0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет мили мами! Да ви споделя едно интересно мнение, относно причините за мисед аборт. Преди 2 дни преживях такъв в 11 г.с. Това е втория ми, първия беше преди раждането на сина ми.
Мнението е на една уважавана от мен лекарка, която твърди,че е възможно щом и двата миседа са от един и същи партньор, да е бил заченат женски ембрион, който аз не мога да износя. Думите й бяха " ами ще чакате момче" Стана ми доста странно и научно необосновано. После обаче, се сетих, че една мама беше споделяла подобно нещо. Нейния случай беше няколко поредни миседа с мъжки ембрион.Възможно ли е това? Аз лично не искам да вярвам, че е!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Възможно ли е да не мога да имам момиче?
« Отговор #1 -: Август 17, 2008, 19:42:55 pm »
и аз съм си го мислела,защото и аз съм с 2 аборта и то с момчета(едните бяха близнаци),но пък третата ми бременност е успешна и е с момче пак.
<br />
« Отговор #2 -: Август 17, 2008, 21:36:04 pm »
Как разбирате пола толкова рано?
« Отговор #3 -: Август 17, 2008, 22:49:41 pm »
и аз съм чувала подобни твърдения.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Август 17, 2008, 23:27:35 pm »
ами мен в 12-та седмица ми го казаха.Пък и моят 2-ри аборт беше в 20-та г.с.
<br />
« Отговор #5 -: Август 18, 2008, 08:01:15 am »
Олеле, надявах се да го отречете. И все пак ако има истина в това, какво е обяснението?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #6 -: Август 18, 2008, 10:09:46 am »
Преди 2 дни преживях такъв в 11 г.с. Това е втория ми, първия беше преди раждането на сина ми.
Мнението е на една уважавана от мен лекарка, която твърди,че е възможно щом и двата миседа са от един и същи партньор, да е бил заченат женски ембрион, който аз не мога да износя. Думите й бяха " ами ще чакате момче"
Първо да кажа, че много съжалявам за загубата ти.

Второ - няма никаква логика в това, което твърди тази лекарка. Някакво логично обяснение даде ли ти или просто така си говори, защото не знае каква е причината? Те въобще изследвали ли са ембрионите да видят от какъв пол са или тя го реши, защото вече имаш момче. Обратното ( да има проблем с мъжки ембрион) е много по-вероятно. Женският взима един Х хромозом от теб и един от таткото ( който има само един), но дори неговият да е увреден, няма проблем, ако твоят е ок. Затова има болести по мъжете само, които се предават по Х хромозомата, защото си имат само една. По жените няма такива.Затова ми се струва напълно неероятно твърдението, че може да има проблем само с женски ембрион.

Боби
« Последна редакция: Август 18, 2008, 10:11:46 am от Bobbie »

« Отговор #7 -: Август 18, 2008, 10:51:09 am »
Това е доста странно твърдение, пък доктор да го твърди е още по-странно. Веднага я разпитай тази докторка какво е имала предвид и ако се налага да правиш прединплантационна дигностика, ако действително това има някакви основания изобщо.
Това кето казва Боби е доста по-логично ...

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #8 -: Август 18, 2008, 11:34:53 am »
Незнам дали в това има логика, но знам че в бременностите има разлика. Как караш бременността.
 Като започнах да си правя по разширени изследвания винаги докторите са  обръштали голямо внимание ,че съм износила едно момче без проблеми. Но не съм разпитвала повече.
« Отговор #9 -: Август 18, 2008, 13:30:31 pm »
Логиката на Боби е желязна, а и ми допада като възможност. Моята док също отрече твърденията, даже и стана смешно. Не знам дали е практика да се съобщава пола, като се има предвид, че това може да доведе до емоционални проблеми за майката....да разбере, че е загубила момиченце например. При мен пола няма как да не се разбере при почти оформено ембрионче, надявам се да го упоменат в хистологичния резултат.
 Марина какво е точно прединплантационна дигностика?

И трите ми бременности протичат по един и същи начин, с гадене, повръщане, загуба на тегло, изтощение. Ако това е критерий, че са винаги момчета.....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Август 18, 2008, 14:12:26 pm »
Tomina, лекарите не са пенкилер (специалисти по всичко). имат си своята специализация, по която или са добри или не, имат си и общите познания, които я са забравени, я не и така. няма лекар, колкото и да е уважаван, който да разбира от всичко.
при положение, че тази лекарка явно не е нито генетик, нито е твой гинеколог, аз не бих отдала внимание на думите й.
би имало нещо вярно само, ако по женска линия се предава при вас някакво заболяване, което да уврежда неспасяемо още на ниво ембрион 10-12 седмици. не знам дали има такова. можеш да се консултираш с генетик. но знам, че има 4 основни групи причини за повтарящите се спонтанни и мисед аборти, като генетичните причини са едва 5% от тях. останалите са - анатомични, имунологични, хормонални. те са основните причини. също така знам, че повтарящи се аборти в ранна гестационна възраст има много често.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #11 -: Август 18, 2008, 16:04:30 pm »
би имало нещо вярно само, ако по женска линия се предава при вас някакво заболяване, което да уврежда неспасяемо още на ниво ембрион 10-12 седмици. не знам дали има такова.
Няма начин да стане. Дори и да има такова, след като тя е здрава значи има поне 1 Х хромозом, който е нормален. Да не говорим, че след като мъжът и е здрав, а той има само един Х то съвсем малка става вероятността. Да речем, че има нещо, което не засяга мъжете( не знам какво ще да е като имат същите гени с изключение на У хромозомата)  и заради това той е здрав. Единият Х идва от него. От майката идва един от нейните 2 ( единият от които със сигърност е здрав, щом тя е здрава). Дори и така, пак би било проблем при 50% от женските зародиши т.е. не може да е вярно, че по принцип не може да износи момиче.
Като помислиш колко неща трябва да съвпаднат- тя да има увреден Х, той да има увреден Х  със същият проблем( с някаква мистериозна повреда , която него не го засяга)... абе просто невероятно ми се струва.

