айде и аз да се запиша тук, ама с въпрос.
какви са признаците на ендометриозата?
Ти защо питаш, нали се отърва от твоята киста.
ами заради този нередовен цикъл-на 2 седмици, а уж без конкретна причина.д-р Стаменов ми пусна мухата, сега се чудя какво да правя.
На Стаменов май това му е любимата хипотеза
нищо лошо не искам да кажа за док, разбира се, да не ме разберете погрешно. но и на мен той ми пусна тази муха, въпреки че на ултразвук не се вижда нищо, което да предизвика съмнение.
Благодарение на това обаче, изчетох страшно много неща за ендометриозата, консултирах се и с професор Русев по телефона, тъй като той в момента е в Чикаго - от всичко това стигнах до извода, че може да имам, може и да нямам ендометриоза - това може да се види само с лапаро. симтомите са различни, а при някои жени липсват. но за нередовен цикъл като симптом - не съм го срещала това, а наистина изчетох много. Мимка, Стаменов обясни ли ти защо мисли така?
хубавото, което научих, е че леката форма на ендометриоза (1-2 степен) се преодолява с инвитро. т.е. не се налага лечение с тези коварни препарати, които предизвикват изкуствена менопауза и невинаги е ясно колко бързо действат. освен това няма доказателства, че ендометриозата пречи за забременяване - на някои пречи, на други -не. странно е, но все още няма достатъчно изследвания
Не знам за вас, но мен лично това с инвитрото като решение много ме успокоява - много ме беше страх от тези лекарства, че и с нервите принципно не съм много добре и това мисля, че би ме съсипало...
е, първо трябва да се види дали това е проблемът, разбира се...