Благодаря за отговорите. Сега нека обясня следното: първо: преди повече от две години ходейки за проследяване на овулация при д-р Янакиева от "Тина Киркова" и при положение, че ходя през няколко дни при нея за да ми проследи овулацията на видеозон и до този момент всичко беше наред, на последния преглед тя ми казва, че вижда фибром на яйчника /доброкачествено образувание/. На въпроса ми какво ще правим сега и как ще се лекува тя ми отговори, че ще видим и с това нейно виждане си останах. Смених лекара и отидох на преглед във Военна болница при д-р Ковачев. Той ме прегледа и каза, че вижда образувание, но не може да каже какво е. Проследи ме през две седмици и каза, че не нараства, но че трябва да се оперира. Отидох и за трето лекарско мнение при д-р Тодоров от клиника "Братя Тодорови" на 5- кюшета в София. След като ме прегледа каза, че вижда малка шоколадова киста и че това е ендометриоза според него. За лечение ми каза, че ще ми назначи инжекции като едната инжекция срувала 180 лв. и че ги няма аптеките и ще трябва той да ми ги поръча от Германия. Това ми замириса на изнудване за пари и аз отидох вече при четвърти лекар - д-р Стефан Ивановв от Раковата болница в София - моят лекар. Той ме прегледа, потвърди съмнения за ендометриоза и започна да ме лекува с Дуфастон и антибиотик, защото имах възпаление на яйчниците. Така че не съм ходила само при един специалист а при няколко. Не зная дали правилно ме лекува, не зная има ли киста или няма, защото д-р Иванов казва че няма киста,но ми е увеличен яйчника т.е. възпален, а д-р Цандева при която отидох защото имах кървене извън цикъла, а моя доктор беше на почивка ми каза, че вижда киста и че трябва да се оперира. Е, кажете ми сега при кой още доктор да отида и да се консултирам. Мен ме притеснява това кървене, кото е извън цикъла, /защото от направената цитонамазка т.е. две ми правиха в продължение на две седмици и двете цитонамазки са нормални, тумурмаркера на яйчника ми е малко завишен 38 единици, но доктора каза че това е нормално когато има еднометриоза не би трябвало тогава да кървя. И затова ако продължи кървенето извън цикъла и дуфастона не го регулира ще се наложило абразио за да се вземе материал за хистологично изследване. Аз просто не знам къде да отида вече, но съм много притеснена и затова искам да знам някой има ли като мен с подобно кървене, как е спряло, само оперативно ли се е оправил? Ще ви бъда благодарна ако ми препоръчате и добър доктор и с него ще направя консултация.