Между другото, аз не казвам, че не може да има генетични проблеми, а само че не може да е от пола на зародиша.

Боби
« Последна редакция: Август 18, 2008, 16:10:05 pm от Bobbie »

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #12 -: Август 19, 2008, 01:54:06 am »
Олеле, надявах се да го отречете. И все пак ако има истина в това, какво е обяснението?
Обчснението-когато Господ не те обича ти дава само момчета! :D :D :D

И аз мисля като Боби.
« Отговор #13 -: Август 19, 2008, 07:09:27 am »

И аз мисля като Боби.

Силно се надявам да съм заслужила Божията любов, все пак ме дари с невероятно момченце! :D А и след кюретажа ми увеличи кърмата.  :wink:

Какви изследвания ми препоръчвате да направя?
Вече ми се въртят в главата и хормонални причини. Успешната бременност я подсилих с високи дози прегнил +утрогестан до 13 г.с. Сега бях по-самоуверена, че всичко ще е наред и не мислех за лекарства.
« Последна редакция: Август 19, 2008, 07:31:06 am от Tomina »
« Отговор #14 -: Август 19, 2008, 10:57:53 am »
Ние тук не можем да ти кажем каква точно е била причината, нито пък има смисъл ти да гадаеш ...понякога е просто малшанс. Най-добре е да отидеш при специалист по тези въпрос и той да те насочи какви изследвания да направиш. Иначе изследвания има толкова много които могат да се прават, че ще се побъркаш и няма да знаеш какво правиш, но дали са ти нужни абсолютно всички. А за прединплатационната дигностика - това се прави при инвитрото обикновено преди да се трансферират ембрионите, за да се изберат най-подходящите и когато има опасения от генетични или хромозомни грешки и се препоръчва след поредица от неуспешни опити инвитро.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

daniski

• 550
« Отговор #15 -: Август 23, 2008, 04:51:14 am »

Нали ти казах-ей на -и моето е момче.Днес го видяхме! :D :D :D
А уж се пазарихме с Господ... :D :D :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #16 -: Август 23, 2008, 07:41:59 am »

Нали ти казах-ей на -и моето е момче.Днес го видяхме! :D :D :D
А уж се пазарихме с Господ... :D :D :D
Честито да ти е момченцето Daniski.

Боби

*

daniski

• 550
« Отговор #17 -: Август 24, 2008, 06:41:12 am »
Благодаря Бобче!
« Отговор #18 -: Август 24, 2008, 21:20:18 pm »
ЧЕСТИТО daniski

А с това изобщо не съм съгласна имам прекрасно момшенце. През цялата ми бременност ми казваха, че ще е момиче и изведнъж изненада. :D
Плаках на магарето от радост като видях ,че е момче. Помислих си -поне няма да се мъчи като мен :D
« Отговор #19 -: Август 27, 2008, 15:54:10 pm »
ЧЕСТИТО daniski

А с това изобщо не съм съгласна имам прекрасно момшенце. През цялата ми бременност ми казваха, че ще е момиче и изведнъж изненада. :D
Плаках на магарето от радост като видях ,че е момче. Помислих си -поне няма да се мъчи като мен :D

Да , и аз се радвам на момче от тази гледна точка, че няма да страда.
 Най-голямото нещастие, което може да изпита една жена е да не може да зачене, износи или да има някакви други проблеми през бременността. Така, че като се замисля няма никакво значение какъв е пола. Аз благодаря всеки Божи ден за момченцето ми и дори още не мога да повярвам, че аз съм го родила и че си е мое. Вярвам , че всички ние рано или късно по един или друг начин ще се сдобием с нашите рожби....най-малко 2 пъти.

Междудругото днес получих хистологичния резултат и от това, което почетох ми се струва, че не е изяснена причината, да не говорим, че не е упоменат и пола.За ваша информация ето текста:

"Децидуа с много силно изразени дегенеративни и некротични промени и масивна възпалителна инфилтрация. Единични хориални въси, светли жлези на бременността и части от тъкани на ембриона."