0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

овално тяло на ембриона и плодния сак
« -: Август 18, 2008, 08:50:08 am »
Здравейте!!!

Искам да ве попитам, бременна съм в 4 седмица. Вчера ходих на преглед при гинеколог, който ми каза че има проблем. Проблемът е, че формата на плодния сак с ембриона е овална/малко продълговата, а трябвало е формата да бъде кръгла. Каза, да отида отново след 3-4 дни и да се види дали това продължава, и ако продължава , ще се наложи да се направи аборт. Моля Ви препоръчайте ми нещо, някой запознат ли е за какво става на въпрос. Ще ви бъда много благодарна за бързите отговори!!!!
*
Re: овално тяло на ембриона и плодния сак
« Отговор #1 -: Август 18, 2008, 09:21:09 am »
Моя много близка приятелка беше бременна  и при нея плодния сак не беше кръгъл, а направо продълговат. Износи си бебето нормално, ако не броим първите седмици когато лежа за задържане.
« Отговор #2 -: Август 18, 2008, 09:25:51 am »
Еми дано и при мен да е всичко нормално. За сега нямам никакви оплаквания. Днес ще ходя при друг лекар. Формата му беше леко овална.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #3 -: Август 18, 2008, 10:00:15 am »
Здравейте!!!

Искам да ве попитам, бременна съм в 4 седмица. Вчера ходих на преглед при гинеколог, който ми каза че има проблем. Проблемът е, че формата на плодния сак с ембриона е овална/малко продълговата, а трябвало е формата да бъде кръгла. Каза, да отида отново след 3-4 дни и да се види дали това продължава, и ако продължава , ще се наложи да се направи аборт. Моля Ви препоръчайте ми нещо, някой запознат ли е за какво става на въпрос. Ще ви бъда много благодарна за бързите отговори!!!!
Тоя твоя лекар нещо не е наред. Никакви аборти няма да правиш заради формата на сака. Аборт се прави, ако имаш умрял ембрион или ако имаш кухо яйце, ама ти си много рано още, че да се види ембриона въобще, камо ли да се реши дали има проблеми.
Ето, виж снимка на нормален сак в 4та седмица , та да се поуспокоиш , че и този е овален http://pregnancy.about.com/cs/ultrasounds/l/bluspic1k.htm
« Последна редакция: Август 18, 2008, 10:02:53 am от Bobbie »

« Отговор #4 -: Август 18, 2008, 10:32:11 am »
ЗНам че не е добре, тук лекарите в нашия град по принцип не са добре, мога да ви кажа че миналата година за бъбречна криза, ме изкараха че е извън маточна бременност, и аз им твърдях че не е възможно, защото не съм правила секс от доста време, и те отново си твърдяха тяхното. Но след като се установи това, че не е така ,казаха че имам рак на матката. Ако бях отишла при друг лекар може би щеше да кажи, че и не съм жена , а мъж. То най накрая излезе, че е бъбречна криза, на мен ми се е случвало често,
« Отговор #5 -: Август 18, 2008, 11:53:14 am »
Само не се притеснявай. Щтом се чувстваш добре изчакай малко. 4 седмици е много малък срок. От кога си преброила 4 седмици от първия ден на цикъла или от както ти си мислиш че си забременяла? Или 4 седмици ти е закаснял МЦ?
Защото На 4 седмици могат да видят само точка в матката.
 :ask:
« Последна редакция: Август 18, 2008, 11:56:39 am от asturiana »
« Отговор #6 -: Август 18, 2008, 13:20:24 pm »
Гинекологът каза , че е трета или четвърта седмица,
« Отговор #7 -: Август 18, 2008, 19:25:46 pm »
Колко седмици имаш закъснение? Кога ти е била последната менцтруация?
« Отговор #8 -: Август 18, 2008, 20:51:07 pm »
закъснението е 8 дни, при нередовен цикъл 30-32 дни, всеки път е различно.
« Отговор #9 -: Август 18, 2008, 21:21:10 pm »
Аз съм имала доста проблеми и ми се е налагало да се диагностицира бременност много рано. За една седмица закъснение на 28 дневен цикъл не се вижда нищо освен много малко плодно сакче, което е по скоро точка. При мен това е 5 седмица.
Моя съвет е да изчакаш и после да отидеш на добър гинеколог.
За съжеление повечето гинеколози по малките градчета имат видеозони от първата световна. :(
« Отговор #10 -: Август 18, 2008, 21:30:28 pm »
Тръпки ме побиват като чета какви ги дрънкат лекари, които (се предполага, че) инвестират години от живота си в образование и квалификация. Поизчакай седмица и отиди на смислен лекар, който да ти каже в коя седмица си, как се развиват нещата, как да се грижиш за себе си и т.н. Това с продълговатите али-бали се направи, че не си го чула и си гледай бременността. Съжалявам, че така ти се е наложило да се шашкаш!
Успех! 

« Отговор #11 -: Август 18, 2008, 22:23:19 pm »
Благодаря, ва ВСИЧКИ ВАС за съветите, аз много добре знам, че има много некадърни лекари, а благодарение на тях се правят фатални грешки, които оставят за цял живот.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #12 -: Август 18, 2008, 23:28:14 pm »
Смени си гинеколога. Дано всичко е наред!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #13 -: Август 21, 2008, 04:28:48 am »
 :balk_132: :balk_132: :balk_132:

NO COMMENT
« Отговор #14 -: Август 21, 2008, 13:00:52 pm »
 8O как може да има такива касапи! само гледат да те претупат и да не се занимават!
В никакъв случай не се подлагай на манипулация преди да се види ембрион и сърдечна дейност.Плодния сак може да  е най различна форма.Аз имам 3 неуспешни бременност но си пазя снимки и всеки път формата е различна,и всяка седмица.Така че се успокой и си намери по кадърен лекар.Успех!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!