзията за това с времето и точния момент и вруъската с поле :wink: какото и да е да се роди живо и здраво и много ви да радва :kiss:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
лутеална фаза
« Отговор #13 -: Април 18, 2006, 18:40:05 pm »
Може би сте чели за това, но ако не сте, мисля че ще ви е интересно.
Това за X и Y хромозомата - всеки го знае. Мъжа (чрез тях ) определя косвено пола на бебето . Да , ама НЕ - яйцеклетката сама решава кой сперматозоид да пусне. И това е доказано научно :)
Аз лично много се 'кефя' на това. :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
лутеална фаза
« Отговор #14 -: Април 18, 2006, 19:11:07 pm »
Може би сте чели за това, но ако не сте, мисля че ще ви е интересно.
Това за X и Y хромозомата - всеки го знае. Мъжа (чрез тях ) определя косвено пола на бебето . Да , ама НЕ - яйцеклетката сама решава кой сперматозоид да пусне. И това е доказано научно :)
Аз лично много се 'кефя' на това. :)

Не съм чела такива статии, но винаги съм си мислела .... че има някакви особенни предпочитаня кога кой да избере.
Дали Х или У.
Нали и в живота е така.
Мъжа сваля една жена.
Но жената е тази, която ще избере дали да бъде с този мъж или не.

Аз си го представям като.. един вид... някакво "наелектризиране" на яйцеклетката, ... от което ще зависи кой вид ще се "залепи" към нея.
Денис, ще ми е много интересно да прочета за тези неща.
Какво всъщност е медицинското обяснение на това "привличане"...

=според един от начините, пола на бебето се определя от биологичните ритми на жената по време на овулацията.
Ако превес има физическия над емоционалния... тогава е.... един пола.
Ако превес има емоционалния над физическия - тогава е обратното.
Тук ще трябва да се включат накои от по-напредналите с матерала.. :wink:За да предоставят статистически данни. :lol:  Някъде из нас имах такава таблица и как се смята.

И другото което си мисля по този въпрос.... е .... че когато "не го мислим"...яйцеклетката спокойно си излъчва нейните "магнитни" и "привличащи" импулси...
А когато се затормозяваме с мисли... дали пък точно сега не правим бебето... може би блокираме този химически процес.... и яйцето по някъкъв начин не може да "излъчи" своите притеглящи импулси.

Както и например си мисля, че когато мъжа не мисли че прави бебе, а просто се е отдал на чувствата си и на мига... Тогава опашатите са "заредени" с един особенно силен любовен заряд...

Това го разбрах от собствен опит... защото бях забременяла точно след едно незабравимо лято.

Може и да ви се стори смешно и глупаво това мое разсъждение.....Ама все трябва да има нещо, което се случва.... Когато спреш да го мислиш...
Нещо което да има все пак своето логично обяснение... а не просто..."абе спри да го мислиш и ще стане".

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
лутеална фаза
« Отговор #15 -: Април 18, 2006, 19:17:53 pm »
Роми това за избора на сперматозоид от клетката го даваха в този филм по Дискавъри и Нешанъл Джиографи който се коментира преди време. Обяснението на учените е че в определен период от овулацята дебелината на стената на яйцеклетката е различна. Имаше и още подробности които за съжаление не помня точно. Но ще ти отговорят по обстойно. Ако повтарят обаче пак филма го гледай, ако не си.  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
лутеална фаза
« Отговор #16 -: Април 18, 2006, 19:22:01 pm »
Мерси, Старлет-че. :)
Не съм го гледала този филм.
А как точно се казва, че да знам какво да търся в програмата на ТВ и да не изпусна като го повтарят пак.

*

Starlet

• 1937
лутеална фаза
« Отговор #17 -: Април 18, 2006, 19:33:09 pm »
Цитат на: Rommi
Мерси, Старлет-че. :)
Не съм го гледала този филм.
А как точно се казва, че да знам какво да търся в програмата на ТВ и да не изпусна като го повтарят пак.

Ами а де!?  8O  Мисля че беше тайните на човешкото тяло или нещо такова. В подфорума на Кафе се коментираше ако искаш потърси темата, а аз ако я намеря ще пусна линк. А Джам мисля че може да ти каже със сигурност.
*

Starlet

• 1937
лутеална фаза
« Отговор #18 -: Април 18, 2006, 22:11:03 pm »
Роми намерих темата малко е бедна откъм отзиви но предполагам че все някой ще каже къде и как може да бъдат изтеглени двата филма

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2381
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
лутеална фаза
« Отговор #19 -: Април 19, 2006, 10:03:31 am »

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde