0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плазмен или LSD телевизор?
« -: Септември 04, 2008, 10:24:39 am »
Тези дни ни предстои закупуване на телевизор,ама аз нещо не съм наясно с тия нови технологии...Каква изобщо е разликата и кое е по-доброто?
Ще ви бъда много благодарна ако също така ми посочите и кои марки са по-добри :)
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

Re: Плазмен или LSD телевизор?
« Отговор #1 -: Септември 04, 2008, 11:13:17 am »
Аз съм за плазмен, ЛСД нещо "маже" образа, особено при бързодвижещи се обекти в картината - особено от значение, ако имате навик да гледате спорт. Другият проблем е, че погледнато от голям ъгъл, образът не е добър.
За плазмите чух, че имали по-кратък живот като цяло.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #2 -: Септември 04, 2008, 11:23:44 am »
Ние също сме с плазма. Това, което е казала FreshBreeze е така. А за по-краткия живот, са толкова часове, че са напълно достатъчни докато дойде времето за и без това подмяната на ТВ-то.
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #3 -: Септември 05, 2008, 05:20:07 am »
Ние имаме плазма в хола (PIONEER 50") и LSD в спалнята (SAMSUNG 32").
За мен плазмата е много по-добра, направо кристална картина :D. Ползваме ги от три години и нямаме проблем. Но всичко зависи и от марката, аз лично препоръчвам pioneer страхотни плазми имат, по-скъпички са от другите марки но си заслужава.
Каквото и да избереш цифровата телевизия е задължителна.

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #4 -: Септември 18, 2008, 09:37:48 am »
Аз пък по някакви други форуми четох преди време, където силно препоръяваха LCD телевизорите. Иначе за цифровата телевизия, наистина е така, нямаш ли качествен сигнал няма какво да очакваш от тв-то, колкото и хубав да е.
Иначе по някакви западни форуми бяха поставили на първо място panasonic, после май samsung i Philips.
« Отговор #5 -: Септември 13, 2010, 01:25:03 am »
В хола имам плазма LG, а в спалнята LCD - Philips. Определено на плазмата се вижда много по-добре, отколкото на LCD. И двата вида телевизори си имат предимства и недостатъци:
Плазма - по-ясна картина, отделя голямо количество топлина, съответно и гори повече ток. Като минаваш покрай него, все едно радиатор те грее. Особено лятото не е приятно.
LCD - по икономични, но размазващи картината и ако гледаш тв-то от различен ъгъл не се вижда нищо. Кофти работа  :( Труден избор
« Отговор #6 -: Септември 13, 2010, 10:14:33 am »
Зависи какъв ТВ искаш. Ако си вземеш с последните "екстри" - full hd, 100 hz и т.н., няма да имаш забележки.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Септември 13, 2010, 15:37:28 pm »
Взех си LCD на SONI. За мен това е марката. Картината е кристална, всичко е ок. Има едно нещо обаче, което ме дразни. Пускаш го, 10 сек му трябват за да тръгне. Като превключваш програмите също има забавяне.
Еми един 10 годишен Панасоник, който ползвахме допреди 5 месеца включваше със скоростта на светлината. Аз като колега на създалите го, направо си казвам, че е срам това да го има за толкова пари. Страшно дразни.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #8 -: Септември 13, 2010, 15:44:59 pm »
Нашият е LG HD LСD, с цифрова телевизия има перфектна картина, няма замазване при гледане под ъгъл, но наистина много бавно загрява за включване, често се чудя натиснала ли съм копчето, същото е и при смяна на канала. Явно е проблем високата резолюция ли, не знам. Родителите ми са с LCD на Филипс, но модел отпреди 2-3 години, с по-ниски параметри и включва много по-бързо.