0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #320 -: Октомври 03, 2008, 14:17:15 pm »
Вики най-добре го питай защо така е решил,дори и една годна да извади от десния ми все си е шанс!Успех в неделя
п.с прати му много поздрави от мен че не съм го виждала няколко месеца :D

*
« Отговор #321 -: Октомври 03, 2008, 14:27:04 pm »
Аз какво да му кажа?!Той си знае човека!Предполагам, че ще извади всичко което трябва!Предпочитам да се доверя на професионализма им!Пък кавото Господ е рекъл това ще стане!
*
« Отговор #322 -: Октомври 03, 2008, 14:28:52 pm »
Пък кавото Господ е рекъл това ще стане!
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #323 -: Октомври 03, 2008, 18:07:33 pm »
Включвам се и аз. Вчера се видях с док и от утре съм на фостимонче по 2 на ден. На 07.10 преглед и продължаваме. Предполагам, че пак тогава някъде ( 07-08.10) ще ми влеят и имуновенините. Успех на всички. Лорка, ти при кой лекар ходеше, че не ми се рови сега и темичките  :oops:

При Щереви док.Ганева
Дали от диферелина ми дойде цикъла ти какво знаеш по въпроса  :wink:
« Отговор #324 -: Октомври 03, 2008, 18:09:19 pm »
Вики успех в неделя  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #325 -: Октомври 03, 2008, 18:22:03 pm »
Здравейте -незнам подходящо ли е да питам в  тази тема.
Ние  бяхме за  инв на ест цикъл при д-р Владимиров -проблемите  се въртяха около мен -овулацията- образуване на кисти.
Вчера пуснахме  необходимите изследвания  за  започване на процедурата -и спермограмата излезе  с  3 %норм морфология по Кюгер-което за нас бе пълна изненада -за мъжки фактор не сме и коментирали дори досега - през  февруари бе 9 %  - и д-ра  тогава  каза че няма проблеми с него .Чакаме сега микробиологията  и ДНК фрагм  в понеделник .
Впредвид  новите показатели  д-ра каза  ИКСИ - ок .
Едното ми питане  е да продължаваме ли този месец   с процедурата-в смисъл ако има годна яйцеклетка  ,дали  при тези лоши показатели има смисъл -т.е  да опитваме ли лечение  при него  с надежда за подобряване на  положението или да действаме  сега ,да не би нещата да се влошат повече .Д-ра каза ,че  с лечение едва ли съществено подобрение може да се,получи ,т.к. милото не пие ,не пуши  ,спортува ,когато има време ,но е изнервен около работата   .
Приемам всякакви съвети!!!

« Отговор #326 -: Октомври 03, 2008, 18:50:02 pm »
Аз не претендирам да съм веща, но все пак при ИКСИ се използва един сперматозоид, и не виждам причина да спирате процедурата. Не е като при инсеминациите, или пък при инвитро когато ги чакат да се оплождат сами. Подбират един добър и инжектират, не ви трябват много. Нека други момичета се включат, може да не съм права :)

*
« Отговор #327 -: Октомври 03, 2008, 19:06:54 pm »
Красита,права си ,но горе долу.. :) При иксито има малко по- голям риск от неуспех,защото подбират сперматозоидите с добра морфология,което е о'к,но ако теста за дефрагментация не им е добър,то и шанса е по-малък,защото може сперматозоида да е с добра морфология и лошо днк.. При инвитрото се разчита повече на естествения подбор и е по- различно.... Ние сме с абсолютно  същия проблем.

Нимика,пожелавам ти СДИ да е с отлична оплодителна способност..Тогава всичко ще е о'к.. Успех!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #328 -: Октомври 03, 2008, 19:18:06 pm »
С ниска морфология, никой себеуважаващ се лекар не би рискувал, нито за ЕЦ нито за стимулиран цикъл (изключая случаи с аспирирани повече от 15 яйцеклетки да речем). Я има оплождане, я не. За това се води Икси на ЕЦ.
nimika, мисля че Док е прав за подобряването с добавки и витамини. Ако се повлияе от тях, то вероятно подобрението не би било толкова добре че да се разчита естествено забременяване.
Пожелавам ти много късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #329 -: Октомври 03, 2008, 20:16:10 pm »
Danny_S , Evro -благодаря за успокоението.Кървенето е съвсем слабичко и се надявам да спре до два-три дни.

