0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #440 -: Септември 12, 2007, 09:49:20 am »
Значи за Попов-в "Шейново"  са със специален статут така че се плаща.Прегледа при него е 40лв.,но като включва преглед,видеозон,а понякога ако сметне и преглед с микроскоп.Телефона на кабинета е 965-94-20.Ако решиш да ходиш при него знай,че той преглежда само във вторник от 9 и нещо до към 13.00 и в сряда от 14.00 до към 7 вечерта.И трябва да си запишеш час по от рано,някъде около семица или 5 дни по-рано.И така това от мен,ако има още нещо пиши.
И като отидеш на другото мнение да се отчетеш какво са ти казали.
Успех :bighug:
*
« Отговор #441 -: Септември 12, 2007, 09:58:59 am »
А за страничните ефекти от Диферелина-при мен се изразиха с топли вълни,които с всяка сложена инжекция ставаха все по -силни.Аз станах многоооооо изнервена,постоянно ми се ядеше,естествено от това и напълнях :x>сменях настоенията през 5минути ,просто тези вълни са ужаси , чувставах се все едно не съм аз.Някой момичета го изкрват много леко,имат вълни ама са им слаби и не се изнервят изобщо.Явно при всеки е различно.
« Отговор #442 -: Септември 12, 2007, 14:07:29 pm »
Благодаря ви отново. На всяка цена ще кажа какво са ми казали лекарите. Стискайте палци да не е нищо сериозно.
*
« Отговор #443 -: Септември 13, 2007, 15:06:36 pm »
След 4 дни ще ми е четвъртата инжекция Золадекс-никакви промени,освен топли вълни в най-горищите дни (незная дали беше от времето или от инжекциите),даже свалих около 3-4 килограма
*
« Отговор #444 -: Септември 13, 2007, 20:46:26 pm »
След 4 дни ще ми е четвъртата инжекция Золадекс-никакви промени,освен топли вълни в най-горищите дни (незная дали беше от времето или от инжекциите),даже свалих около 3-4 килограма
Стискам ти палци и след нея да се чувстваш все така добре!
« Отговор #445 -: Септември 14, 2007, 15:12:51 pm »
Вече имам официална диагноза - ендометриоза, първа степен. Ще ми слагат инжекции диферелин 3 месеца. Тъй като ще чакаме да ги отпуснат от касата до 2 месеца, мислите ли че мога да опитам метод за забременяване през това време, вместо да чакам инжекциите? Доколкото разбирам идеалният вариант е забременяване, макар и шанса да е минимален... По-добре ли е да започнем да опитваме сега, или след инжекциите?

« Отговор #446 -: Септември 14, 2007, 20:23:12 pm »
krassita, моята диагноза след лапароскопия беше също първа степен ендометриоза. Аз не си бих инжекции по различни причини, направихме инсеминация година и три месеца след лапароскопията, която за щастие беше и успешна.

п.с. Отдавна трябваше да гласувам в анкетата, но сега вече го направих.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #447 -: Септември 14, 2007, 20:30:11 pm »
Аз също много се колебая по този въпрос. Докторката ми казва задължително инжекции, аз пък знам че все повече се прилага метод за забременяване вместо инжекциите и съм объркана.
Радвам се много като чувам за случаи като твоя! Дано всички имаме този успех!

« Отговор #448 -: Септември 14, 2007, 22:49:11 pm »
действай да забременяваш, инжекции се прилагат при силни болки, ако си нямала такива, няма голям смисъл, губят се 4 месеца и няма гаранция че ще помогнат. Не ми се искаше да пиша това, но смятам че моето лечение е от 6 месеца само ми е загубило 1 година, на мен така ми е било писано да извървя този път, обаче сега мога да казвам смело не си губете времето с инжекции.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #449 -: Септември 15, 2007, 14:37:45 pm »
Това, че ендометриозата ми е първа степен, означава ли че е по-малко притеснително? Разбирам че болестта не е много напреднала и естествено това е добре, но според всичко което изчетох, трудността да забременееш си е еднакво висока при всички степени. Останах с впечатление, че има много момичета с първа степен, които от години се борят, и все още нямат успех. Според моята докторка 3 месеца инжекции, и на четвъртия ще съм бременна. Много невероятно ми звучи това... А и аз още се колебая какво да правя с тези инжекции.
В тази връзка, Ledena_Luna, благодаря за препоръката.

