Щях да ви разправям кво ми се случи вчера.
За един ден попадам на стоки с изтекъл срок на годност.
Сутринта си купих кисело мляко - уж имаше някаква щампа на мокър печат с датата, ама замазано, замазано, не се чете. Ама го взех.
Отивам на работа и отварям млякото - отгоре две красиви сиви петна - мухъл.
Абе 80 стотинки не са кой знае колко, ама ми стана гадно.
Вчера забравих, ама днес ще й кажа на продавачката - не за пръв път ми се случва от тоя магазин да попадам на стара стока.
Следобед отивам аз в Пикадили да купя някои неща. Взех си и пакетче въфли Етър - много ги меля
. Слагам ги аз в количката, но случайно погледа ми попада на срока на годност. Гледам - 11 май 2008
. Поглеждам пак - викам да не е дата на производство - ама Best before си е най-добър до. Поглеждам към друго пакетче от рафта - 09.09.2008 - което е пък днес. Ааа викам тука нещо криминално има.
Търся аз някой, който зарежда тия рафтове, ама няма никой. Отивам при едно момиче дето подрежда друга стока и викам - "Вие случайно да зареждате сладките?. Тя - не. Ами викам само да кажете на колегите си, че има стока с изтекъл срок на годност. А тя - не можело да бъде. Показвам аз вафлите и викам - май месец мина доста отдавна. Тя се оправдава, че можело да е датата на производство. Аааа, отговарям, мога да чета. Вари го, печи го, тука пише 11 май 2008. Отидохме до рафта и попаднахме на други пакетчета. Викам й да оправят нещата, щото аз няма да се заям и да им правя проблеми, но има и такива, които със сигурност ще го направят - недай си боже да са от съответните органи.
Освен това Пикадили са реномирана верига ...
Днес ще търся № на комисията за защита на потребителите и следващия път няма да си затворя очите