Branka от сърце ти желая успешна процедура
Viki_vat стискам палци в неделя
Очакваме те бебче
« Отговор #330 -: Октомври 03, 2008, 20:19:26 pm »
Ти обади ли се все пак на лекаря? Защото Евро е права - хубаво е да знае.
Вики, стискам палци за неделя :wink:
Момичета, за какво се пие достинекс? Днес доктора ми го назначи по едно през ден и забравих да попитам :oops:
« Последна редакция: Октомври 03, 2008, 20:21:07 pm от Danny S »

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #331 -: Октомври 03, 2008, 21:31:12 pm »
С ниска морфология, никой себеуважаващ се лекар не би рискувал, нито за ЕЦ нито за стимулиран цикъл (изключая случаи с аспирирани повече от 15 яйцеклетки да речем). Я има оплождане, я не. За това се води Икси на ЕЦ.
nimika, мисля че Док е прав за подобряването с добавки и витамини. Ако се повлияе от тях, то вероятно подобрението не би било толкова добре че да се разчита естествено забременяване.
Пожелавам ти много късмет!
Благодаря  ви .
Ние на естествено  забременяване  ,така или  иначе не разчитахме ,защото при мен има проблеми .По -скоро това с ниската морфология ни дойде като изненада и  за това се чудех дали  да  действаме  този месец или да отлагаме с надежда  за подпбрение.
Ама щом и  д-ра така казва -продължаваме.
Дано СДИ  теста поне ни зарадва!
Хубава вечер от мен.

*
« Отговор #332 -: Октомври 03, 2008, 21:40:11 pm »
Данни с, достинекс се пие за висок пролактин и ако имаш аденом на хипофизата, ама чак по едно през ден, струва ми се много. Обикновено се пие по едно на седмица. Но може и за други неща да го изписват, знам ли
*

evro

• 5167
« Отговор #333 -: Октомври 03, 2008, 22:06:15 pm »
Ти обади ли се все пак на лекаря? Защото Евро е права - хубаво е да знае.
Вики, стискам палци за неделя :wink:
Момичета, за какво се пие достинекс? Днес доктора ми го назначи по едно през ден и забравих да попитам :oops:

При аспирирани повече яйцеклетки, като превенция за усложняващи симптоми на хиперстимулация се дава високи дози Достинекс.

Дани,  :goodluck:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #334 -: Октомври 03, 2008, 23:28:56 pm »
Евро, злато си :D Наистина яйцеклетките се очертават да са доста  - около 14-15 фоликула над 15мм до сега (10-ти ден).  Да,  назначението е по 1т през ден 8O  Прочетох за обичаините дози се учудих 8O, въпреки че пролактина е граничен - около 600 беше. За първи път е толкова висок - вероятно в резултат от стимулацията. Малко се попритесних  :( има ли опасност от хипер при толкова фоликули ?

*
« Отговор #335 -: Октомври 04, 2008, 08:40:08 am »
Дани,не се притеснявай за дозата си.На мен Док и мин.път и сега ми изписа по 1 т. всеки ден от деня на Прегнила.Този път думите на Док бяха"За вски случай,да не се подуеш".Фоликулите ми бяха 15бр. по 13-17mm.Два дни по-късно,на пункцията,аспирираха 17 яйциклетки.Нямам хиперстимулация.
Не се притеснявай!
Стискам ти палци  :goodluck: и ти желая успех!
*
« Отговор #336 -: Октомври 04, 2008, 09:52:53 am »
 Дани , не се притеснявай за Достинекса ,и аз пих първо по 1 на 2 дена ,после (мисля че от пункцията)по 1 на ден. Моят пролактин много се беше вдигнал,ок 1900  8O ,и аз мислех ,че това е единствената причина за лекарството.Сега разбирам от Евро за риска от хиперстимулация,който се избягвал.Е, не стигнах до хиперстимулация,макар че доста се бях подула(извадихме 17 яйцеклетки).
 Така че няма страшно!Както виждаш и резулата е налице ! :)
 Пожелавам успех на всички момичета в процедура!
« Отговор #337 -: Октомври 04, 2008, 11:34:02 am »
Благодаря ви за отговорите момичета :bighug: Знам че хиперстимулацията може да провали опита и снощи малко се шашнах да не би да са тръгнали натам нещата :( Сега обаче вие ме успокоихте а и доктора си знае работата :D  А колко време горе долу се приема това чудо или е индивидуално? Лелее колко съм зле с материала :oops:  Ако има признаци за хиперстимулация - обичайните хормонални изследвания(естрадиол, прогестерон и лутеинизиращ) показват ли го? Сутринта пуснах хормони и довечера доктора ще каже за кога са прегнила и пункцията в зависимост от резултатите  :?

*
« Отговор #338 -: Октомври 04, 2008, 12:09:55 pm »
  Аз го пих 10 дена от следващия ден на трансфера.
*

evro

• 5167
« Отговор #339 -: Октомври 04, 2008, 13:02:04 pm »
При Е2 над 3500 се гледа осторожничко на случая, а иначе за симптомите за вторичната хиперстимулация много добре е описано в книгата на Д-р Стаменов.
Старай се да си оптимист!
:hug2:

Те осмислят живота ни!