« Отговор #450 -: Септември 15, 2007, 21:29:29 pm »
Едва ли ще е на 4-я месец защото тогава още няма да имаш цикъл, но хайде да не издребняваме.
« Отговор #451 -: Септември 15, 2007, 23:01:56 pm »
Да, като гледам резултатите от анкетата, просто се "изпълвам" с надежда  :(

« Отговор #452 -: Септември 15, 2007, 23:11:57 pm »
Не всички момичета попълват анкетата. Няма причина да не се надяваш, тогава пуснах тази акнета, защото в дира имаше доста момичета, които бяха приключили лечението и исках да разбера до къде са стигнали. За да си дам сметка до колко страшна е диагнозата ми. За твое успокоение може да се консултираш с лекар от специализирана клиника.
« Отговор #453 -: Септември 16, 2007, 00:24:44 am »
Именно в такава ми беше проведено цялото лечение - Клиника за репродуктивно здраве Д-р Щерев. Имам намерение да поговоря с лекарката си в понеделник, когато ще ми даде всички документи и ще ми смени превръзката за последно. Имам си редица въпроси, включително и обсъждане на варианта без инжекции - надявам се да имам време за дълъг разговор и да получа отговори.

« Отговор #454 -: Септември 16, 2007, 21:11:47 pm »
На мен също ми се иска по-скоро да те посъветвам да започнеш с опити за забременяване. Говори с лекарката си, вижте какво пише в епикризата, има ли видоизменени органи в следствие на ендометриозата, как стоят нещата и действай. На мен след лапароскопията лекарят ми каза, че е повече от желателно да проведа шестмесечно лечение със Золадекс, много се борих със себе си какво да правя. Каквото и да решиш, ти пожелавам да сбъднеш съвсем скоро мечтата си.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #455 -: Септември 17, 2007, 14:17:37 pm »

Здравейте, мили момичета!!! Отдавна не бях влизала във форума, за да не мисля само за ендометриозата и за проблемите /историята ми е в началните страници на темата/.
Сега Ви пиша, за да дам кураж на всички! След всичко идва и светлината в тунела на безнадежността.
Аз успях и вече съм в 14 седмица. Стискайте ми палци всичко да е наред за в бъдеще!
Бъдещи майчета, бъдете смели и силни! Не живейте само с този проблем, обичайте мъжа до вас, правете секс за удоволствие и ще сбъднете мечтата си!
Хубав ден и много усмивки! :)   
Всичко е писано за хората!
« Отговор #456 -: Септември 17, 2007, 17:52:42 pm »
Честито и благодаря за куража! Желая ти много здраве, безпроблемна бременност и едно прекрасно бебе! Много се радвам да чуя такива новини!

« Отговор #457 -: Септември 17, 2007, 20:13:59 pm »

Здравейте, мили момичета!!! Отдавна не бях влизала във форума, за да не мисля само за ендометриозата и за проблемите /историята ми е в началните страници на темата/.
Сега Ви пиша, за да дам кураж на всички! След всичко идва и светлината в тунела на безнадежността.
Аз успях и вече съм в 14 седмица. Стискайте ми палци всичко да е наред за в бъдеще!
Бъдещи майчета, бъдете смели и силни! Не живейте само с този проблем, обичайте мъжа до вас, правете секс за удоволствие и ще сбъднете мечтата си!
Хубав ден и много усмивки! :)   
Браво, лека и успешна бременност, радвам се че реши да го споделиш с нас, нали сложи отметка в анкетката. :wink:
« Отговор #458 -: Септември 18, 2007, 12:14:38 pm »
Луничке, бях гласувала преди и сега се чудех дали е удачно втори път, но ще го направя веднага. Благодаря Ви от сърце! Сигурна съм, че и Вие скоро ще се похвалите!  :D
Всичко е писано за хората!
*
« Отговор #459 -: Септември 18, 2007, 16:59:24 pm »
Лека бременност! :)