0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
защо ли ембрионите спират развитието се?!!!
« -: Септември 03, 2008, 22:45:34 pm »
Не знам къде да си задам въпроса...та направо тук...Е, и на доктора ще го задам,но все пак.Как мислите,каква може да е причината ембрионите да прекъсват деленето на втори,трети ден.Знам за не добрата среда в лабораторията и т.н. , но от 18сет да прекъснат всичите...е,върнаха ми три на трети ден,които бяха Ок,ама аз съм почти сигурна,че и те са спряли развитието си...
   Та ,мисля си може ли сперматозоидите да носят този проблем.Там нещо си в дефект в ядрото...Правен ни е SDI test.Добър е,ама дали все пак не се нуждаем от лечение...
  Подпали ми се главата,честно...
  На път съм да се откажа...Щом Господ не дава,значи не дава... :balk_145: Сигурно така трябва.Той когато давал ,аз не съм взимала,пък сега цивря...
*
Re: защо ли ембрионите спират развитието се?!!!
« Отговор #1 -: Септември 03, 2008, 23:35:14 pm »

Didon,При мен се получи подобна ситуация с разликата че мойте 3 единствени ембриона спряха развитие още на 2 ден или по точно на следващия ден след пункция.И аз като тебе имах много въпроси но така и не получих  ясен отговор.Процедурата ми беше Инвитро след което се наложи на 2 ден спасяващо Икси.След като бяха иксирани и 3 започнаха развитие.Единственото съществено нещо което си спомням относно този проблем е че ме попитаха дали мъжа е боледувал през последните 3 месеца и дали е вземал някакви лекарства,защото всъщност сперматозоидите които се ползват се развиват за 3 месеца./Незнам дали го обясних точно :oops:/
  Успех мила и няма да се отчайваш!

*
« Отговор #2 -: Септември 04, 2008, 09:53:10 am »
Моята приятелка имаше същия проблем. Има зад гърба си 4 процедури. Първата беше инвитро, много яйцеклетки, но до трансвер стигнаха само 2-3. Втория опит по същия начин с разликата, че ги иксираха. Третия пак трансвер само на 3, но имаше имлантация на 2, които спряха развитието си. От клиниката, където прави третия си опит й назначиха SDI тест и там се откри проблема. В продължение на няколко месеца на съпруга й назначиха терапия. Четвъртия опит беше успешен. Дори забременя с три. Всичките се развиваха и се наложи редукция в 11г.с. Тя сега е  щаслива мама на две сладки слънчица- момиченце и момченце.
Момичето влиза във форума с tini. Можете да й разгледате постингите.
Не губете вяра и надежда, момичета. На нея й бяха казали, че е за донор, а всъщност се оказа, че не е така.
« Последна редакция: Септември 04, 2008, 10:03:29 am от ocean »
« Отговор #3 -: Септември 04, 2008, 11:07:48 am »
На път съм да се откажа...Щом Господ не дава,значи не дава... :balk_145: Сигурно така трябва.Той когато давал ,аз не съм взимала,пък сега цивря...
Дидонче , влизам да ти се поскарам малко...
Какви са тези прeмиренчески мисли? 8)
Причините може да са различни и все още не открити.
Друго, все пак това е изкуствена среда , колкото и да е близка до естествената НЕ Е.
Яйцеклетките са раснали насила и не всички ще са ок.
Всичко ли направихте при мъжа ти , като изследвания и лечение?
Поплачи си малко и недей да си сигурна ,че трите върнати ще спрат да се развиват! :wink:
Стискам палци за успех! :blowingdust:
« Последна редакция: Септември 04, 2008, 11:11:39 am от Eфирче »
« Отговор #4 -: Септември 04, 2008, 11:29:24 am »
здравейте на всички, при мен проблема е следния 11 яйциклетки от които 10 оплодени и на 3ден 6 добри, върнаха ми 3 и 3 замразихме.на 11 ден имах положително чхг но така и не разбрах коло са се имплантирали, после последва със замразените от 3-те ембриона остана 1 и него ми го върнаха и пах имах положително чхг но реших да повторя чхг-то след 1 ден и чхг-то спадаше.правен SDI тест при мъжа ми който е добър. сега чакам да ми дойде цикъла и да отида при д-р Владимиров да видя той какво ще ми каже защото след замръзеното ембрионче той беше в отпуск.дано намери причината.
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #5 -: Септември 04, 2008, 11:36:28 am »
Здравей Дидонче, при моето ИКСИ от 15 яйцеклетки, 13 се оплодиха, върнаха ми на 3-ти ден 4 ембриона разделени на 8, другите бяха или с фрагментации или разделени на по-малко. Питах за замразяване и ембриоложката ми каза, че ще ги изчакат още малко и ако продължат да се развиват ще замразим. Е, не замразихме. Именно спирането на развитието на ембрионите, които останаха много ме обезкуражи, но както виждаш съм се притеснявала напразно, даже се хванаха и 4-те и се наложи редукция. Аз мисля, че Ефирчето го е казала много точно - все пак това е изкуствена среда. Горе главата. Ще успееш.
« Отговор #6 -: Септември 04, 2008, 11:44:18 am »
много ми е притеснено сега за следващия опит, постоянно се ровя и чета но намирам информация защо като се имплантират ембрионите спират развитието си, каква може да е причината. :(
« Отговор #7 -: Септември 04, 2008, 12:33:22 pm »
много ми е притеснено сега за следващия опит, постоянно се ровя и чета но намирам информация защо като се имплантират ембрионите спират развитието си, каква може да е причината. :(
имунологични изсл-я прави ли?
« Отговор #8 -: Септември 04, 2008, 12:50:07 pm »
не съм, дано сега за 2 опит ми ги назначи. аз по принцип съм с ендометриоза и незнам тя да не ми прави нещо
*
« Отговор #9 -: Септември 04, 2008, 13:00:27 pm »
възможно е ендометриозата да е виновника. също плюс имунологичните е доре да се направи тромбофилия и хромозомен анализ.
« Отговор #10 -: Септември 04, 2008, 13:10:40 pm »
благодаря ви много момичета. към 15 септември ще отида при Владимиров и ще го питам да ми ги назначи. в клиниката правят ли ги имунологичните
« Отговор #11 -: Септември 04, 2008, 13:54:11 pm »
благодаря ви много момичета. към 15 септември ще отида при Владимиров и ще го питам да ми ги назначи. в клиниката правят ли ги имунологичните
Миличка , при два трансфера неуспешни , не чакай!
Имунологични се правят в Плевен и в клиника Надежда. Направи си ги още сега.
Много от нас сами си "назначават " изследванията , после само показваме резултатите пред лекарите. :wink:
« Отговор #12 -: Септември 04, 2008, 14:27:39 pm »
а какво е SDI??
имам и а3 тоя проблем с ембрионите...след три IVF опита :(
« Отговор #13 -: Септември 04, 2008, 15:03:35 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23267.0 -тук има мнения за SDI теста.
В подфорум -стерилитет при мъжа има и други теми. Разгледай ги!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #14 -: Септември 04, 2008, 16:12:24 pm »
не съм, дано сега за 2 опит ми ги назначи. аз по принцип съм с ендометриоза и незнам тя да не ми прави нещо

