Благодаря за отговорите на Ognyana и Jul4e! Аз съм от София, но ходя при лекар от Транспортна болница - д-р Захариева. Тя ми обясни, всичко освен това за бебето и за това, какви стойности трябва да стигна, за да няма проблем и за двамата. Къде мога да намеря д-р Катя Тодорова, смятам средата на март да се изследвам отново и тогава да ида при нея. Между другото ходих и при един лекар от Ендокринологията/ за съжаление не му помня името/, той ми каза, че трябва да достигна граница под 2.5 за да няма проблем за мен и бебето, каза че дозите се регулират- лято/ зима (това е и което моята лекарка пропусна да ми каже), всичко останало е едно и също. Но не ми хареса отношението му към мен, още с влизането ми поиска 40лв и ми каза че за всеки следващ преглед по 10лв. Искам да попитам и дали има значение за нивото на ТСХ, ако спазвам диета/ лекарката каза да ям пилешко и риба, да не ям животински мазнини, тестено и сладко. Аз се ограничавам, но не е като да не ги консумирам изобщо/. Тук прочетох, че не трябва и да се пие дори кафе, преди да изтече 30мин, но това не ми го каза лекарката и аз си пиех досега. Вчера за първи път не пих кафе или сок/ но аз не ям 50мин - 1ч. / и ми прилоша много на 40мин след пиенето на л-тирокса - започна да ми се повдига, да ми се върти всичко, да залитам, почувствах се много замаяна. Когато ми размина малко хапнах кисело мляко, но ми се повдигаше много. На обяд също едвам преглъщах и дори хапнах без хляб, защото имах чувството че ям нещо много сухо/ всъщност-яхния/, едвам преглъщах с много вода, дори и сълзи ми потекоха, постоянно ми се повдигаше. Въпроса ми е дали това е от л- тирокса? Обикновено сутрин и вечер ми прилошава, но досега не ми е било толкова лошо,колкото вчера! Благодаря предварително!