0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #1140 -: Ноември 04, 2008, 09:57:19 am »
Благодаря Evro, а на всички момичета тук успех.
*

Violetta Idiriz

« Отговор #1141 -: Ноември 04, 2008, 10:09:06 am »
Здравейте, момичета,
и аз и съпруга ми поемаме пътя към детенце. Имахме преди една годин аспермограма с почти 100 процента неподвижност, 1 година той се лекува за да понижи висок пролактин, който смятаха , че причинява проблема. Сега пролактина е в ред, но спермограмата показа 1 процент подвижност.
Според вас кой метод би могъл да подейства при нас? И къде в София можете да препоръчате?
Благодаря ви много за отговорите!
« Отговор #1142 -: Ноември 04, 2008, 10:25:56 am »
Ей момичета, много хубава темичка!
Честито на всички успели и видели  :bfp:, много късмет и успех на чакащите и в процедура момичета  :crossfingers: :crossfingers:
Чак ме е яд, че не съм и аз от започналите  :)
Каква е тая "среда", която някои момичета споменават, че им е поставяна преди трансфер? Някаква новост ли е, досега не съм срещала да се споменава.
« Отговор #1143 -: Ноември 04, 2008, 11:02:15 am »
Бре,колко сте бързи с пожеланията!!!Благодаря за милите думи и многото :crossfingers:Наистина за тази среда-от какво зависи дали ще ти приложат този метод?Никак не съм наясно.Някой ако има повече инфо,нека ни образова!
« Отговор #1144 -: Ноември 04, 2008, 11:47:23 am »
Средата се поставя ден преди трансфера.Подпомага имплантацията.Всъщност това са няколко капки.При трансфера се цели ембрионите да се поставят там, където е средата. По принцип се прилага при жени с проблеми при имплантация,малко ембриони и т.н, въобще по преценка на лекаря. Октомври д-р Стаменов ми сложи такава среда, ембриона беше само един.Това е в общи линии. Успех на всички чакащи!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #1145 -: Ноември 04, 2008, 12:22:04 pm »
du6ka, когато и да е следващия ти опит ще се моля да успеете!
du6ka, и аз така!  :crossfingers:
Оcean, благодаря ти!  :hug2: Дано и двете да успеем най-после!  :bighug:

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #1146 -: Ноември 04, 2008, 12:43:42 pm »
мацки една добра новина. днес приеха постановление и е публикувано в държавен вестник, с което са разпределени 10 млн. лева за инвитро от бюджетния излишък. сега остава да изяснат схемата за кандидатстване и да успеем всички. моля, който научи подробности от клиники или от друго място да казва, за не изпуснем възможностите на тези средства.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #1147 -: Ноември 04, 2008, 13:11:07 pm »
Колко весело станало тука. :cheerleader:  Честито на всички с положителен резултат,да станат най-щастливите мами на най-добрите деца.На чакащите стискам палци и им пожелавам търпение и успех  :bighug:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1148 -: Ноември 04, 2008, 14:00:08 pm »
Здравейте, момичета,
и аз и съпруга ми поемаме пътя към детенце. Имахме преди една годин аспермограма с почти 100 процента неподвижност, 1 година той се лекува за да понижи висок пролактин, който смятаха , че причинява проблема. Сега пролактина е в ред, но спермограмата показа 1 процент подвижност.
Според вас кой метод би могъл да подейства при нас? И къде в София можете да препоръчате?
Благодаря ви много за отговорите!

Ако резултатите от спермограмите са достоверни - Икси.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52

Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #1149 -: Ноември 04, 2008, 14:10:30 pm »
volleyball/joli75
това е много добра новина.Аз взех лекарствата от Касата преди няколко дни и стимулацията ще я правя през февруари.Сигурно ще загубя право на участие за напълно безплатно инвитро.
Violetta Idiriz както каза Евро иксито е решение на вашия проблем.
Интересното е ,че при нас с 8% морфология и 51% подвижност също ни препоръчват икси за по-сигурно
« Последна редакция: Ноември 04, 2008, 14:13:06 pm от malinkap »
« Отговор #1150 -: Ноември 04, 2008, 14:30:06 pm »
Благодаря ви за пожеланията, момичета, но бях права че спрях лекарствата. На следващия ден се чух с док, и тя ми каза да го направя (въпреки че аз вече бях избързала). Бях малко разочарована от реакцията - "отрицателен е теста, Красимира - идваш на преглед и почваме наново". Как така наново на следващия месец? Нямаше "съжалявам, хайде да говорим за причините, имаш ли финансова възможност"...
Мисля да си почина 2-3 месеца, да видим ще стартира ли тази програма и ще мога ли да кандидатствам, и тогава ще решавам кога и къде ще ми е следващия опит.
Честито на всички успели и успех на чакащите!