Според мен тук се крие отговора на въпроса ти. Кога ти е била лапароскопията?
И за друго се сещам - как са ти тръбите?

didon, не отписвай опита си!  :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #15 -: Септември 04, 2008, 18:13:26 pm »
Благодаря ти ефир4е :)

бях сега при доктора...и той ми пока3а нивото на FSH - катастрофално - май в мене си е проблема :(

3нае ли някоя от вас дали нивото на FSH може да варира?! или след като сега ми е 3ле (23%)- 3на4и край на мойте 4итави яйцеклетки?
« Отговор #16 -: Септември 04, 2008, 18:42:54 pm »
Не знам къде да си задам въпроса...та направо тук...Е, и на доктора ще го задам,но все пак.Как мислите,каква може да е причината ембрионите да прекъсват деленето на втори,трети ден.Знам за не добрата среда в лабораторията и т.н. , но от 18сет да прекъснат всичите...е,върнаха ми три на трети ден,които бяха Ок,ама аз съм почти сигурна,че и те са спряли развитието си...
   Та ,мисля си може ли сперматозоидите да носят този проблем.Там нещо си в дефект в ядрото...Правен ни е SDI test.Добър е,ама дали все пак не се нуждаем от лечение...
  Подпали ми се главата,честно...
Щом SDI теста е добър,направи си генетично изследване-цитогенетично.И при мен се е случвало от 12 оплодени - 10 да са с лошо качество.Оказа се,че проблема е генетичен.Отидете в Плевен и направете необходимите изследвания.
Не бива да се отказваме толкова лесно!Първо трябва ние да си помогнем,за да ни помогне и Господ.Желая ти успех! :crossfingers:
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #17 -: Септември 04, 2008, 19:27:58 pm »
gallardo  , на кой ден от цикъла направи FSH?
Напиши ни референтните стойности ?
Предполагам щом имаш три опита , не за първи път изследваш хормони ,какви бяха последните ти стойности?
Колко яйцеклетки произведе при стимулацията(последната например)?
Правила ли си АМХ и Инхибин.
Разкажи нещо повече , какви изследвания сте правили , за да се опитаме да помогнем.
Не бързай с крайните изводи! :)
*
« Отговор #18 -: Септември 04, 2008, 20:08:42 pm »
При мен се получи нещо подобно и при двата опита ин витро.При първия имаше 15 яйцеклетки от които 2  ембриона ок,1-2 горе-долу :(.Върнаха ми 3,дойде ми на 5 ден след трансфера :x.На втория опит 8 яйцеклетки-5 ембриона от които 3те като хората и ги върнаха,а дугите уж не много добри,ама ги замразихме!дойде ми на 16 ден след трансфера.После се нагласихме за замразен трансфер,обаче в деня на тансера ги размразиха и не оцеляха :balk_145:
Може би грешката е моя че не поисках имун.и ген.изследвания :ask:

*
« Отговор #19 -: Септември 04, 2008, 23:02:28 pm »

3нае ли някоя от вас дали нивото на FSH може да варира?! или след като сега ми е 3ле (23%)- 3на4и край на мойте 4итави яйцеклетки?
[/quote]
 Незнам какъв ти е резултата но мога да те уверя че нивото на ФСХ варира.Месец преди второто ми Инвитро ФСХ-20.Наложи се да отложим процедурата,но още на другия месец беше ФСХ-8.
 Няма да се отчайваш!
 Успех!