*
« Отговор #1151 -: Ноември 04, 2008, 14:34:10 pm »
Краси, ами сигурно е имала предвид, че по принцип ще започнете пак, не съвсем веднага  :)
Добре си решила да починеш известно време, успех следващия път  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #1152 -: Ноември 04, 2008, 14:51:38 pm »
Благодаря ви за пожеланията, момичета, но бях права че спрях лекарствата. На следващия ден се чух с док, и тя ми каза да го направя (въпреки че аз вече бях избързала). Бях малко разочарована от реакцията - "отрицателен е теста, Красимира - идваш на преглед и почваме наново". Как така наново на следващия месец? Нямаше "съжалявам, хайде да говорим за причините, имаш ли финансова възможност"...
Мисля да си почина 2-3 месеца, да видим ще стартира ли тази програма и ще мога ли да кандидатствам, и тогава ще решавам кога и къде ще ми е следващия опит.

Ако мога да те успокоя с това, че аз имам 3 неуспешни опита инвитро и нито един път не чух думи от рода на "съжалявам" или да "поговорим за причините" или неща от този род. Дори не съм можела да се свържа с доктора си да му кажа, че опитът е неуспешен. Аз вече не искам да чувам мили думи и обещания, че ще стане - искам да УСПЕЯ.
Колкото до стартиране на процедура - всички са много любезни, но при евентуален неуспех - нещата са различни.
*
« Отговор #1153 -: Ноември 04, 2008, 15:10:46 pm »
krassita, много съжалявам!
Не забравяй, че това е една битка само, а не цялата война.
Почини си сега и догодина с нови сили (дай боже по новата програма) и с успешен завършек.

Успех ти желая!!!
« Отговор #1154 -: Ноември 04, 2008, 16:22:02 pm »
Krassita ,
Напълно те разбирам,но аз стигнах до извода ,че никой не може да ти помогне освен ти самата .Така,че настоявай за лечение,изследвания ,всичко което трябва да направите преди следващата процедура.
Според мен следващия месец е много рано да започнеш отново инвитро процедура  :x
Почини си от целия стрес ,който си преживяла и догодина с нов късмет и по-близко до целта.Желаят ти  2009 да е твоята година  :)
*
« Отговор #1155 -: Ноември 04, 2008, 16:32:34 pm »
Красита мила  :bighug:
Знам, че боли, но няма да се отказваме!!!Нали?!
Ние сме тук, за да чуеш милите, успокояващи и даващи надежда думи!!!
Лекарите са си лекари - те не са виновни, че са такива - груби понякога!!!Това е просто тяхната работа и ако трябва всичко да приемат лично ще полудеят!!!
Наплачи се, почини си и догодина пак - ще се борим заедно!!!
Трябва д повярваш, че има надежда! :balk_21:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #1156 -: Ноември 04, 2008, 16:40:15 pm »
Краси, доктора ти е имал предвид да не се предаваш, че битката не е изгубена. Съжалявам затова, което преживяваш, знам какво е, мила. Ти реши кога ще започнеш отново и обсъдете нещата с док. Ти къде прави процедурата? Аз имах неуспешен опит декември 2006г. и февруари 2007г.направих втори, тоест през цикъл, повечето тук знаят моята история. Така че, по принцип е възможно да е скоро, но трябва ти самата да си убедена, че си готова. Желая ти много, много късмет.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #1157 -: Ноември 04, 2008, 16:41:55 pm »

Съжелявам моми4ета!Аз имам един неуспешен,дори не се стигна до трансфер,а вие с толкова неуспешни ,напълно ви разбирам!
Но в моя слу4ай доктора ми се обади,говорихме,даже настоя за среща,за което му благодаря!Обясни ми вси4ко!Но ми каза,4е трябва поне месец по4ивка.Това е д-р Стаменов,невероятен 4овек!
Успех!
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

Aubergine

« Отговор #1158 -: Ноември 04, 2008, 17:33:23 pm »
krassita ,не тъгувай, ще дочакаш своя звезден миг - опитай да  повярваш  в това. :hug2:

midge, разказвай за трансфера! :)

galatea :goodluck:

*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #1159 -: Ноември 04, 2008, 17:55:04 pm »
krassita,  слънце  :bighug: разбирам те, защото имаше и при мен момент, в който бях разочарована от отношение на лекарка към мен!Не, че имаме нужда от съжаление, но ...и на мен ми стана криво! :(
Моят савет е, дай си няколко месеца почивка!!! :balk_103: :balk_602: